loading
close
SON DAKİKALAR

Beyaz Saray: Trump'ın koronavirüs testi negatif çıktı

Beyaz Saray: Trump'ın koronavirüs testi negatif çıktı
Tarih: 15.03.2020 - 08:54
Kategori: Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump cuma günü ilan ettiği ulusal acil durum ilanın ardından cumartesi günü bu kez kapalı bir salonda gazetecilerin karşısına çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce herhangi bir semptomu olmadığı gerekçesiyle koronavirüs testi yaptırmadığını açıklamıştı. Kendisiyle yakın temasta bulunan dört Brezilyalı yetkililerinin testlerinin pozitif çıkması Trump üzerindeki baskıyı arttırmıştı.

Testin sonucunu Beyaz Saray açıkladı

Bu konuya da açıklık getiren Amerika başkanı cuma gecesi korona testi yaptırdığını, sonucun henüz belli olmadığını söyledi. Trump: “Dün akşam korona testi yaptırdım ve laboratuvara gönderildi. Sanırım birkaç güne kadar sonucu gelir” dedi. Başkan Trump basın toplantısının yapıldığı salona girerken de ateşinin ölçüldüğünü açıkladı. Trump salondan ayrılırken gazetecilerin “ateşiniz normal miydi?” sorusunu “gayet normaldi” şeklinde yanıtladı.

Akşam saatlerinde Beyaz Saray Doktoru tarafından yapılan yazılı açıklamada Trump'a yapılan test sonucunun negatif olduğu belirtildi.

Herkese bedava test milyonlarca maske vaadi

Amerika’da herkes bedava koronavirüs testi olabileceğini ve milyonlarca maske üretildiğini açıklayan ABD Başkanı, çalışanlara ücretli izin hakkı gibi uygulamaların da devreye gireceğini söyledi.

"Önlem almasaydık çok daha fazla ölüm olurdu"

Amerika’nın salgınla mücadelede dünyanın çok ilerisinde olduğunu savunan Trump, “Aldığımız iyi kararlar sayesinde ABD’de ölüm sayısı 50. Çok daha fazla olabilirdi” dedi.

Avrupa'dan uçuş yasağı İngiltere ve İrlanda'yı da kapsayacak

Avrupa’dan ABD’ye uçuş yasağının kapsamının pazartesi gününden itibaren İngiltere ve İrlanda’yı da kapsayacağı yönündeki iddiaları da yanıtlayan Trump, bu durumun değerlendirildiğini, yakında açıklama yapacaklarını kaydetti. ABD Başkanı, bu virüs Çin’den ama kimsenin bunda suçu yok. Bunu hep birlikte çözeceğiz” dedi. Donald Trump’ın daha önce yaptığı açıklamalarda korona virüsünü “yabancı virüs”, “Çin’den gelen virüs” sözleriyle tanımlaması eleştirilmişti.

Trump’tan sonra konuşan Başkan Yardımcısı Mike Pence bu iddiayı doğruladı ve Pazartesi geceyarısından itibaren İngiltere ve İrlanda'dan da seyahatlerin yasaklanacağını açıkladı. Yasak, ABD vatandaşları ve kalıcı oturum izni bulunanları (yeşil kartlılar) kapsamıyor. Geçen Cuma gecesinden itibaren Avrupa Birliği üyesi ülkelerden ABD’ye seyahat yasaklanmıştı.

“Zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin”

Uluslararası seyahat yasağının çerçevesinin genişletilerek ABD içinde de seyahat kısıtlamaları getirilebilmesi konusunun da görüşüldüğünü kaydeden Trump, “Zorunlu değilseniz seyahat etmeyin. Bu şeyin sona ermesini istiyoruz. Çok sayıda insana bulaşmasını istemiyoruz” dedi.

Başkan Donald Trump Cuma günü ilan edilen ulusal acil durum ilanının 45 dakika içinde para piyasalarında olumlu yankı bulmasından duyduğu memnuniyeti “bunu günde beş kez yapmalıyız” sözleriyle dile getirdi.

Kaynak : Amerika'nın Sesi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları