loading
close
SON DAKİKALAR

Bakanlığın 'tetikçilik yapıyor' diye tekzip yolladığı Fuar Uğur izne çıktı

Bakanlığın 'tetikçilik yapıyor' diye tekzip yolladığı Fuar Uğur izne çıktı
Tarih: 24.09.2019 - 10:10
Kategori: Medya

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'un Bakan Mustafa Varank'la ilgili iki köşe yazısı nedeniyle gazeteye gönderdiği tekzibi 'tam' yayınlamaması üzerine sitesinde yayınlamıştı...

Bakanlığın tekzip metninde Fuat Uğur için "İzansız ve kesin bir dille kaleme aldığı konu hakkında, ne bakanlıktan bilgi edinme ne de sektör hakkında araştırma yapma zahmetinde bulunmayan yazarın amacının açık bir tetikçilik faaliyeti olduğu aşikârdır" ifadeleri kullanılmıştı.

Uğur, tekzibin bakanlığın sitesinde yayınlanmasının ardından bugün itibariyle 15 günlük izne çıktı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'un Bakan Mustafa Varank'la ilgili iki köşe yazısı nedeniyle gazeteye tekzip göndermiş, Fuat Uğur, 21 Eylül'de yazdığı köşe yazısında tekzibin bir bölümünü yayınlamış, "Açıklamada tarafıma yönelik haddi aşan aşağılayıcı, küçük düşürücü ve hakarete varan ifadeleri ayıkladım" ifadelerini kullanmıştı.

Metnin tamamının yayınlanmaması üzerine Bakanlık da tekzibi internet sitesinde yayınlamıştı.  

Tekzip metni Bakanlığın Twitter hesabından "Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur’un yalan ve iftiralarına yönelik 5187 sayılı Basın Kanunu uyarınca gazeteye gönderilen, 3 gün içinde tam ve eksiksiz yayımlanması gerekirken yayımlanmayan tekzip metni ve ihtarnameyi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" notuyla paylaşılmıştı.

İlgili haber:
Sanayi Bakanı Mustafa Varank'tan Türkiye yazarı Fuat Uğur'a tekzip: Amacının açık bir tetikçilik faaliyeti olduğu aşikar

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları