loading
close
SON DAKİKALAR

CHP, Dışişleri komisyonu Kılıçdaroğlu başkanlığında Suriye gündemi ile toplandı

CHP, Dışişleri komisyonu Kılıçdaroğlu başkanlığında Suriye gündemi ile toplandı
Tarih: 20.02.2020 - 20:23
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Dış Politika Danışma Kurulu Şubat ayı toplantısına başkanlık etti.

CHP Dışişlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz koordinasyonunda çalışmalarını yürüten kurulda; CHP Eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Milletvekili Haluk Koç, CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk, CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, CHP Eski Milletvekili Rıza Türmen, CHP Eski Milletvekili Oğuz Oyan, CHP Eski Milletvekili Hüseyin Pazarcı, Emekli Tümgeneral Cihangir Akşit bulunuyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz’ün 20 Şubat 2020 tarihli CHP Dış Politika Danışma Kurulu Toplantısı hakkında bir değerlendirme açıklaması yaptı.

Çeviköz açıklamasında; "2020 yılının bu ilk toplantısında daha önce de olduğu gibi katılımcılar arasında Dış Politikanın Güncel Meseleleri hakkında kapsamlı bir beyin fırtınası gerçekleştirilmiştir. Doğal olarak, Türkiye’nin önündeki en önemli meselenin İdlib’deki gergin durum ve olası tırmanma olduğu, Türkiye’nin Suriye Yönetimi ile savaşmasını gerektirecek doğrudan bir tehdidin mevcut olmadığı, dolayısıyla barışı önceleyen yaklaşımların tercih edilmesinin gerektiği, İdlib’den Türkiye’ye yönelik en öncelikli meselenin yeni bir sığınmacı dalgası olduğu, bunun kontrol edilebilmesi için Rusya ile görüşmelerin şeffaf şekilde sabırla sürdürülmesi ve Suriye yönetimiyle de diyalog olanaklarının araştırılmasına devam edilmesi hususunda görüş birliğine varılmıştır. Türkiye'nin Suriye'de Rusya'yla karşı karşıya kalmasının bir çok alanda olumsuz sonuçları olacağı konusunda hem fikir olunmuştur" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları