loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Pakdemirli'den Melen Barajı açıklaması: Ufak bir teknik problem olduğu doğrudur

Bakan Pakdemirli'den Melen Barajı açıklaması: Ufak bir teknik problem olduğu doğrudur
Tarih: 17.12.2019 - 10:11
Kategori: Siyaset

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2020 yılı bütçesine ilişkin konuştu.

Bekir Pakdemirli, son 17 yılda suyun akışına yön veren politikalar izlediklerini, baraj sayısını 276'dan 841'e çıkardıklarını kaydetti.

Kurulu gücü de 12 bin 500 megavattan 29 bin megavata çıkardıklarını dile getiren Pakdemirli, ayrıca 2023 yılında 8,5 milyon hektar alanda sulamaya da ulaşmış olacaklarını söyledi.

Ankara, İzmir ve İstanbul'un su problemlerinin konuşulduğunu hatırlatan Pakdemirli, "Biz inşallah Ankara, İzmir ne de İstanbul'u susuz bırakmadık, bırakmayız ve bırakmayacağız. Ankara'da Gerede Sistemini açtık ve 2045 yılına kadar Ankara'nın su problemini çözdük." dedi.

İstanbul'da su sıkıntısına ilişkin bir haberi gösteren Pakdemirli, CHP Grubu'na yönelik, "Bu, İstanbul'da sizin yarattığınız manzaradır. Biz, İstanbul'u susuzda da bırakmayacağız. Melen'de (baraj) ufak bir teknik problem olduğu doğrudur. Bunun da gereğini yapacağız. Cumhurbaşkanlığı Strateji Ofisi bunu imzaladı. Hiç iş yapmazsan hata da yapmazsın, binlerce baraj yaparsan bir tanesinde de ufak bir problem olabilir." diye konuştu.

İmamoğlu: Çatlakların sebebi yapımdaki yanlış tercihtir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 9 Aralık'taki İBB Meclisi toplantısında Melen Barajı ile ilgili açıklama yapmış, barajın çatlaklarla dolu olduğunu gösteren bir fotoğrafı Meclis üyeleri ve kamuoyuyla paylaşmıştı. Geçtiğimiz aylarda Melen Barajı’nı ziyaret etmesine rağmen konuyla ilgili kamuoyuna açıklama yapmadığını, İSKİ Genel Müdürü’nü DSİ ile görüştürerek sorunun bir an önce çözülmesi için talimat verdiğini aktaran İmamoğlu, şöyle konuşmuştu: "Melen Barajı ile ilgili ilk konuşan ‘İstanbul’un 3 aylık suyu kaldı. Ne yapacaksın?’ diyen Sayın Cumhurbaşkanıdır. Projedeki çatlakların sebebi yapımdaki yanlış tercihtir. İnşaatın yığma taş ile yapılması önerildiği halde betonla yapılmasıdır. İSKİ Genel Müdürümüzü DSİ ve Bakanlık ile ilişkilendirilerek projenin düzeltilmesi için 2020’de kaynak ayrılmasını talep ettik. Ancak yapım için bütçe tahsis edilmedi. Yapılan barajın parasını İSKİ yani İstanbullular ödüyor." 

Kaynak : Hürriyet-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları