loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Erdoğan'ın kendisine oy vermeyen herkese hain, terörist demesini kabul edemeyiz, orada duracak, haddini bilecek

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Erdoğan'ın kendisine oy vermeyen herkese hain, terörist demesini kabul edemeyiz, orada duracak, haddini bilecek
Tarih: 26.02.2019 - 13:21
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Hocalı katliamında hayatını kaybeden kardeşlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. 
Hakkari'de bir uzman çavuşumuz rahmetli oldu. Kendisine rahmet ailesine milletimize başsağlığı diliyorum.
-Ekonomiz krizde yıkıcı dalganın gelmekte olduğunu gören ilk parti biz olduk. Genel başkanımız çıktı bir kriz geliyor, atlatabilmek için önlemler almalısınız diyerek 13 madde saydı. Hemen bu krizin başında ekonomi masası kurmuştuk. Liyakat dedik, damadını ekonominin başına atadı, liyakat yönetimi bitti sülalae yandaş dönemi başladı. Hukuk güvenliği sağlanmalı dedik. Özel bankaları bile devletleştirmeye kalktılar. bütçe disiplinin sağlayın dedik, MB'den nisanda gelecek olan geliri ocakta harcadılar.  
Korkunç bir faiz verilyor. Bütün paraları seçim harcamasına dönüştürdüler. Bir gün çııp işler çok iyi gidiyor bütçede fazla verdik, dediler. 
Kamu ihale yasasını standartlara uygun hale getirin dedik. Tank palet fabrikasını yabancı bir ordunun ortak olduğu şirkete ihale yapmadan verdiler. 
-İsraftan kaçının dedik, duran sarayın yanına uçan saray koydular, yürüyen saray eklediler. Vergi vermeyen, arazileri toplayarak ihya edilen aile vakfının üzerine köşkler alıyorlar. Ülkeyi yangın yerine döndürdüler. Saray dışında herkes perişan. Benzine motorne zam yaptılar. Bu zamlar tarladan sofraya tüm fiyatlara yansıyacak. Şubattan sonra. 31 mart'a kadar açıklanacak enflasyon rakamı yok. Marketlere telefon ediliyor, marketlere tanzim satışalrı açılıyor ki meyve sebze fiyatları düşük çıkarılsın. 31 Mart'tan sonra Allah kerim.
-Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda traktörün deposu 450 TL 'ye doluyordu şimdi 560 TL'ye doluyor. Gübre, ilaç, yemdeki zamları da söylemiyoruz. Çiftçilerimiz bu yönetimin elinde ya karasabana geri dönecek ya da ekmekten vazgeçecek. 
-Milletten kopmuş vaziyetteler. Benzine zam haberinin geldiği gün sarayın sosyete damadı şubat ocaktan, mart şubattan daha iyi olacak diyor. Milleti 2 kilo kuru soğan, domates, biber için 2 saat kuyruğa soktular. Bu kuyruk refah kuyruğu, dediler. O kuyruklarda kimler bekliyor? Fakir fukara, dar gelirli, emekli bekliyor. Mercimek, kuru fasulye satacaklarmış. Bu kuyruklarda yakında yağ da, deterjan da, ampul de satacaklar. Bunların kulağı çekilmezse karne dönemi geliyor.  Her işi emir vererek, tehdit ederek çözeriz zannediyorlar. 
-BDDK kararlar almış. Daha önce kısalttıkları taksit süresini uzatmışlar. İşçilerin İşsizlik Fonu'nda yıllarca biriktirdikleri paraları seçimde harcıyorlar. Yeni paket açıkladılar. Tek hedefleri 31 Mart'a kadar kriz yokmuş gibi davranmak.
İşsizlikten bunalan evlatlarımız, işadamları, çiftçiler canlarına kıyıyorlar. 17 yıldır iktidarda olan kadrolar sorgulanmasını, hesap vermek istemiyorlar.
-Eskiden cumhurbaşkanlığı makamı milleti temsil ederdi. Cumhurbaşkanları hiçbir zaman millete illet-zillet ifadelerini kullanmamıştı. Parti gömeliğini giydikten sonra her gün hakaret etmekten geri durmuyor. Muhalefetin genel başkanları aynı şekilde cevap verince hemen savcılar harekete geçiyor. AK Parti genel başkanı sırtında cumhurbaşkanı gömleği olduğu için seçim yasaklarına takılmıyor. Muhalefet genel başkanları yasaklara tabi. Cumhurbaşkanı sıfatının arkasına saklanarak bizimle seçimlerde yarışmaya çalışıyor. 
-Kendisine oy vermeyen herkese hain, terörist demesini kabul edemeyiz, orada duracak, haddini bilecek. Bizim sicilimizde teröristlerle pazarlık masası kurmak, Kozmik Oda'yı teröristlere açmak yok. Mazimiz hizmet diye afiş asan gerçekleri dile getiren adaylar yok. Bizim sicilimizde kuvayı milliye var, milli direnişler var. Koskoca Kurutuluş Savaşı ve Mustafa Kemal Atatürk var. 
Bunların derdi pahalılığı, işsizliği, yoksulluğu konuşturmamaya çalışıyorlar. Yaşanan kriz CHP'ye, AK Parti'ye, HDP'ye, İYİ Parti'ye, MHP'ye oy veren herkesi ezip geçiyor. 
-17 yılda ülkenin dış borcunun 3 kat artırdılar. Tüm paraları betona yatırdılar. Üretimdeki rekabet gücü aşındı gitti. Bunları konuşmayalım istiyorlar. Üretim ekonominin temelidir. Üretmeden fiyatlar düşmez. Tarladaki ateş sönemden mutfaktaki ateş bitmeyecek. Saray, Erdoğan ne yapıyor. Pazarcıdan, hal esnafından terörist çıkarmaya çalışıyor.
-Sarayın damadı, hazır kıta TOBB üyeleriyle toplantı yaptı. Rakamlardan hiç anlamadığını yine ortaya koydu. İlave istihdamı hayata geçirme projesini açıkladı. Keşke emirle istihdamı artırabilseydik.Ekonominin daralacağını herkes söylüyor ama bunlar 2019'da 2,5 milyon kişiye iş vereceklermiş. Buna TÜİK'in makyajı da yetmez. 
Ağızlarından çıkanı kulakları duymuyor Kayınpeder de çıkmış döviz balonunu söndürdük diyor. TL değer kaybında ikinciyiz. Damat kayınpeder sayı saymayı bilmiyorlar. 
-Dün genel başkanımız yol haritası çizdi. Ekonomide güven sağlamanın yolu 4 ayak üzerine oturtulan bir stratejiyle çıkabiliriz. Birincisi hukukun üstünlüğü ve katılımcı demokrasi. İkinci ayak üreten ekonomi. Üçüncü ayak güçlü sosyal devletin olduğu yeni bir bölüşüm modeli. Hiçbir çocuk yatağa aç girmemeli. Dördüncü ayak ise sürdürülebililik. Suriyeliler için 35 milyar dolar harcadığımız söylüyorlar. Kaç üniversite açılırdı, kaç gence iş verilirdi. 
-Ülkemizi IMF kapısından döndürmek mümkün. Ülkemiz sıkıntı çekmesin sitiyoruz. Milleti sıkıntıya düşürenler milleti terörist ilan ederek sorumluluktan kaçacaklarını sanıyorlarsa 31 Mart'ta milletimiz hatırlatacaklardır.
-(DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın açıklamaları) Biz Atatürkçülüğü kimseden öğrenmek zorunda değiliz. Muhalefet partisi iktidar partisiyle uğraşmak yerine başka muhalefet partisiyle uğraşmayı tercih ediyor. Milletimiz için kıymeti harbiyesi olduğunu düşünmüyorum. 
-2,5 milyon kişiye iş vereceğim, demek ondan sonra da ilk 2 ayda sadece sigorta primlerini ödeyeceğim, demek gerçekçi değil. Üretim olsun istiyorsanız o ülkede güven vermeniz lazım. Bu iktidarın politikalarına güven yok. İstihdam yaratmaları mümkün değil. 2,5 milyon kişiye 1 yılda iş vereceğim, demek hesabı kitabı bilmemek demek. 
Güven vermeyen, hukuka saygısı olmayan, ucube bir parti devleti rejimiyle bunu yapabilmeniz mümkün değil. Kuvvetler ayrılığı yok, polis, medya, yargı sarayın emrinde. 
-(İşin garabeti bir partinin genel başaknının parti gömleiğini giymesinden kaynaklanıyor. Cumhurbaşkanı söylüyorsa elinde delil olmalı.
-(Erdoğan'ın CHP'nin teröristlerle el ele yürüdüğü iddiası) Verecek delilleri, açacak davaları. Sadece vatandaşın gündemini değiştirmeye çalışıyor. Kimler terörle işbirliği yaptı diyorsa dönecek geçmişte ettiği laflara bakacak. Kürdistan lafını ilk kendisi kullandı.  
(Balçova adayının adaylığının düşürülmesi) Örgütümüz itiraz etmiş durumda. Bu itirazın olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz."
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları