loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Merkezi tepki çeken 'akraba atamalarına' el koydu: Belediye başkanlarını uyardık. Bundan sonra da gerekeni yapacağız

CHP Genel Merkezi tepki çeken 'akraba atamalarına' el koydu: Belediye başkanlarını uyardık. Bundan sonra da gerekeni yapacağız
Tarih: 30.07.2019 - 12:40
Kategori: Siyaset

CHP’de bazı belediye başkanlarının yakınlarını işe alması tepkilere neden olurken, duruma Genel Merkez el koydu. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Beyazda leke çabuk belli olur"’ dedi.

CHP yerel yönetimlerde eş, dost, akraba atamaları ile sıkıntı yaşadı. CHP'de bazı belediye başkanlarının yakınlarını işe alması tepkilere neden olurken, duruma Genel Merkez el koydu. Bazı atamalar iptal edilirken, CHP yönetimi tüm belediye başkanlarına ‘'Bu tür tartışmalara yol açmayın, halkçı belediyeciliğin gereğini yapın'' talimatı verdi.

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Sözcü'den Başak Kaya'ya yaptığı açıklamada “Beyazda leke çabuk belli olur. Halkçı belediyecilik, liyakat ve şeffaflık diye yola çıktık. Bunun da gereğini yapacağız. Medyaya da yansıyan konuları inceledik ve belediye başkanlarını uyardık. Halkçı belediyeciliğin gereğini yapma talimatını verdik. Bundan sonra da gerekeni yapacağız” dedi.

KIZDIRAN CHP ATAMALARI

İzmir'de de oğlu Efe Uygur'u, belediye şirketi olan TORBEL A.Ş.'de genel müdür yardımcısı olarak atayan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, tepkiler üzerine geri adım atmıştı. Adana Seyhan'da da CHP'li Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ın damadını özel kalem müdürü olarak atadığı ortaya çıktı. Seyhan Belediyesi'nin haziran ayındaki meclis toplantısında alınan kararla Akay, damadı emekli subay Ahmet Erdal Şenyurt'u özel kalem müdürlüğüne getirdi.

CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da meclis kararıyla belediye şirketi olan “Karaburun Belediye Personel Ltd. Şti.”ye kendisini müdür olarak atadı. Erdoğan, belediyeye ait şirketten 7 bin 500 lira maaş alırken ‘'Yasal gereklilik'' açıklaması yaptı. 7 bin 500 lirayı da okul tadilatı için bağışladığını belirtti.

CHP’li İzmir Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel'in kuzenini belediyede sekreter yaptığı iddia edilirken Şengel bu iddiayı yalanladı. Kuzen Oya Ceritoğlu’nun 16 yıldır belediye çalışanı olduğu kaydedildi.

İzmir’in Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar ise, eski başkanının özel kalem müdürünü görevden alarak yerine amcasının oğlunun eşi Nuriye Kayalar’ı getirdi.

ADAYDI MÜDÜR OLDU

CHP’den Menderes Belediye Başkan aday adayı olan Mesut Taşdemir de, Park Bahçeler Müdürü olarak atandı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, halasının eşi İrfan Aras’ı başdanışmanı olarak atadığı öne sürülürken, Başkan danışmanı ve belediye meclis üyesi Hasan Ünal yaptığı açıklamada ‘'Böyle bir atama olmadı. Başkanımızın eniştesi İrfan Aras eski belediye meclis üyesi ve şu anda da emekli'' dedi. Aras'ın eski Koyundere Belediye Başkanı olarak oluşturulan danışma kurulunda ücret almadan görev yaptığı belirtildi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin de kardeşi Zafer Köse’yi özel kalem müdürlüğü görevine getirdiği belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Ali Rıza

Seyit torun önce iki dönemdir CHP'yi Çekmeköyde hüsrana uğratan CHP'den çok AKP ve MHP'ye yakın olan adayı hemşerisini Seyfettin yıldırım dan başlasın

30.07.2019, 22:39
Yorum Yap

Facebook Yorumları