loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara Tabip Odası: Vaka sayılarında belirgin bir artış var

Ankara Tabip Odası: Vaka sayılarında belirgin bir artış var
Tarih: 14.06.2020 - 09:42
Kategori: Sağlık, Yaşam

Ankara Tabip Odası, "Son günlerde binin altında seyreden vaka sayısı %20 artışla bin 195’e yükselmiştir" açıklamasında bulundu.

Ankara Tabip Odası (ATO), bir açıklama yayınlayarak Ankara'daki Covid-19 vaka sayısının arttığını belirtti. ATO'dan yapılan açıklamada, "Ankara özelinde resmî makamlarca yeni vaka sayısında düşüş olduğu söylenmiş ise de son günlerde meslektaşlarımız ve aktivistlerimizden aldığımız bilgiler bunun aksine Ankara özelinde de hem Covid polikliniklere başvuran hem de yataklı Covid servislerine yatırılan hasta sayısında belirgin bir artışın olduğu yönündedir" denildi.

ATO'nun açıklaması şöyle:
"Koronavirus test sayısı 49 bin 190 yeni vaka sayısı 987, 12 Haziran 2020 tarihinde ise test sayısı 41 bin 13 yeni vaka sayısı bin 195 olmuştur. Son günlerde binin altında seyreden vaka sayısı %20 artışla bin 195’e yükselmiştir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Orta Anadolu’da vaka sayısında artış olduğu ifade edilmiş, ancak Ankara’da düşüş olduğu Sağlık Bakanlığı tarafından belirtilmiştir.

Ankara özelinde resmî makamlarca yeni vaka sayısında düşüş olduğu söylenmiş ise de son günlerde meslektaşlarımız ve aktivistlerimizden aldığımız bilgiler bunun aksine Ankara özelinde de hem Covid polikliniklere başvuran hem de yataklı Covid servislerine yatırılan hasta sayısında belirgin bir artışın olduğu yönündedir. Yine Ankara’daki bir hastanede Covid 19 + tanısı alan sağlık çalışanlarının oranında ciddi bir artış gözlenmiş, ayrıca büyük bir fabrikada çalışan işçiler arasında yoğun test pozitifliği meydana geldiği internet ortamında paylaşılmıştır.
Salgın döneminde resmi olmayan bilgiler insanlar arasında ciddi endişe yaratmıştır. Bu endişenin giderilmesi başta Ankara Sağlık Müdürlüğü olmak üzere, yetkili ve sorumluluk sahibi makamlar tarafından şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmalı, halkın bilgilenme hakkına saygı gösterilmelidir.
Bu nedenle biran önce Ankara verileri hiçbir soru işaretine yer bırakmadan açıklanmalıdır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları