loading
close
SON DAKİKALAR

BDP heyeti İmralı'ya gitti

BDP heyeti İmralı'ya gitti
Tarih: 21.07.2013 - 14:39
Kategori: Siyaset

BDP lideri Selahattin Demirtaş ile Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan oluşan heyet, Öcalan ile görüşmek için İmralı adasına gitti...

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere bu sabah saatlerinde İmralı Adası'na hareket etti. Görüşmede Öcalan'ın demokratik çözüm sürecine ilişkin kapsamlı değerlendirmede bulunması bekleniyor.

Heyetin İstanbul'a döndüğünde açıklama yapıp yapmayacağı ise henüz net değil.

Demirtaş, geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı açıklamada, hükümetin gerekli adımları atmadığını iddia ederek "PKK, kara kaşınız kara gözünüz için sınırları terk etmiyor" ifadelerini kullanmıştı.

KCK da yaptığı açıklamada, "Hükümeti son kez uyarıyoruz. En kısa zamanda somut adımların atılmaması halinde, sürecin ilerlemeyeceğini ve bundan da hükümetin sorumlu olacağının bilinmesini istiyoruz" demişti.

BDP heyeti, en son 24 Haziran'da İmralı Adası'na giderek, Abdullah Öcalan ile görüşme gerçekleştirmişti. Öcalan söz konusu görüşmede, başlatmış olduğu demokratik çözüm sürecinin gidişatına ilişkin bir sonraki görüşmede kapsamlı değerlendirme yapacağını belirtmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları