loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Bu düzeysizlikte bir seçim kampanyası daha önce hiç yaşanmadı

CHP Sözcüsü Öztrak: Bu düzeysizlikte bir seçim kampanyası daha önce hiç yaşanmadı
Tarih: 31.03.2019 - 17:58
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Faik Öztrak sandıkların kapanmasının ardından sandık güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sandık güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Faik Öztrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Ülke genelinde seçim süreci genel itibariyle sakin geçerken Malatya Pötürge'de yaşanan elim olay hepimizi derinden üzdü.

Genel başkanımız, Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu'nu aradı ve üzüntülerini bildirdi. Biz de bir defa daha, Saadet Partisi'ne başsağlığı diliyoruz, CHP olarak acılarını paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren Saadet partili vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz

Siyaset doğası gereği rekabet içerir. Ancak bu kampanya dönemine rekabet yerine hakaretler iftiralar, kumpaslar damga vurdu. Bu düzeysizlikte bir seçim kampanyası daha önce hiç yaşanmadı. 

Kampanya boyunca adaylar ve siyasi partiler söyleyeceklerini söyledi. Şimdi artık söz milletin. Milletin sözüne hep beraber saygı duyacağız.

Sandığa giren oy ile çıkan oyun aynı olması, sandığın namusunun korunması için sandık görevlilerimize ve elbette kamu görevlilerine büyük bir sorumluluk düşüyor.

Kamu görevlileri iktidarın değil, devletin memurlarıdır. Bunu unutmadan görev yapacaklarına inanıyor ve bu hassasiyetimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum.
Genel merkezimizde seçim güvenliği ve sonuçların takibiyle ilgili ciddi bir çalışma yürüttüğümüzü de buradan ifade etmek isterim. Bu çerçevede binamızın 4. katında sandık sonuçlarının takibinin yapıldığı bir merkez kuruldu. Aynı şekilde, örgütlerimizden gelecek sorunları izlemek ve hızlıca çözmek üzere de burada bir çağrı merkezi oluşturduk. Yine alanlarda çok sayıda avukat görev yapıyor. Sahadaki avukatların koordinasyonu ve sorunlara anında gerekli müdahalelerin yapılması için genel merkezimiz de bir hukukçu ekibi daha çalışıyor.

Sandık güvenliğinin sağlanması için genel merkezimiz, örgütümüz, milletvekillerimiz, müşahitlerimiz, avukatlarımız canla başla çalışıyoruz.

Cefakar ve çalışkan örgütümüzün büyük emek ve çalışmalarıyla sandık gününe kadar geldik. Islak imzalı tutanaklar, ilçe başkanına ve YSK'ya teslim eidlinceye kadar sandık başında olmaları ve sahip çıkmaları önemlidir."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları