loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener'den Erdoğan'a: Dış politikada egonla iş götürüp olanlardan memnun musun?

Akşener'den Erdoğan'a: Dış politikada egonla iş götürüp olanlardan memnun musun?
Tarih: 04.02.2020 - 12:28
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Maalesef yeni haftaya kahreden haberlerle girdik. Orta Doğu coğrafyasında oynanan çirkin satrancın yeni hamleleri 8 kahramanımızı daha aramızdan kopardı. Rusya ile el ele vermiş Suriye ordusu TSK unsurlarına saldırdı. 5 kahraman askerimizi ve 3 sivil memurumuzu şehit verdik ve 9 yaralımız var. Türk yurdu dahili ve harici tüm bedhahların gayretlerine rağmen ayakta kalmaya devam edecek.

Şehitlerimiz var, ordumuz tayakkuzda cenazelerimizi kaldıracağız ordumuza moral vereceğiz. Ancak, çok önemli bir nokta var. 2 Şubat’ta Ukrayna’dan bir açıklama yapılıyor.

Türkiye Ukrayna’ya 200 milyon liralık yardım yapılacak deniyor. Aynı günün gecesi 3 Şubat’ın gecesi Ukrayna ve Kırım’ın işgalinden sorumlu olan Rusya’nın kontrolündeki Suriye ordusu Türk askerini hedef alıyor. Satrancın tarifi açık. Askeri yardım yapıyor, askeri hedef oluyoruz.

 

Rusya pişkinlikle diyor ki; Türkiye bize çalışmalarıyla ilgili bilgi vermedi. Sayın Erdoğan da ziyaretini iptal etmeyip Ukrayna’ya gidiyor. Gelişmelerden memnun musun sayın Erdoğan? Dış politikada egonla iş götürüp olanlardan memnun musun?

Sen Türk devletini yönetiyorsun. Her şeyden önce duyguların yerine milletimizin çıkarlarını öne koymak zorundasın. Sana ve hükümetinin üstüne düşen görev açık ve nettir. Gök kubbeyi mehmedimizi toprağa düşüren alçakların başına yıkın.

Milletin parası ile zengin olurken millettin gerçeği çok başka. Bu hafta İzmir’deydik. Durum hiç iç açıcı değil. Esnaf para yok diyor, gençler iş yok diyor. Tire’de bir manavla konuştum büyük marketlerden yüzde 1 bizden küçük esnaftan yüzde 8 alıyor diyorlar. Bir taksici kardeşimiz kararname ile havalimanından yolcu almamız engellendi. Bin 900 lira cezası var. Yandaşın para kaçırması için Kızılay’ı araç yapanlar helal para kazanlara göz dikmiş durumda

Atatürk’ün anasına sövmek serbest sayın Erdoğan’ı eleştirmek 2 yıl hapis cezası. Bizim namusumuza leke atmak serbest Erdoğan’da kaşının altında gözün var dersen yandı gülüm keten helva.

18 yıl önce yazdığı hikaye ile bugün yaşananlar arasında uçurum var. Toplum ‘dindar ve sekülerler diye ikiye ayrılıyor’ diyorlar. Evet doğru toplum ikiye ayrılıyor. Ama helal ekmek peşinde koşanlar ve rantçılar diye ikiye ayrılıyor. Bunlar Türkiye’nin yeni kutupları. Bu gidiş hayra alamet değil. Bu gidişle doğazgazı yaksa yaksa zenginler yakar ama dünyayı da garipler yakar

10’ar yıllık dönemlerine böldüğümüzde işsizlikte en kötü 10 yılı yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğimizden beri damat beyin politikaları ile yeni işsiz sayısı 7 milyona ulaştı. Sadece üniversite mezunu işsiz sayımız BM’de tanınan sayıya göre 70 ülkenin nüfusundan daha fazla…

İktidarlar babasının parasını değil, milletin parasını harcarlar. O yüzden her kuruşun hesabını vermek zorundadırlar. Devleti yönetenler milyarlarca lira nereye gitti diye sorulduğunda vatandaşımıza atarlanmaz.

Oturur kuruşu kuruşuna hesabını verir. Yüzüm ak alnım pak der. Efendiler, yönettiğiniz yer babanızın çiftliği değil milletin devleti milletin hazinesidir. Bugün vermeseniz bile yarın mecburen hesabını vereceksiniz.

-150 yıllık tarihi olan Kızılayın, yandaşlara kaynak aktarmak için kullanılan bir naylon bağış kurumuna dönüştü. Biz Kızılayı her felakette ısıtan battaniye, aç karınları doyuran ana şefkati, kötü gün dostu olarak biliriz. Peki bugünkü iktidar ne yapmış? İktidarları döneminde girmedik sektör bırakmayıp semiren bir şirketten para almaları gerekmiş. Ne yapmışlar? Kızılaya demişler ki 'Biz Ensar Vakfına para vereceğiz ama bu parayı önce sana yatıralım, oraya sen aktar.' Neden? Çünkü Kızılaya verdikleri paranın tamamını vergiden düşebiliyorlar. 8 milyon dolar, 2017 kuruyla 30 milyon lira gönderip Kızılaya da demişler ki 'Sen sadece 75 bin dolarını al, gerisini Ensar Vakfı üzerinden bizim çocukların derneğine aktar. Peki vergiden düşen bu 30 milyon lira aslında kimin parası? Elbette milletin parası. İşsizlikten kıvranan gençlerin parası. Mutfağı tutuşmuş annelerin parası.

Emekliye vermedikleri zam orada, çalışanlara vermedikleri zam orada, tarlasını süremeyen çiftçinin desteği orada, hayvancılıkla uğraşan ama elinde hayvanı kalmayanların hakkı orada, saraya takılan EYT'lilerin hakkı orada. Elinizi vicdanınıza koyun. Milletin 30 milyon lirasını çoluk çocuğunuzun oyuncağı derneklere aktaracaksınız diye Kızılayımızın üzerine leke düşürmeye ne hakkınız var? Kızılayın sancağı, al bayrağımız gibi kıymetlidir. Kızılayı, naylon bağışlarla lekeleyemezsiniz. Çoluk çocuğunuzun oyuncağı vakıflara, derneklere, milyon dolarlar aktarılacak diye Türk milletinin vicdan kalesi Kızılayın surlarında gedik açamazsınız. Ayıptır, günahtır. Allah sizi ıslah etsin."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları