loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: İktidarın bütçeyi toplayabilmek için yeni vergi ve kamu zamlarına hazırlandığı görülüyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: İktidarın bütçeyi toplayabilmek için yeni vergi ve kamu zamlarına hazırlandığı görülüyor
Tarih: 13.06.2019 - 14:59
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Milletin verdiği mazbata masa başında çalındı. Seçilmiş başkan Ekrem İmamoğlu'nun hakkının elinden alınmasının üzerinden 38 gün geçti. Sarayın emir kulu YSK sandıktan  çıkan 3 oyu geçerli kabul etti, 1'i geçersiz dedi. 10 gün sonra İstanbullular Ekrem İmamoğlu'nu yeniden seçecekler, her şey çok güzel olacak.

Ülkemiz seçim atmosferinden 6 aydır çıkamıyor. Ekonomideki kriz her geçen gün biraz daha derinleşiyor. Sokaktan yükselen sesler içinde bulunduğumuz bu çeyrekte de ekonominin iyi gitmediğini gösteriyor. Otomotiv sektöründeki satışlar düşmeye devam etmiş, düşüş yüzde 50'yi bulmuş. Bu sektöreden ekmek yiyenlerin bir kısmı işinden oldu, bir kısmı tedirginlikle bekliyor. Ekonomide güven yerlerde sürünüyor. Tüketici güveni en düşük seviyeye indi. 

Yılın ilk 5 ayında kredi kartı harcamaları düşmüş. Bunlar tüketicinin güveninin kalmadığını gösteriyor. Dün BDDK bir karar aldı. Bazı ürünlerde kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksit sayısını artırdı. Zaten borca batan milleti vadeyi uzattım biraz daha borçlan, dendi. Milletin borca değil işe, aşa, gelire ihtiyacı var. Saray ise İstanbul seçimleriyle uğraştığı için vatandaşı aspirinle uyutmaya çalışıyor.

Geçen yılın mayıs ayında 21 milyar fazla veren Hazine nakit dengesi bu yıl 15 milyar açık vermiş. Hazine'nin toplam nakit açığı ilk 5 ayda geçen yıla göre yüzde 478 artmış. Bütçedeki bozulma olağanüstü. Bütçe imkanları seçimleri için sonuna kadar zorlanmış. Bütçede ekonomik canlanma için manevra alanı bırakılmamış. İktidarın bütçeyi toplayabilmek için yeni vergi ve kamu zamlarına hazırlandığı açık seçik görünüyor. Bu daha fazla pahalılık demek. 

Ekonomiyi bu hale küresel güçler getirmedi. Kürsel güçler her dediklerini yapan bir iktidarı neden istemesinler. Ekonomiyi bu hale getiren yatırım ve üretim yerine ithalatı şişiren, sıcak paraya yaslanan AK Parti iktidarıdır. Böyle iktidar varken memleketin dış düşmana ihtiyacı yoktur.

31 Mart'a kadar beka beka dediler. Şimdi jeostratejik riskler artarken asker sayısını yarıya indirip güvenlik zafiyeti yaratmaktan çekinmiyorlar. Meclis'e de bilgi vermiyorlar. Sarayın kibirli adamı komuta kademesi güvenlik zafiyetini düşünemeyecek kadar basiretsiz mi diyerek sorumluluğu TSK'ye yıkıyor. Ben komutanım derken mütevazi hale geldi. 

Dün AK Parti başkanını izledik. Çaldılar deyip gerekçesiz karara gerekçe aradı. YSK bile çalındı demedi. Belediyede işçileri karşı karşıya getirmek için tezgah düzenliyorlar. İşçilerimiz hakkını hukukunu hangi sendikanın koruyacağına inanıyorsa özgürdür örgütlenmeye. Baiz AK Parti gibi çalışanlara sendika dayatması yapmıyoruz. Herkesi kendileri gibi biliyorlar. 

Dün Çorlu Tren Kazası'nda yakınlarını yitiren ailelere Anayasa Mahkemesi önünde müdahale edildi. Acılı ailelerin üzerine biber gazı ve plastik mermi sıkmak hangi vicdana sığar. Faicanın gerçek sorumlularının yargılanmaları için mücadele veren hemşehrilerime yapılan bu muameleyi şiddetle kınıyorum.

(Ekrem İmamoğlu-Ordu Valisi tartışması) Ekrem İmamoğlu gerekli açıklamayı yapmıştır.

(ABD'nin mektubu) Bu mektup ABD'nin Savunma Bakanlığı sayfasında yayınlanmasa haberimiz olmayacaktı. İfadeler geçmişte ABD Başkanı Johnson tarafından gönderilen mektuba benziyor. İfade ültimatom ifadesidir. 'Bu konuda senato ve kongre arkamda' deniyor mektupta. Bize dönüp baktığımızda mektup maalesef Meclis'e gelmedi, yeterli bilgi verilmedi. Sanki S-400, ABD ile ilişkiler sarayın kişisel meselesi. Böyle olunca da karşı taraf karşısında zayıf kalıyoruz. 1 hafta geçmiş geliyor mektup geleli MSB Bakanı hala cevap yazacağından bahsediyor. Açıklamalar zayıf açıklamalardır. Meclis bir an önce bilgilendirilmelidir.

-Ekümenik ifadesi Türkiye'nin Lozan'da reddettiği bir ifadedir. Eski bir başbakanın tweetinde kalkıp bu ifadeyi kulanmasını anlamak mümkün değil. İstanbul'un rantını bırakmamak için herhalde her şeyi yapacaklar. 

(Erdoğan'ın 'İstanbul ve Ankara'yı kaybetmedik' açıklaması) 11 büyükşehri CHP almıştır. Kaybetmedik, diyorlar. Seçmen iradesini açıkça ortaya koymuştur. İlçe belediye başkanları adına sarayın kibirli adamı konuşuyor. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları