loading
close
SON DAKİKALAR

Bulantılara karşı nasıl beslenmeli ?

Bulantılara karşı nasıl beslenmeli ?
Tarih: 12.02.2012 - 14:45
Kategori: Sağlık, Yaşam

Hafif mevsim meyvelerinden bol ekşili bir salata yiyin. Mide bulantınız arttığında ekşi tüketebilirsiniz.

Hamilelere turşu tavsiye edilmesinin sebebi de budur. Tuzlu kraker de anlık mide bulantılarınızı bastırmaya yardımcı olur.

Çorba gibi sıvı gıdaları ana yemeklerde değil, ana yemeklerin öncesinde ya da sonrasındaki ara öğünlerinizde tüketin.

Gece yoğurt, süt, meyve suyu, ekmek veya küçük bir sandviç gibi hafif besinler tüketirseniz sabah bulantılarınız da azalacaktır.Yemeklerden sonra masadan aniden kalkmayın. 10-20 dakika dik bir şekilde oturun.Aşırı yemekten kaçının. 2 saatlik aralıkla azar azar yiyin.

Başucunuzdakuru ekmek, kraker veya diğer tahıl ürünlerinden yapılmış yiyecekler bulundurun. Uyandığınızda mutlaka atıştırın.

Her fırsatta ayaklarınızı yüksekte tutarak dinlenmeye çalışın.

Hamileyken bitki çayı tüketimine dikkat edin. Nane, ahududu, karahindi baba çiçeği, zencefil, papatya gibi bitkilerin etkili özellikleri vardır. Düşük kan şekeri, düşük B6 vitamin seviyeleri, potasyum ve magnezyum dengesizliği bulantıya neden olabilir. İyi ayarlanmış bir diyette bu vitamin ve mineraller yeterli miktarda bulunmalıdır.

Diğer sorularınız için doktorunuzun ve diyetisyeninizin görüşünü almalısınız. Bunlara ek olarak gerekli tıbbi tedavide kusmayı önleyici ilaçlar, vitaminler ve mineraller tavsiye edilir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları