loading
close
SON DAKİKALAR

CHP “Biz Bize Yeteriz' paralarının akıbeti için Meclis araştırması istedi

CHP “Biz Bize Yeteriz' paralarının akıbeti için Meclis araştırması istedi
Tarih: 08.07.2020 - 11:38
Kategori: Siyaset

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen bu defa da Biz Bize Yeter bağış paralarının akıbetinin ne olduğunun bulunması için Meclis Başkanlığına araştırma önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a Biz Bize Yeteriz bağış paralarının akıbetini ve nerelere nasıl dağıtıldığını, harcandığını sormuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay de CHP’li vekile gönderdiği yanıtta “Biz bilmiyoruz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na sorun” demişti.

Alpay Antmen bu cevap sonrası bu defa da “Biz Bize Yeteriz Türkiye” bağış kampanyası paraları sorularını Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk’a sormuş ve Selçuk’un,  CHP’li Antmen’i yanıtladığı önergesinde “İnternet sitemizde var oradan bakın” yanıtını verdiği ortaya çıkmıştı. CHP’li Vekil, hem Aile Bakanlığının hem de Cumhurbaşkanlığı ve bağlı siteleri ayrıntılarıyla incelediklerini ancak Biz Bize Yeteriz bağış paralarının akıbetiyle ilgili bir bilgi bulunmadığını açıklamıştı.

Antmen konuyla ilgili verdiği araştırma önergesinde “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganı ile başlatılan kampanya kapsamında, kampanyanın resmi web sitesinde yer alan 29 Haziran 2020 tarihli bilgilere göre; 2 milyar 103 milyon TL bağış toplandığını ifade eden CHP’li Vekil, kampanyaya Merkez Bankasının 100 Milyon, Ziraat Finansın 62 milyon 300 bin, Halk Bankasının 56 Milyon, Vakıflar Bankasının 50 Milyon, Turkcell’in 43 Milyon 775 bin, Eti Bakır’ın 24 Milyon lira bağışladığını ve 6.616.431 adet de bağış SMS’i atıldığını belirtti.

SMS ile toplanan paranın şu ana kadar 66 Milyon lirayı aştığını söyleyen Antmen “Bu kampanya paralarının akıbetini öğrenmek amacıyla 5 Mayıs 2020’de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a önerge vererek ‘Biz Bize Yeteriz yardım kampanyasında toplanan paralar nereye ve kimler tarafından ne şekilde harcanmıştır? Toplanan paraların harcanması nasıl ve kimler tarafından denetlenmektedir? Bahsi geçen bağış miktarından elde edilen faiz miktarı ne kadardır? Bu faiz gelirleri ne şekilde kullanılmıştır? Bağış paraları hangi banka ya da bankalarda tutulmaktadır?’ sorularını yöneltmiştim. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 5 Haziran 2020 tarihinde tarafıma yanıt göndermiş ve ‘Önergenizde bahsi geçen hususlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının görev ve yetki alanına girmektedir’ ifadelerini kullanmıştır. Ardından birebir aynı soruları hem soru önergesi hem de CİMER aracılığıyla; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sordum. 26.06.2020 tarihinde Aile Bakanlığı CİMER aracılığıyla tarafıma gönderdiği yanıtta bağış paralarının akıbetinin internet sitelerinde olduğunu ifade etmiştir. Cumhurbaşkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sitelerinde yapılan incelemelerde paraların akıbetlerinin, nereye nasıl harcandığının, kimlere verildiğinin, faiz gelirlerinin durumu hakkında bir bilgi veya içeriğe rastlanmamıştır” ifadelerini kullandı.

Alpay Antmen, Demokrasilerin hem halk iradesi hem de hesap verme rejimleri olduğunu söyleyerek “Bir ülkede vatandaşların Anayasaya, devlete ve toplumsal barışa inanması ve o devlete aidiyet duygusunun güçlenmesi iktidarların hesap verme tutumuyla doğru orantılıdır. Vatandaşların devlete olan güvenini kaybetmesi, iktidarların şeffaflıktan uzaklaşması sonucu oluşmaktadır. ‘Biz Bize Yeteriz’ bağış kampanyası kapmasında toplanan paranın akıbetinin bulunması, bu paranın kimlere ne şekillerde verildiğinin, nasıl harcandığının, kimler tarafından denetlendiğinin ve faiz gelirlerinin ortaya çıkartılarak paranın gerçek ihtiyaç sahiplerine gidip gitmediğinin bulunması ve kamuoyunun aydınlatılması amacıyla bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması uygun olacaktır” dedi. 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları