loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Dünyanın neresinde bir cumhurbaşkanının bir belediye başkanlığı için kendini ortalara atıp oy istediği görülmüştür

CHP Sözcüsü Öztrak: Dünyanın neresinde bir cumhurbaşkanının bir belediye başkanlığı için kendini ortalara atıp oy istediği görülmüştür
Tarih: 27.05.2019 - 14:21
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından CHP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle: 
"-(Menderes, Polatkan, Zorlu'nun idamı) Tarihimizdeki bu acı olaya baktığında bile binadan ve ranttan başka bir şey göremeyen, Yassıada'yı betona boğan zihniyet CHP'nin demokrasi anlayışını idrak edemez. Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştün Zorlu'yu bir kez daha anıyoruz. 
Hain darbeyi kendisi için fırsata çeviren, OHAL ilan edip ülkeyi bu şartlarda sandığa götüren, gazi Meclis'in yetkilerini budayarak tek adam parti devleti rejimine geçen sivil darbecilerin bize demokrasi dersi vermeleri hadlerine değildir. Daha dün İstanbulluların sandıktan çıkan iradesini emirlerindeki YSK eliyle masada gasp eden bu kendini bilmezlerden alınacak hiçbir ders olamaz. CHP olarak darbelerin her türlüsüne karşıyız. Tankla da, OHAL'le de YSK eliyle de yapılsa karşıyız. 
-Türkiye bir süredir muhalif seslere yönelik linç kampanyasına şahit oluyor. Bu kampanya sayın Meral Akşener ile başladı. Sayın genel başkanımızn şehit cenazesinde linç edilmesiyle devam etti. Bunun ardından hedefe muhalif gazeteciler konuldu. Rezil linç olaylarını lanetliyor, sorumluların cezalandırılmalarını bekliyoruz. Zorbalar hemen serbest bırakılıyor adeta yeni saldırılara göz kırpıyor. 
Emaneti taşıyamayan istifa eder. Türkiye'nin başkentinde linç yol olmuş kimse bir şey yapmıyor. Atama İçişleri Bakanı İstanbul'da oy toplamanın peşinde. Dünyanın neresinde bir cumhurbaşkanının bir belediye başkanlığı için kendini ortalara atıp oy istediği görülmüştür. 
-Unuttuk sanılmasın, AKP yetkililerine soruyoruz, sayın genel başkanımıza saldıran inek hırsızıyla partinizin ilişkisi kesildi mi? Hala partinizin üyesi mi, cevabını bekliyoruz.
-YSK'nın kararında çalınanın oy değil Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası olduğu görüldü. Ülkece hırsızın da yavuzuna çattık. Bunlarda amaca ulaşmak için her yol mübah. Numan Kurtulmuş'un önce seçimi geçelim gerekirse tövbe eder yanlışlarımızdan kurtuluruz, sözlerini duyunca pes dedik. Tövbe edecekseniz önümüzde kadir gecesi var. Bu millete işlediğiniz günahları, İstanbul'a işlediğiniz günahları ne yapacağız? İstanbul için gerekirse ahiretlerini yakmaya hazırlar. Kaynakların suyu mllete akınca raahatsız oldular.
İstanbul'da suda yapılan indirim her ailenin cebine 540 TL indirim sağladı. Öğrencinin akbili 40 TL'ye indirildi.
Ankara'nın kaynakları Ankaralılar için kullanılmaya başlandı. Talana dur, denildi. Nasıl bir talan saltanatı kurulmuş görüldü. Biz yeniden seçilmesek TBMM kütüphanesinden aldığımız kitabı iade etmemiz gerekir. Nasıl olmuşsa koca 3 cip görevden alınan başkanın altından alınmamış. 
Ankara'da tanesi 180 kuruş olan çalıların 13 TL'ye alındığını öğrendik. dışarıdan alınan ağaçlara 40 TL ödendiğini öğrendik. Bizim yönettiğimiz tüm belediyelerde her şey çok güzel olacak. Kimse milletin kör kuruşunu heba etme lüksüne sahip değildir. Bugün itibardan tasarruf olmaz denilerek milletin vergileri bir avuç azınlığa lale devri yaşatmak için harcanıyor. İnsanlarımız kendini yakar hale geldiyese kimse itibardan bahsedemez. 
-İstanbul'da Yavuz Sultan Köprüsü'nün hisselerinin hisseleri Çinlilere satılmak isteniyor. Çinliler ayarlara senede 2 defa olacak diyor. Bu fatura hem İstanbulluya hem köprüden geçenlere kesilecek. 
-Yeni havalimanı için uyarılar yapmıştık. Hesap kitapsızlığın bedeli çok ağır oldu. Torunlarımız bile bu ağır bedeli ödeyecek. 
İktidarı kaç kez uyardık dinlemediler. Üretime dönmek yerine sıcak paraya yaslanmaya devam ettiler. Ekonomimiz dışarıdan gelen en ufak rüzgarda beşik gibi sallanır hale geldi.
-Ekonomi kötü diyenleri 27 Mayısçılarla bir tutup sindirmeye çalışıyorlar. 24 Haziran'dan önce verin oyu kardeşinize faizi düzelteyim, dediniz. Millet de oyu verdi. Ya bunu düzelteceksiniz ya çekip gideceksiniz. 
Damat iş başına geldiğinden beri TL'deki değer kaybı yüzde 20'yi aştı. Damat bakan iş başına geldiğinde ülkenin borç temerrüt prim 303'tü şimdi 516 seviyesinde. Enflasyon yüzde 10'du. Şimdi TÜİK'in başına arkadaşını getirmesine rağmen yüzde 20. Bu damadı ekonominin başına dış güçler atamadı herhalde. Ekonominin başına damadı kayınbabası atadı. Böyle yönetilen bir ekonominin dış düşmana ihtiyacı yok. Geçtiğimiz yılın sonunda YEP açıkladılar. Açıklanan paket sayısı 7'yi buldu. 5 yılda bir yayınlanması anayasa gereği olan 5 yıllık planı daha açıklamadılar. Memleket patates soğan kuyruklarıyla tanıştı, işsizlik tarihi zirvede, işisizler kendilerini yakıyor bunları görmüyorlar, ülke yangın yerine dönmüş umurlarında değil. Devrilen sandığa, tüyü bitmedik yetimin hakkına sahip çıkacağız. Milletimiizn de hak arama mücadelesine destek vereceğine inanıyoruz. Ekrem İmamoğlu o makama bir daha oturacaktır. 
-İstanbul seçimlerinin iptal edilmemesi lazım diyen üyeler açık seçik ortaya koymuşlar. Şaibeyle, söylentiyle seçimi iptal edemezsin. Sandık kurullarının yanlış oluşturulmasına rağmen bu kurulların seçmen iradesini sakatlayacak bir eylem yaptıklarına dair, eylem, muhalefet şerhi olmadan iptal edemezsin diyor. Bu karara dönüp aktığınızda kısa kararda söylediğinin ötesine geçmiş. Bunu yaparken de kısa kararın yayınlanmasından bir gün sonra AKP'nin İstanbul'da dağıttığı broşürde ne varsa karara yazmış. Yazılan 250 sayfalık gerekçe çalınan minareye kılıf olmuyor. Yazılan muhalefet şerhleri önemlidir. O muhalefet şerhlerini yazanların da bu noktaya gelinmesinde daha önceki kararlarıyla katkıları vardır. Gerekçeli kararın herhangi bir yerinde hırsızlık sözüne rastlanmıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanı hırsızlığın videosu var, dedi. Hala göstermesini bekliyoruz. İstanbul'da yapılan şaibeyle seçimlerin iptal edilmiştir, milletin izzeti nefsiyle oynanmıştır. Millet esas cevabı 23 Haziran'da verecektir."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları