loading
close
SON DAKİKALAR

CHP 105 belediye başkan adayını belirledi

CHP 105 belediye başkan adayını belirledi
Tarih: 24.10.2018 - 15:49
Kategori: Siyaset

CHP Parti Meclisi'nde, tamamı ilçe ve beldeleri kapsayan 105 belediye başkan adayı kamuoyuna açıklandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi'nde, partinin ilk belediye başkan adayları belirlendi. Tamamı ilçe ve beldeleri kapsayan 105 belediye başkan adayı kamuoyuna duyuruldu. Başkan adayı belirlenen yerler arasında İstanbul, Ankara ve İzmir'den herhangi bir belediye yer almadı.

PM toplantısının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 105 ismin tam bir uzlaşıyla belirlendiğini belirterek, "2019 seçimlerinde CHP belediyelerinin sayısını artırıp huzur, bereket ve refahı her yere yayacağız" dedi.

Seyit Torun'un açıklaması şöyle:

"En doğrusunu belirlemek için gece gündüz çalışıyoruz. Bugün MYK ve PM toplantısını ardından 105 değerli belediye başkanı adayımızı açıklıyoruz. Mevcut belediye başkanlarımız da var aralarında. Bu isimlerin tamamı örgütümüzün ve yereldeki tüm kesimlerin üzerinde mutabık oldukları isimlerdir.  İyiyle yetinmiyor en iyiyi arıyoruz. Aralık ayına kadar büyükşehirlerin de aralarında olduğu adaylık sürecini netleştirmiş, adaylarımızı büyük ölçüde açıklamış olacağız. Tüm belediyelerimiz kıymetli, başkanlarımız kahramandır. Belediye başkanlarımız liyakat temeliyle en iyi ekipleri kurar, en az kaynakla büyük toplumsal faydayı yaratır. Yeni belediye başkanlarımızın da bu anlayışla hareket edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Nerede CHP’li belediye varsa orada kardeşlik, özgürlük, bereket, huzur var. 2019 seçimlerinde CHP belediyelerinin sayısını artırıp huzur, bereket ve refahı her yere yayacağız.

Parti olarak başından beri halkın ittifakını savunuyoruz. Bugünkü adaylarımız herkesin ittifakıyla ortaya çıkmış adaylardır. Adaylarımıza tek tek başarılar diliyorum.

Ülkemiz hem içeride hem dışarıda çok zor bir süreçten geçiyor. Türkiye’yi yerelden başlayarak hem ekonomik hem demokratik olarak ayağa kaldırmak için adaylarımıza büyük görevler düşüyor. Türkiye’nin ekonomik kriziyle demokrasi bunalımı iç içe geçmiş durumda. Bu durum dış politikadan eğitime, sağlıktan hukuka kadar ülkenin bütününü ciddi biçimde etkiliyor. Bu sorunların hepsi yereli de doğrudan ilgilendiriyor. Ülkemizin genel huzursuzluğu evimizin içine kadar girdi. Evimizin huzuru ülkemizin huzurudur. Caddede huzur, evde huzur, ülkede huzur sağlamalıyız. Evde huzur için evin ekonomisinin iyi, çocuğunun eğitimin iyi olması, sağlık hizmetini tam şekilde verilmesi lazım. Önce evdeki huzura talibiz.

Aday belirleme yöntemlerimiz eğilim yoklaması şeklinde olacak, anketlerle desteklenecek. Heyetler illeri ziyaret edecek. Daha sonraki süreçte ön seçim de olacak. Önümüzdeki günlerde büyükşehir il ve ilçe belediyelerinden de tespit ettiklerimiz olacak, onları da paylaşacağız."

Açıklanan 105 belediye başkan adayının tam listesi şöyle: 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları