loading
close
SON DAKİKALAR

CHP MYK, belediye meclis üyeleri belirlemede yetki kullanacağı seçim çevrelerini karara bağladı

CHP MYK, belediye meclis üyeleri belirlemede yetki kullanacağı seçim çevrelerini karara bağladı
Tarih: 06.02.2019 - 15:00
Kategori: Siyaset

CHP, 2 Şubat'taki Parti Meclisi toplantısında belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için aday saptama yetkisini MYK'ye devretmişti. MYK, yetkinin hangi seçim çevrelerinde uygulanacağını karara bağladı.

CHP Genel Merkezi'nden il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgeye göre 2 Şubat'ta Parti Meclisi'nde (PM) alınan kararla belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için aday saptama yetkisi çerçevesinde yetki devrinin hangi seçim çevrelerinde uygulanacağı kararlaştırıldı.

CHP'den il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgede, çeşitli tarihlerde belediye meclis üyesi eğilim yoklaması yapılan ve çift numaralı sıraları eğilim yoklaması ile belirlenen Adana'nın Yüreğir ve Seyhan, Ankara'nın Çankaya, Mamak ve Yenimahalle, Antalya'nın Konyaaltı ve Muratpaşa, Balıkesir'in Burhaniye ilçelerinde, Burdur merkez ve Yeşilova'da, Çanakkale merkezde ve Sinop merkezde belediye meclisi aday listelerini onama yetkisinin MYK'da olduğu belirtildi.

Ayrıca Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kilis, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Uşak, Tunceli, Trabzon, Yalova ve Zonguldak illerindeki tüm seçim çevrelerinde belediye meclis üyelikleri ve il genel meclis üyelikleri aday listelerini onama yetkisi de MYK'da bulunuyor. 

Genelgede taslak listelerin il ve ilçe başkanları, belediye başkan adayı, büyükşehir belediye başkan adayı ve bölge milletvekillerinin mutabakatıyla hazırlanacağı, gençlik ve cinsiyet kotalarına uyulacağı ifade edildi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları