HABER ARAMA...
ARAMA SONUÇLARI
-
20.08.2025 07:29
‘İsmet İnönü’den Bugüne Işık Tutan Açıklamalar’: Aşiret-Tarikat Sorunu
Sinan Meydan: “Eşkıya ile devlet idaresinin bir tertibe, bir anlaşmaya girmesi olmaz. Devlet idaresinde böyle bir şeyi benim aklım almaz. Siyasette almıyor, nerede kaldı adi şekavette (eşkıyalıkta) alsın…” (İsmet İnönü)
-
20.08.2025 00:35
İller Bankası mı, siyasete finansman mı?
Çiğdem Toker; AKP iktidarı döneminde tarumar edilen, aşındırılan kurumlar, değerler, olguları tam listelemeye imkân yoktur belki ama İller Bankası’nın bugün ne yazık ki bir “aparat” gibi kullanılmak istenmesini bir örnek olarak ekleyebiliriz.
-
18.08.2025 17:59
AKP'ye katılan Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne 860 milyon liralık finansman
Finansmanın ise Aydın Büyükşehir Belediyesi ve İller Bankası Genel Müdürlüğü iş birliğinde sağlandığı öğrenildi. İmzalar Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve İLBANK İzmir Bölge Müdürü İzzet Günal tarafından atıldı.
-
16.08.2025 20:52
Özgür Özel Hacıbektaş'ta konuştu: En yapıcı katkıları sağlamak üzere komisyonun içindeyiz; 29 maddelik sunduğumuz pakette Alevi canların birikmiş sorunlarını çözmesi açısından önemli madde var
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Nevşehir’de 62’nci Ulusal ve 36’ncı Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Töreni’ne katıldı. Özgür Özel, ödül töreninde “Dostluk ve Barış Ödülü”nü Sanatçı Zülfü Livaneli’ye verdi.
-
16.08.2025 09:02
Hacı Bektaş Veli'nin hayatı, dünya görüşü ve Bektaşilik
Hacı Bektaş Veli Kırşehir yöresindeki Suluca Karahöyük’e (Hacımköy) yerleşiş, Orta Anadolu’yu dolaştıktan sonra Anadolu kültürünü, Anadolu insanının gelenek ve göreneklerini özümseyerek yeni bir bilim ve öğreti merkezi kurmuştur.
YAZARLARIMIZ