loading
close
SON DAKİKALAR

Akşener'den Erdoğan'a: Yalanla dolanla devlet yönetilmez, artık millete masal anlatmaktan vazgeçin

Akşener'den Erdoğan'a: Yalanla dolanla devlet yönetilmez, artık millete masal anlatmaktan vazgeçin
Tarih: 17.07.2019 - 12:25
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener'in konuşması şöyle:
"Türk milletinin devlet ve demokrasi geleneği 17 yaşında değil, 5 bin yaşında. Bugünkü kazanımlarımızı tarihe borçluyuz. Başta İstiklal Savaşımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi şükranla yadediyoruz. 'Bağımsızlık bizim karakterimizdir' diyen Mustafa Kemal'e selam olsun. Samsun'da, Sivas'ta, Erzurum'da, Sakarya'da, Conkbayırı'nda, İnönü'de destan yazanlara selam olsun. Sevr'i buruşturup atan 1. Meclis'e selam olsun.
Ne yazık ki geçtiğimiz hafta bir biri ardı sıra şehit haberleriyle yüreklerimiz dağlandı. Dün Tunceli Ovacık'ta teröristlerin döşediği mayın 2 yavrumuzu aldı. Ayaz ve Nupelda sizi mutlu mesut yaşatamadık, bizi affedin.  
-Geçim derdi altında ezilen, ne yapacağını bilemeyen vatandaşlarımıza iktidar hala hikayeler anlatıyor. Bİz Hazine'ninbaşından damadı al dedik, Erdoğan gitti damadın etrafında kim varsa temizledi. TÜİK'in başını değiştirdi, şimdi de MB başkanını görevden aldı. Döviz ve fazi düşecek gibi oluyor damat sunum yapıyor, füze gibi çıkıyor. Bu iş bilmezliğin sonunda Türkiye yatırım için en riskli 4. ülke oldu. Pakistan Türkiye'den daha az riskli. Dünya kayınpeder-damat ekonomisini böyle görüyor.
Yurt dışından aldığımız kredilerden yüzde 4 daha faiz ödeyeceğiz. Döviz bazında yüzde 8 faiz ödeyerek borçlanacağız, demek. Gençlerimizin geleceğini faize teslim edeceğiz, demek.
10 yıldır IMF'ye borcumuzu ödedik, diyorlar. 2001'deki şartları bile mumla arıyoruz. Ne damatmış be kardeşim. Bu aralar öncelikli başka sorunumuz var. Erdoğan MB'nin faizleri indirmesini isterken ihtiyat akçesinin fazlasını Hazine'ye aktarmak istiyor. Ülkede istihdam sağlayacak önemli olan orta vadeli faizlerdir. MB'ye faiz indir diye baskı yaptığınızda gecelik faizler düşer ama orta ve uzun dönemli faizler artar. MB'ye faizi indir, dediğinde ekonomideki faziler inmiyor Sayın Erdoğan. Ekonomi, bilim, teknoloji diikte etmekle, biat etmekle toparlanmıyor.
TL değer kaybetmeye devam edecek. Hala ithalat bağımlılığını azaltmadınız. Bu yol yol değil. Yüksek enflasyon başta dar gelirli vatandaşı vuruyor. Devletin memura, emekliye yaptığı zamlar kuş gibi kalıyor. MB'ye sadece kendi ve damadınızın inandığı faiz sebeptir enflasyon sonuçtur derseniz işle iyiye gitmez.
Kamuda çalışanın rızkına dokunmadan tasarrufa gitmeniz gerek. Sen millette tasarruf yapacak derman yapmadığına göre devlette tasarrufa gideceksin. İtibarlı bir tasarruf programı yatırımcının algısını değiştirir. İtibardan tasarruf olmaz inancı var arkadaşların. Değişik bir felsefe. Önce bunu bir kenara bırakacaksın sayın Erdoğan. Sayın kayınpeder sayın damat yalanla dolanla devlet yönetilmez. Artık millete masal anlatmaktan vazgeçin. Önce tehlikeyi ortaya koyun ki hep birlikte çözüm arayalım. Milletimiz aç, har vurup harman savurmayı bırakın. Birkaç uçak satın, bakanlarınızı tarifeli uçakla uçurun. Ballı ihalelere son verin. İsrafa alıştılar, ne verirsen ver doymuyorlar.
İYİ Parti sonrası oluşan siyasi denklemde artık rahatlar bozuldu. Artık her siyasi parti kendine çekidüzen vermek, milletin değerleriyle barışmak zorunda. Bundan sonraki vazifemiz çok net, Türkiye'yi şahlandıracak çözümlerimizi ortaya koymak.
Siyasette bundan sonra çözümler konuşacak. Tüm partiler İYİ Parti ile rakabet için çözüm üretmek zorunda kalacaklar. 
Ülkemiz devasa diplomatik sorunlarla da karşı karşıya bırakıldı. Akdeniz'deki sondaj çalışmaları Türkiye'nin hakkıdır. 
2004'te Güney Kıbrıs AB'ye girerken veto hakkını kullanmadınız. Rahmetli Denktaş'a yaptıklarınızı unutmadık sayın Erdoğan. Bunların sorumlusu sizsiniz. Ege'de taviz vermeyin, dedik. Burnumuzun dibindeki adalarda Yunan askerleri mangal yellerken seyrettiniz şimdi kafa tutuyorsunuz. Adasından vazgeçenin denizine sahip olması mümkün mü? Bunun hesabını milletimiz soracak. 
AB'ye de sözümüz var. Türk milletinin hakkına tecavüz edilmesine arka çıkmaya utanmıyor musunuz? Bu tutumu gösterdiğiniz sürece İYİ Parti sonuna kadar bu tavrınızın karşısında tutum almaya devam edecek. Yanlışlarını not ettiğimiz iktidarın bu konuda arkasında olduğumuzu ilan ediyoruz. (İktidara) İşe işgal altındaki adaları geri almakla başlayın. 
Vatan toprağı kutsaldır. Üzerinde yaşayan her canlısı kutsaldır. İçimizi acıtan yangınlara şahit oluyoruz. Orman içindeki ağaçların toplamı değildir bir ekosistemdir. Bütünleşik yaşam alanıdır. Kaybettiğimiz ormanlarımızı yerine koymamız en az 100 yıl gerektiriyor. Dalaman'daki yangını PKK'nın bir kolu üstlendi. PKK ile arasına mesafe koyamayan HDP içindekilere sesleniyoruz. Orman yakmayı da normal buluyorsanız işe logonuzdaki ağacı yakmakla başlayın.
İktidara soruyoruz, THK'nın yangın söndürme uçakları neden kullanılmadı? Yüzlerce hektar orman gözümün önünde cayır cayır yandı. Yazıklar olsun.
-FETÖ'nin siyasi araştırılması için verdiğimiz önergeler iktidar tarafından reddedildi. Hakkımda FETÖ'den soruşturma açtılar. Gizlilik kararı verdiler. Savcılığa dilekçe verdim, şeffaflık istedim. Hakkımda yapılan soruşturmanın at izi mi it izi mi olduğunun tespiti, 3 yıldır neden ilerlemediğinin açığa kavuşturulması, FETÖ'nün siyasi ayağının beyanlarım doğrultusunda hızlı tespiti, seçmenin doğru bilgilendirilesi için hakkımda yapılan soruşturma üzerinde ggizlilik kararının ivedilikle kaldırılmasını ve ifademe başvurulmasını talep ediyorum, dedim. Ağalara hodri meydan dedim."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları