loading
close
SON DAKİKALAR

Başbakan, PKK’lılarla sınır dışına çıksın!

Başbakan, PKK’lılarla sınır dışına çıksın!
Tarih: 03.04.2013 - 16:05
Kategori: Siyaset

MHP lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın ‘silahsız çıksınlar’ sözlerine, ‘Başbakan Erdoğan’a önerimiz kendisinin de sınırlarımızdan dönmemek üzere çıkıp gitmesidir’ yanıtı verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, çözüm sürecini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Bahçeli, PKK’nın sınır dışına çıkmasıyla ilgili Başbakan Erdoğan’ın “Silahsız çıksınlar” sözlerini şu sözlerine şu yanıtı verdi:?

‘İmralı ayak yolu oldu’

“Mehmetçiğimiz, polislerimiz kendilerine kurşun sıkanları seyretmeye nasıl tahammül edecekler? PKK ile helalleşip, güvenlik güçlerimize sırt mı dönülecektir? Başbakan Erdoğan, teröristlere güvence verme yetkisini nereden almakta, ’hadi gidin, işiniz rast gelsin’deme densizliğini kendisine nasıl yakıştırmaktadır? Başbakan Erdoğan’a önerimiz kendisinin de teröristlerin arasına karışması ve sınırlarımızdan dönmemek üzere çıkıp gitmesidir.”
Devlet Bahçeli, “Başbakan sorarım sana, bundan sonra terörist başına daha ne verebilirsin ki? İmralı’yı ayak yoluna çeviren sensin. Başbakan Erdoğan, İmralı canisiyle yandaş bir televizyon kanalında İmralı adasından yapılacak canlı yayına birlikte katılarak düşüncelerini milletimize açıklamalıdırlar” dedi.
Çözüm sürecine destek verenler hakkında “Bir tek Türk olamayan, Türk milletinin hakkını teslim edemeyen bu çürümüşler” sözlerini kullanan Bahçeli, “Bunların kalbinde kilise, dilinde cami var” dedi. Kurulacak akil insanlar heyetiyle ilgili de Bahçeli, “İhanete çanak tutan terör ve bölücülükten nemalanan mihraklar, akil olarak övülen akılsız ve vicdansızlar sıra sıra dizilmişlerdir” diye konuştu. .
Başbakan Erdoğan’ın, “eyalet sisteminin güçlü devletlerde sorun ve endişe yaratmayacağını, 2023’de Başbakan olursa bunu önereceğini” soğukkanlılıkla söylediğini belirten Bahçeli, “Anlaşılan bu şahsiyet aklını peynir ekmekle yemiş ve bitirmiştir” diye konuştu.

‘Küfür, düşmanlık, azgınlık’

Bahçeli, eyalet sisteminin tam anlamıyla federal bir yönetim olduğunu savunarak, şöyle devam etti:
“Artık mızrak çuvala sığmamaktadır. Türk milleti, toptan imha olacağı kıyamet gününe adım adım götürülmektedir. Başbakan Erdoğan bilmez midir ki böylesi bir teşebbüs ihanettir, hainliğin ötesidir.
Başbakan Erdoğan bilmez midir ki sözleri, düşünceleri ve saçmalıkları suçtur ve büyük bir rezalettir. Yine Başbakan Erdoğan bilmez midir ki, Cumhuriyet’i yıkmak, Türkiye’yi etnik coğrafi bölgelere ayırmak, kurulu düzenimizi çatlatmak küfürdür, düşmanlıktır ve azgınlıkla eşdeğerdir.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları