loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Parti Sözcüsü Öztrak'tan Bahçeli'ye 'Kemal Derviş' yanıtı

CHP Parti Sözcüsü Öztrak'tan Bahçeli'ye 'Kemal Derviş' yanıtı
Tarih: 01.10.2018 - 10:35
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, kendisine yönelik kullandığı "Kemal Derviş ile ilişkisini kamuoyuyla da paylaşırsa iyi olur" sözlerine yanıt verdi.

Öztrak, yaptığı açıklamada “Sayın Bahçeli, kendisine yöneltilen McKinsey ile ilgili soruya cevap vermek yerine, bana Sayın Kemal Derviş’le olan ilişkimin sorulmasını istemiş. Aslında bunu en iyi bilmesi gereken kendisidir. Çünkü Sayın Bahçeli, dünyada tanınan bir bilim adamı ve uluslararası bir kuruluşta üst düzey bürokrat olan Sayın Derviş’i Türkiye’ye davet edip bakanlık teklif eden koalisyonun ortağıdır" dedi.

"Diğer taraftan beni ülkemin Hazinesine Müsteşar olarak atayan kararnamenin altında da Sayın Bahçeli’nin imzası vardır" diyen Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla kendi iradesi ve imzasıyla kurulan bu ilişkinin bakan bürokrat ilişkisinden başka bir şey olamayacağını da en iyi bilmesi gereken Sayın Bahçeli’nin kendisidir. Ancak dünkü değerlendirmesinden sonra Sayın Bahçeli, kendisini Sayın Derviş’in kabineye dışarıdan bakan atanmasını kabul etme ve yine kendisini bu süreçte kendi Bakan arkadaşlarını dahi feda etme, noktasına getiren ilişkinin ne olduğunu kamuoyuna açıklama borcu altına girmiştir.

Ankara’da milletimize ekonomik krizin nedeni olarak ABD’nin ekonomik saldırısını gösteren ama New York’ta, ABD’li yatırımcılara, bir Amerikan şirketini Hazine’ye kayyum atadıklarını müjdeleyerek,  küresel sermayenin güvenini tekrar sağlayacaklarını sanan Sarayı ve çevresini uyarmak, kamuoyunun dikkatini çekmek, hem geçmişte benzer bir krizden çıkışı yönetenlerden biri olarak hem de partimin sözcüsü olarak benim görevimdir. Bu görev ve sorumluluk partimize “Hangi istiklal vardır ki Ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir!” diyen ve emperyalizme karşı tarihin en şanlı savaşını veren Kurucu Genel Başkanımız ve ebedi şefimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından emanet edilmiştir.

Ağızlarından her fırsatta yerlilik ve millilik sözcüklerini düşürmeyenlerden de, bu konudaki tutum ve görüşlerini kamuoyuyla net bir şekilde paylaşmaları ve görüşlerini tarihin tanıklığına emanet etmeleri beklenmektedir.”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları