loading
close
SON DAKİKALAR

Canan Kaftancıoğlu yeniden adaylığını açıkladı: 'Yapacaklarımızın dahası var'

Canan Kaftancıoğlu yeniden adaylığını açıkladı: 'Yapacaklarımızın dahası var'
Tarih: 04.02.2020 - 11:15
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yeniden adaylığını açıkladı.

Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda adaylık açıkalaması yaptı. Kaftancıoğlu, "Bir önceki kongrede 'İstanbul'dan geldiler, İstanbul'dan gidecekler. İstanbul nefes alacak, Türkiye nefes alacak' demiştim. Yapacaklarımızın dahası var. O nedenle adayım" dedi.

Kaftancıoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"2 yıl önce 10 Ocak'ta bu sandalyede aynı heyacanla adaylık açıklamamı yapmıştım. Yine aynı duygu ve heyecanla adaylık açıklamasını aynı mekanda yapmanın mutluluğunu yaşamak istedim. 2 yıl önce inancımızdan, yapacaklarımızdan söz etmiştik. O gün 'İnandığımızı söyleyeceğiz, söylediğimizi yapacağız, sadece çalışarak başaracağız' demiştik. Bu 2 yıl boyunca İstsanbul örgütü olarak bir İstanbul hikayesi yazdık. Hayallerimizi hep birlikte hayata geçirdik. Daha bğyük hayaller kurmamızda önümüzü açan genel başkanımıza ve yönetimimize, İstanbul'a nefes aldıran Ekrem başkanımza, İstanbul İttifakına ve CHP örgütüme ne kadar teşekkür etsem azdır.

Bizleri bu salonda buluşturan ortak aklın, hedeflerin ve geleceğin adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir (CHP). CHP'nin masa başında bakanlığa başvuruyla kurulan bir parti olmadığını Türkiye görüyor. CHP, hangi kimlikten, inançtan olduğuna bakmayan, demokrasiye inanan, cumhuriyet ilke ve devrimlerine bağlı bir partidir. CHP kimsesizlierin kimsesi olmak demektir. Bizler de cumhuriyeti kuran, bizi demokrasiyle tanıştıran, geçmişimizden aldığımız güçle cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracak olanlarız.

Hep birlikte başarmak için nasıl mücadele ettiysek, ne mutlu ki CHP kongreler sürecinde de bir şey olmak için değil hep birlikte yeni bir siyaset anlayışını orataya koymak için yol yürüyoruz. Biz mahallelere sandık koyan, parti içi demokrasi uygulayan tek partiyiz. Kongrelerimiz geleceğe dönük yol haritalarının oluşturulduğu demokratik süreçlerdir. 9 Şubat kongremizi bu anlayışla gerçekleştireceğiz. 

Bir önceki kongrede 'İstanbul'dan geldiler, İstanbul'dan gidecekler. İstanbul nefes alacak, Türkiye nefes alacak' demiştim. İnancınızla bunu başardınız. Ama yapacaklarımızın dahası var. O nedenle adayım. Hiçbir  vatandaşımızın ekonomik geleceğiyle ilgili kaygılar taşımadığı, herkesin temsil edilebildiği demokratik bir Türkiye, gençlerin hayallerini hayata geçirebilecekleri bir Türkiye... Bunu başarmak bizim, hepimizin elinde. Çünkü İstanbul artık dar, İstanbul'dan Türkiye'ye tek yön iktidar. Şimdi yeniden hep birlikte yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. O nedenle bana sadece inancınız lazım. Gençlerin ve kadınların daha aktif olduğu, aklın ve bilimin egemen olduğu bir siyaset inşa edeceğiz. Halklarımızın sıkıntılarına çözüm bulmak, dayanışmayı artırmak için adayım. Biz mevsimini kalıcı kılmak için adayım. Uykusuz gecelerimizin, iktidar için mücadele edeceğimiz her bir anın dahası var. Bizim gibi olanların, insan kalanların hayallerinin dahası var. Bu inançla adayım. Hep birlikte Türkiye'ye nefes aldırmak için adayım.

(Cemal Canpolat'la ilgili iddialar) Genel başkanımızın ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda il örgütünden memnun olduğunu söylemesi dayatma değil, İstanbul örgütüne hak teslimidir. Demokrasiyi içselleştirmiş, demokrasi ve adalet için Ankara'dan İstanbul'a yürümüş genel başkanımızın hak teslimi yapması dayatma değildir. Arkasından da başka adaylar çıkabileceğini belirtmiştir. CHP demokrasinin yaşandığı bir partidir. Bizim yarışımız parti içi iktidar değil, bayrak yarışıdır. Başka adayların çıkması yönünde kaygımız, çıkmaması yönünde irademiz olamaz.

(Canpolat'la) Bizler geçmişte aynı koltuklarda oturmuş olan il başkanları olarak bir araya geldik. Görüşmemizin detaylarıyla ilgili yazılanların hiçbiri doğru değil. Cemal başkanımız dün kendisi gerekçelerini tanımlayarak 'aday olmayı düşünmedim, doğru da bulmam. Çevremde dışlandığımı düşünen arkadaşlarımın önerileri oluyor. Ben de bu süreci yönetmek durumdayım' dedi."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları