loading
close
SON DAKİKALAR

Alevi sporcuya baskı yapan federasyon başkanına soruşturma

Alevi sporcuya baskı yapan federasyon başkanına soruşturma
Tarih: 17.05.2020 - 09:55
Kategori: Gündem

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, 25 yaşındaki Wushu sporcusu Sadık Pehlivan’ın “Alevi olduğu gerekçesiyle” Wushu Federasyonu tarafından milli takıma alınmadığı iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

25 yaşındaki Wushu sporcusu Sadık Pehlivan, Alevi olduğu için Wushu Milli Takımına alınmadığını söylemiş, Wushu Federasyonu'nun başındaki Abdurrahman Akyüz tarafından namaz kılmadığı için çeşitli hakaretlere maruz bırakıldığını açıklamıştı.

Akyüz hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; CHP milletvekilleri Turan Aydoğan ve Murat Bakan ile HDP milletvekilleri Alican Önlü ve Ali Kenanoğlu, Bakan Kasapoğlu’nun yanıtlaması için sporcu Pehlivan ile ilgili Meclis Başkanlığı’na ayrı ayrı önergeler verdiler.

Bakan Kasapoğlu, milletvekillerinin önergelerine, “Soru önergesine esas hususlarla ilgili olarak 19 Mart 2020 tarihinde bakanlığımız Rehberlik ve Denetim Başkanlığı tarafından inceleme/ soruşturma başlatılmıştır” yanıtını verdi.

İlgili haberler:
Wushu şampiyonu Sadık Pehlivan: Alevi olduğum için milli takıma alınmadım

'Alevi olduğum için milli takıma alınmadım' diyen Sadık Pehlivan'dan Wushu Federasyonu Başkanvekili hakkında suç duyurusu

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları