loading
close
SON DAKİKALAR

Bloomberg: Trump'ın yenilmesi durumunda kaybedecek en çok şeyi olan lider Erdoğan olabilir

Bloomberg: Trump'ın yenilmesi durumunda kaybedecek en çok şeyi olan lider Erdoğan olabilir
Tarih: 20.10.2020 - 14:06
Kategori: Dünya

ABD merkezli Bloomberg’de yer ala bir analizde ABD Başkanı Trump’ın seçimlerde Biden’e yenilmesi durumunda en büyük kaybı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaşayacağı savunuldu. Buna gerekçe olarak ise iki liderin inişli çıkışlı ilişkileri gösterildi.

T24'te yer alan habere göre, Bloomberg’de ABD seçimlerinin değerlendirdiği bir analizde ABD Başkanı Donald Trump’ın seçimlerde Joe Biden’e karşı kaybetmesi durumunda diğer ülkeler ile yaşanacak denge değişikliği ele alındı.

Marc Champion imzalı analizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sırtını sık sık Trump’a dayadığı iddia edilirken iki lider arasındaki kişisel bağların da güçlü olduğuna dikkat çekildi.

Makalenin Erdoğan ile ilgili bölümünün sonunda, "Yaptırımlar uygulanmaya hazır ve Biden daha önce Türk muhalefet figürlerine destek verilmesi için çağrı yapmışken Trump'ın görevden ayrılması durumunda en çok kaybedecek lider Erdoğan olabilir." değerlendirmesi yer aldı.

Öte yandan Trump'ın yenilmesi durumunda kaybedecekleri olan listesinde Erdoğan'ın yanı sıra Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Çin Devlet Başkanı Şi Jingping, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Polonya lideri Andrzej Duda ve Polonya Başbakanı Viktor Orban yer aldı.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları