loading
close
SON DAKİKALAR

Çapa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tükek: Testi pozitif olan hasta sayısında 2 katı artış var

Çapa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tükek: Testi pozitif olan hasta sayısında 2 katı artış var
Tarih: 28.07.2020 - 10:05
Kategori: Sağlık, Yaşam

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, "Çapa’da PCR testi pozitif olan hasta sayısı 480 hastada 56. Hastaların çoğunda zatürre var. Bu rakam 1 Temmuz tarihinde aynı test sayısında 31 idi. Neredeyse 2 katı" dedi.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Ögretim Üyesi Prof. Dr. Tufan Tükek, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Son günlerde Çapa’ya gelen hasta sayısında artış var. Bu artışla birlikte ağır pnömoni olgularında da artış var. Önümüzde kurban bayramı var. Lütfen ziyaretleri erteleyelim. Bu çok önemli yeniden 2000'li rakamları görebiliriz. Telefonla bayramlaşalım. Aşıya kadar dayanalım lütfen" demişti.

Tükek, koronavirüs hasta sayısının arttığını duyurdu. Prof. Dr. Tükek, "Bugün Çapa’da PCR testi pozitif olan hasta sayısı 480 hastada 56. Hastaların çoğunda zatürre var. Bu rakam 1 Temmuz tarihinde aynı test sayısında 31 idi. Neredeyse 2 katı. Gözlemlerimizle doğru orantılı rakamlar mevcut. Bu hastalık gevşemeye gelmiyor. Kurban bayramına dikkat" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları