loading
close
SON DAKİKALAR

Bahçeli: Seçim sonrası kamuoyu araştırmaları için yasa teklifi getirmek istiyoruz

Bahçeli: Seçim sonrası kamuoyu araştırmaları için yasa teklifi getirmek istiyoruz
Tarih: 30.03.2019 - 08:40
Kategori: Siyaset

MHP lideri Devlet Bahçeli canlı yayında yaptığı açıklamada, "Kamuoyu araştırma değil, oluşturma yapıyorlar. Seçim sonrası kamuoyu araştırmaları için yasa teklifi getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, ATV-A Haber ortak yayınında soruları yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"Kamuoyu araştırma değil, oluşturma yapıyorlar. Seçim sonrası kamuoyu araştırmaları için yasa teklifi getirmek istiyoruz.

Kimisi Gezi olaylarıyla hevesleniyor kimisi sarı yelekliler olayıyla hevesleniyor ama bunların hiçbirisi 15 Temmuz gecesi millet iradesiyle ortaya koyulmuş olan duruşu göremiyorlar. Herkes silahların gölgesinde sessiz olmayı tercih etmiştir ama 15 Temmuz bunu yıkmıştır.

(Sezai Temelli'nin skandal Kürdistan açıklaması) Onların bütün aklı acaba bu sistem değişikliğini nasıl engelleriz? sorusudur. Şehitlerimizden haberleri mi yok, emniyet güçlerimizden haberleri mi yok? Bu sessizliğin sebebi bir görevlendirme ışığı altında Türkiye'de bir sistem değişikliğini amaçlayan çevrelerdir. Bu çevreler küresel de olabilir yurt içinde de olabilir.

Mahalli idareler seçimlerinin çok daha disiplinli, olaysız ve demokrasiye yakışır bir güzellik içinde geçmesi düşüncesinden hareketle şimdi meydanlar hareketlenmiştir. Meydanlar çok canlı. Konuyu yavaş yavaş anlamanın ötesinde, o anlayış yeni bir heyecan yaratmış. Bir toplumsal diriliş, yükseliş var. Sayın Cumhurbaşkanı hem devlet yönetiminde olağanüstü çaba gösterirken, 60'a yakın ilde miting düzenlemiştir. Bu mitingin yanında ilçelerde de mitingler düzenlemiştir. Mesela bugün, İstanbul'da gecenin geç saatine kadar 6 miting düzenlemiştir.

Türkiye'de bir yalan rüzgarı var. Konuşmalarını, yakinen takip ediyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu'nda bir ülkücülük ruhu gelişmeye başladı. O kadar ülkücü hal anlatıyor ki 50 yıldan bu yana bu davaya gönül vermiş insanlar, Kemal Kılıçdaroğlu gibi heyecanla ülkücülüğü anlatamıyor. Vatanseverliğin zirvesinde, ülkücülüğün tüm anlamını taşıyor. Memleketin her şeyine sahip çıkacak bir konuma geldiğini ifade ediyor. Kim bunun kulağına fısıldıyor. Ne yapmak istiyor? İP ile yapmış olduğu bir zillet ittifakında oradaki geçmişi ülkücü olan ve partimizden ayrılan arkadaşlarımızın tesiri altında kalıyorsa, yarın herkesin tesiri altında da kalabilir. Ben 1 Nisan'a kadar bu rüzgarın eseceğini, bu filmi seyredeceğimize inanıyorum. 1 Nisan'da da kalkıp diyecektir ki 'Ben 1 Nisan şakası yaptım, bizim ülkücülükle alakamız yoktur, biz şuyuz.' demeye başlayacaktır ama ne olduğunu da zor anlatacak gibi geliyor. 

Cumhur İttifakı şartlar ne olursa olsun devam edecektir. Çünkü memleketin bugün karşı karşıya kaldığı iç ve dış şartlar göz önüne alındığı takdirde güçlü bir Türkiye'ye ihtiyaç vardır. Bunun için de ben bir formül söylüyorum; rakamsal bir formül değil, iktisadi büyüme, sosyal gelişme eşittir milli bütünleşme. Bugünkü iktidar böyle bir adım atar, ekonomiyi geliştirir, birtakım sosyal yapılardaki tartışmalara son verir, kaynaştırır, kucaklaştırır ise Türkiye bir milli bütünleşme ile güçlü bir devlet olur ve 21. yüzyıla lider bir ülke olarak girebilir diye düşünüyorum." 

En önemli konu seçmen özelliği taşıyan bütün insanlarıma sesleniyorum. 31 Mart günü sandığa gidiniz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları