loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: İçişleri Bakanının güvenlik güçlerinin yapacağı soruşturma karşısında tarafsız kalacağına inanmamızı kimse beklemesin

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: İçişleri Bakanının güvenlik güçlerinin yapacağı soruşturma karşısında tarafsız kalacağına inanmamızı kimse beklemesin
Tarih: 22.04.2019 - 16:42
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Yapılanlar şehidimizin ailesine büyük saygısızlıktır. Bu olayı sıradan bir protesto olarak görmek mümkün değil. Adına gazete denen paçavralarda bugün hala atılan manşetleri görmek milleti üzüntüye boğmaktadır. Kampanya boyunca ekilen kin tohumlarını seçimin tortusu görmek hiç mümkün değildir. 8 ay önce CHP'lilerin şehit cenazlerine alınmaması talimatı verdim, diyen İçişleri Bakanı sorumluluktan kaçamaz.
Atanmış İçişleri Bakanı'nın görevleri vardır. Görevi ülkenin kurucu partisinin genel başkanına yapılan saldırıyı önlemektir, bunu başaramamıştır. 2. görevi sorumluları yargıya teslim etmektir. İçişleri Bakanı bunu yapmak yerine İçişleri Bakanı hala ayrıştırıcı dil kullanmaktadır. İçişleri Bakanı bu müessif olayı basite indirmeye, seçim öncesi tortuları gerekçe göstererek köylülerin basit bir eylemi gibi göstermeye çabalamamktadır. Ciddi bir linç girişimini görmemek sorumluluk sahibinin sadece sorumluluktan kaçması olabilir.
Cumhuriyetin kurucu partisinin genel başkanına organize linç girişiminde bulunulmuştur. Genel Başkanımız 1,5 saat evde kalmıştır. Devlet ortada yoktur. Vali ve İçişleri Bakanı görevlerini yapamamışlardır.
Bakan bugün kamuoyunu yanıltmaya devam etmektedir. İçişleri Bakanı genel başkanımızın cenazeye katılımının bilgisinin verilmediğini ifade etmiştir. Bu doğru değildir. Pazar sabahı 10.03'te Ankara koruma nöbetçi şube amirliğine bilgi verilmiştir. Çubuk'ta kaymakam sayın genel başkanımızı karşılamıştır.
Genel başkanızın çalışma odasına geçmiş olsun ziyareti yapanları an be an takip ettiği anşılan İçişleri Bakanının genel başkanımızın şehit cenazesine katılacağı konusunda bilgim yoktur, demesi ciddi bir sıkıntı yaratmaktadır. Buna inanmak mümkün değil. Biz birileri gibi siyasi rant devşirme peşinde değiliz.
Söz konusun olan CHP'nin genel başkanının can güvenliğidir. Toplumu bölen, ayrıştıran zehirli bir dil devletimizin bekası için ciddi bir  tehdit haline gelmiştir. Seçim öncesi ayrıştırıcı dili kullanan İçişleri Bakanına güven duymamızı lütfen kimse beklemesin. Bu İçişleri Bakanın güvenlik güçlerinin yapacağı soruşturma karşısında tarafsız kalacağına inanmamızı kimse beklemesin. Ya stifa etmeli ya da onu atayan makam derhal görevden almalı.
Demiri soğutmak en başta ülkeyi yönetme sorumluluğu taşıyanlara düşer. Bu eylemle gerçekleşir. Kimse bizleri şehitlerin cenazelerine katılmaktan alıkoyamaz. Asker ocağı ve şehitlerimizin siyasi partisi olmaz. İktidardakiler genel başkanımızı koruyamıyorsa biz korumasını biliriz. Unutulmasın ki biz Kurutuluş Savaşı meydanlarında kurulmuş Kuvayı Milliye'nin partisiyiz."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları