loading
close
SON DAKİKALAR

Çavuşoğlu: Bugünün şartlarında yurtta sulh cihanda sulh deyip oturamayız

Çavuşoğlu: Bugünün şartlarında yurtta sulh cihanda sulh deyip oturamayız
Tarih: 15.01.2020 - 14:37
Kategori: Siyaset

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"-Kolay bir coğrafyada yaşamadığımız ortada. Bugünün şartlarında yurtta sulh cihanda sulh deyip oturamayız, bunu destekleyici politikalar yapmamız lazım. Her zaman girişimci ve insanı bir dış politika demeliyiz.

-Barış Pınarı Harekatı başlayınca 2 süper güçle masaya oturduk.

-(Doğu Akdeniz'de sondaj) Hem kendi kıta sahanlığımızda hem de KKTC'de sondaj çalışmasına başladığımızda dengeler değişti. En uzun sınır bizim, bizsiz bir anlaşma olamaz.

(Libya ile mutabakat) Herkesle böyle anlaşmalar imzalamaya hazırız. Libya'da barış ve kalıcı çözüm için çabamızı sürdüreceğiz. Kimse Türkiye'ye ders vermeye kalkamaz.

(İran-ABD gerilimi) Diplomasiye inanıyoruz. Türkiye gerginliğin azaltılması için çaba gösteriyor. Burada taraf tutmak mümkün değildir. Önemli olan çözüm bulunması ve mevcut anlaşmaların devam ettirilmesidir. Bizim burada bir diğer endişemiz komşumuz Irak'ta yaşananlar. Irak zaten birçok sorun yaşıyor. Komşu Irak başka ülkelerin çatışma alanı olmamalı.

Ülkeler arasında tercih yapmak zorunda kalmamamız lazım. Hiçbir ülkenin de ya bura ya ora, tarafını seç dememesi lazım."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları