loading
close
SON DAKİKALAR

Bekir Bozdağ: Salih Müslim'in iade talebini içeren dosya Çekya'ya iletildi

Bekir Bozdağ: Salih Müslim'in iade talebini içeren dosya Çekya'ya iletildi
Tarih: 26.02.2018 - 08:49
Kategori: Siyaset

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "Sefer görev emri olanların bölgeye gitmesine ihtiyaç bulunmamaktadır" dedi.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Prag'da gözaltına alınan eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in iade talebini içeren dosyanın Adalet Bakanlığı tarafından Çekya'ya iletildiğini açıkladı.

NTV'de soruları yanıtlayan Bozdağ'ın Müslim'le ilgili açıklamaları şöyle:

"Salih Müslim'ün son Avrupa seyahati sırasında Çekya'da bir otelde kaldığına dair bilgiler bize intikal edince Türk Interpol'ü Çekya'dan talep etti. Yakalanması ve geçici tutuklanması ve akabinde iadesi talebiyle muhataplarına iletti. Onlar da gerekeni yaptılar. Şu anda aramızdaki sözleşme gereği yapılması gereken usule ilişkin bazı işler var. Geçici tutuklama talebini ve iade talebini içeren dosyayı Adalet Bakanlığı'nın iletmesi gerekiyor. Dün itibariyle dosya iletildi. Bugün de Salih Müslim yargı önüne çıkarılacak ve karar verilecektir. Türkiye'ye iade edilmesi, beklentimiz o yöndedir."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sefer görev emri olanlar hazır olsun" açıklamasını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Şu anda ihtiyaç olmadığını Sayın Cumhurbaşkanımız o açıklamasında da açıklıyor. Bu desteklere teşekkür ve gitme isteğine karşı verilen bir cevaptır. Şu anda sefer görev emri olanların bölgeye gitmesine ihtiyaç yoktur" diye konuştu. 
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları