loading
close
SON DAKİKALAR

Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Hastalanıp iyileşenler de dahil, hiç kimse kendisini virüse karşı korunmuş zannetmesin

Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Hastalanıp iyileşenler de dahil, hiç kimse kendisini virüse karşı korunmuş zannetmesin
Tarih: 15.07.2020 - 10:13
Kategori: Sağlık, Yaşam

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Virüsün, aşıyla kazanılacak bağışıklıktan kendisini kurtaracak mutasyonlar geçirip geçirmeyeceği meçhul" dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu kez bilinenleri değil, bilinmeyenleri yazacağım" ifadelerini kullandı.

Özlü, "Hastalanıp iyileşenler de dahil olmak üzere hiç kimse, kendisini virüse karşı korunmuş zannetmesin. Virüs  hepimize bulaşabilir, hastalandırabilir ve öldürebilir" dedi.

Prof. Dr. Özlü'nün açıklamaları şöyle:
"Bu kez bilinenleri değil, bilinmeyenleri yazacağım. Covid 19’la karşılaşanların ne kadarında virüse karşı antikor geliştiği; bu antikorların, ne kadarının ikinci hastalıktan koruduğu; koruyucu antikorların, ne kadar süre kalıcı oldukları ve antikor dışında T hücre bağışıklığı gelişip gelişmediği belli değil. Virüsün, aşıyla kazanılacak bağışıklıktan kendisini kurtaracak mutasyonlar geçirip geçirmeyeceği; aşıyla kazanılan bağışıklığın, ne kadar süreceği; tekrar aşılamanın gerekip gerekmeyeceği; gerekecekse, hangi aralıklarla olacağı da meçhul.
Sonuç: Hastalanıp iyileşenler de dahil olmak üzere hiç kimse, kendisini virüse karşı korunmuş zannetmesin. Virüs  hepimize bulaşabilir, hastalandırabilir ve öldürebilir. Halen tek korunma yolumuz tedbirli olmak: maske, mesafe ve hijyen."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları