loading
close
SON DAKİKALAR

CHP grubundan ortak açıklama: Olayların kışkırtıcısı bizzat Süleyman Soylu'dur, derhal görevinden istifa etmelidir

CHP grubundan ortak açıklama: Olayların kışkırtıcısı bizzat Süleyman Soylu'dur, derhal görevinden istifa etmelidir
Tarih: 22.04.2019 - 13:54
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te CHP'li vekillerle birlikte ortak açıklama yaptı.

Engin Özkoç, Süleyman Soylu'nun açıklamasının ardından vekillerle birlikte kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Özkoç'un açıklamaları şöyle:

"Devletimizin güvenlik güçlerinin yapamadığı korumayı milletimiz yapmıştır. Genel başkanımızıa ev içinde yapılan şu teklif içimizi acıtmıştır: Kendisine çıkarken parka ve şapka giydirilmek istenmiştir. Genel başkanımızın milletten kaçacak hiçbir durumu yoktur. 'Ben bu halimle buradan çıkacağım' demiştir. Bu olay bittikten sonra olayla ilgili üzüntülerini bildiren bütün liderlere, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili sıkıntı duyduklarını söyleyen STK'lara, sahip çıkan herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yasalarla, adaletle yönetiliyorsa bunu bu noktaya getirenler zırhlarından arınarak yasalar karşısında istifa etmeliler. Başta İçişleri Bakanı bu olayın çok öncesinde yurttaşlarımzı ayrıştıran, savaştıran bir tutum sergilemiştir. İçişleri Bakanı milletimizi kendisine oy vermeyenleri az önce olduğu gibi terörle ilişkilendirmiştir. CHP'de ülke geleceğiyle ilgili kaygılı insanları bulursunuz ama asla vatan haini, terörist bulamazsınız. Bir tane bulsaydınız çoktan gereğini yapardınız. CHP büyük devlet ciddiyetiyle muhalefet görevini yerine getirmektedir. İçişleri Bakanı derhal görevinden istifa etmelidir. Bu tür olayların kışkırtıcısı, bizzat kendisidir. Yeterli derecede görevini yapmayan sayın vali derhal görevi bırakmalı. Yasalar bu iki kişiyle ilgili yasaların gerektirdiği işlemleri tamamen işletmeli.

Biz dün önce MYK'yı, sonra meclis grubumuzu topladık. MYK'da arkadaşlarımız olayların ortaya çıkması için görevlendirildi. Bütün video kayıtlarını, resimleri izliyoruz. Bütün bilgileri, emniyetle, jandarmayla paylaşıyoruz. 9 kişi gözatına alınmıştır. Hukuçularımız sabaha kadar jandarma komutanlığında olayı takip etmekteydi. Bu süreci takip edeceğiz. Muhakkak suça teşvik edenlerin, bu suçu işleyen, suça alet olanların yargılanması ve gerekli cezayı alması için her şeyi yapacağız. 

Bu bir linç olayıdır. Önceden tasarlanmıştır. Tasarlandığını İçişleri Bakanının sözlerinin tersine muhtar, hane halkları, cenazedeki kardeşlerimiz kameraların karşısına geçip ifade etmişlerdir. İnsanlara sopa veren görüntüler ortaya çıkmıştır. İçişleri bakanı herhangi bir provokasyon yok diyor. Bu kadar ciddiyetsiz, bu kadar yanlı davranan bakanın bir dakika dahi o koltukta oturmamalıdır.

İstifa etmesi gerekenleri başta İçişleri Bakanı olmak üzere, elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Milletvekilleri olarak vatanımızın birlik ve beraberliği için milletimize bu olaylar karşısında 'asla tahrike kapılmayın' diyoruz. İstedikleri bizi sokağa dökmek. İnsanları kışkırtıp içinden çıkamadıkları ekonomik krizi başkalarına yüklemek. İstediğimiz barıştır, haktır, adalettir. Şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları