loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Hedefimiz demokratik parlamenter sistemi getirmektir

CHP Sözcüsü Öztrak: Hedefimiz demokratik parlamenter sistemi getirmektir
Tarih: 12.07.2019 - 14:45
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztak CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"Demokrat Parti'nin (DP) 10 Ocak 1947'de talep ettiği cumhurbaşkanının partili olmaması talebi karşılık bulmuş ve çok partili demokratik sisteme geçilmiştir. Bugün kendilerini DP'nin devamı olduklarını iddia edenlerin savruluşunu tarihe bırakıyoruz. Demokrasi seçimi kazananın her şeyin kazananı olduğu rejim değildir. Seçimi kazanan kendisini devlet olarak görmeye başlar ve rakiplerini bertaraf etmeye kalkarsa demokrasi olmaktan çıkar rejim.

İsmet Paşa kurultayda parti genel başkanlığı yetkilerini kurultay tarafından seçilen bir kişiye terk ediyor. Bu süreci başlatan beyannamenin yayınlanmanın yıl dönümündeyiz. 

Türkiye bugün önemli sıkıntılarla karşı karşıya. Pek çok alanda ciddi sorunlarla boğuşuyoruz.

Son 1 yıldır AK Parti genel başkanın cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte milletin kabul etmekte zorlandığı manzaralar ortaya çıkmıştır. Vatandaşımız, cumhurbaşkanının partisinin belediye başkan adayı için meydanlarda milletin kafasına çay fırlatmasını izlemiştir. 

Milli sorunlara milli tavır belirlemenin önemi her geçen gün artmaktadır. 

Yaşanan olayları milletin cebine de zararı olmuştur. TL'deki değer kaybı yüzde 15. Bu değer kaybının şirketlerin borcu nedeniyle şirketler kesimine faturası 20 milyar civarında. 

Bu yıl ekonominin yüzde 2,6 daralacağı öngörülüyor. Bunu yabancı kuruluşlar söylüyor. Türkiye 2013'ten bu yana sürekli ekonomide zemin kaybediyor. 

2013'de enflasyon yüzde 8,3'tü, şimdi yüzde 15,7. Türkiye ucube sisteme geçtiğinden bu yana her alanda patinaj yapıyor. Bu ucube yönetim sistemiyle birlikte siyasi partiler arasında güven tesis etmek zor hale geliyor. Bu güveni tesis etmek için 70 yıl önceki olaylara bakıp ders çıkarsak yeterli olacak.

(Ömer Çelik'in S-400 açıklaması) Sayın Çelik'in milli görüş dersi vermeye kalkması hayretle izlenecek bir tutumdur. Sayın Çelik'in partisi bu ülkeyi sıcak paraya teslim eden, borca batıran partidir. Londra'daki sıcak para baronlarına oluk oluk para akıtan partidir. Bize millilik, yerlilik dersi verecek durumda değildir. Bu ülkenin askerleri, savunma uzmanları 'bizim yüksek savunma füzelerine ihtiyacı vardır' diyyorlarsa alınacaktır, karşı çıkmayız, diyoruz. S-400 alınca F-35 alamamız daha büyük açığa neden olacak mı, bununla ilgili bilgi istiyoruz. 

S-400'leri almamız halinde ABD parlamentosunun aldığı kararlar var. Yaptırım uygulanacağını söylüyor. Bu durumda gereken tedbirleri aldık mı, bunu soruyoruz. Cevap yok. Dengeler nasıl kuruldu merak ediyoruz.
(Erdoğan-Trump görüşmesinde Türk heyette not defteri olmaması) Ellerinde not defteri olmayan resimlerini medyaya servis eden cumhurbaşkanlığı. Genel başkanımız o resimleri görünce elbet tepki gösterecek. O zaman defterli resmi servis etselerdi, sonradan ettiler. 

(Özhaseki'ni T.C tabelası sözleri) TV'lerde izledik. Özhaseki bu sözleri sarfetmiş. Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin bölücülük olduğu sözlerinin ciddiye alınması, cevap verilmesi doğru değil. Kınıyorum.

(Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemi açıklaması) Genel başkanımızın söylediği başkanlık konuşulacaksa ABD tipi başkanlığı konuşalım. Güçler ayrılığının olduğu... Türkiye en çağdaş, yepyeni demokratik parlamenter sisteme layık bir partidir. Hedefimiz bu sistemi getirmektir.

Türk sisteminin genlerine bakınca Tanzimat'tan bu yana parlamenter rejim vardır. Bunu en gelişmiş standartara taşımak, güçlendirmek hedefimizdir. 

(Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz programı) Genel başkanımıza hangi davetlerin geldiği bilgim dahilinde değil. Hangi davetlere katılacağı konusu kendi takdiridir." 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları