loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: İdlib'den 80 bin Suriyeli yola çıkmış. AK Parti lideri bunlara kardeşim dedi, gelenlerin içinde kafa kesen radikaller var mı?

CHP Sözcüsü Öztrak: İdlib'den 80 bin Suriyeli yola çıkmış. AK Parti lideri bunlara kardeşim dedi, gelenlerin içinde kafa kesen radikaller var mı?
Tarih: 23.12.2019 - 14:03
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"CHP'li belediyelerin sınırları içinde artık ülkemiz nüfusunun yarısından fazlası yaşıyor. Sarayın hazımsızlıklarına, haizmeti engelleme çalışmalarına rağmen belediyelerimiz hizmet verecektir.

Suriye'de süren savaş ülkemizde ve dış ilişkilerde tahribat yaratıyor. Ekim'de Barış Pınarı Harekatı yapıldı. Suriye sınırında güvenli bölge kumaktı. Gerçekleştiremedik. ABD petrolü güvenceye aldım, dedi gitti. Rusya tek oyun kurucu oldu. ABD başkanı, AK Parti genel başkanından Suriyelilerin Türk vatandaşlığına geçirilmelerini istedi, Erdoğan da ikiletmedi. AK Parti genel başkanından öğrendik ki İdlib'den 80 bin Suriyeli yola çıkmış. Rusya İdlib'e girmeye hazırlanıyor. Hani çatışmasızlık bölgesiydi? 12 gözlem noktamız var. Mehmetçiğimiz ne oalcak, bilgilendirme istiyoruz. İdlib radikal unsurların cirit attığı bölge. Bu 80  bin kişi içinde kimler var? AK Parti lideri bunlara kardeşim dedi. Gelenlerin içinde kafa kesen radikaller var mıdır? Kontrolü nasıl yapılacak, vatandaşlık verilecek midir? Toplumun tüm kesimlerinden alınan vergilerle Suriyeliler için 40 milyar dolar harcandığını AK Parti genel başkanı övüne övüne anlatıyordu. Radikallerin kalesi İdlib'de emperyal güçlerin yetiştirdiği, ne oldukları belli olmayanların ülkeye sokulmasını millete sorun, istiyor mu? Bu, egemen güçlerin saraya verdiği BOP eş başkanlığı görevinin sürmekte olduğunu gösteriyor. Kurun referandum sandığını ak koyun kara koyun ortaya çıksın.

Saray şimdi Libya çöllerinde mehmetçiğimizi perişan etmeye hazırlanıyor. BM'ye aykırı şekilden Meclis'ten anlaşma geçirdi. Sarayın kibirlisi her zamanki gibi tarihi eğip büküyor. Dün 'Libya'nın bizimle ilgisi yok, diyorlar. Gazi Mustafa Kemal orada ne arıyordu' diyor. Gazi Mustafa Kemal o gün vatan toprağı olan Libya'yı savunuyordu. Bugün vatan toprağı değil. Doğu Akdeniz'de yalnızlaştık. Bunlardan uluslararası hukuka uygun olanları biz de destekledik ama iktidarın panik içinde attığı adımlara karşı çıkacağız. AK Parti genel başkanını sicili meydanda. Sudan'da El Beşir'i destekledi sonuç ortada, Mısır'ın içişlerine karıştı sonuç ortada. Suriye'nin içişlerine karıştı, sonuç ortada. Önce başka ülkelerin içişlerine karışıyor eline yüzüne bulaşınca aldatıldık diyor. 

Baştan beri borç alan emir alır dedik dinlemediler. Şimdi bize saldırıyorlar diyorlar. Tek adam trejimi kurma sevdasıyla liyakati bbitirdi. Damat bakanı Hazinenin başına oturdu. Rüşvetin hesabını vermeyen bakan büyükelçi yapıldı. Akrabalar sarayda danışmanlık yapıyor. Ucube tek adam parti devletine geçtiğimizden beri saray sosyetesinin dünyalığı sağlama alındı. 2019 kaybedilmiş yıl olarak tarihe geçti. İktidar yüzde 2,3 büyüteceğiz Türkiye'yi demişti. Şimdi binde 5 büyürüz demeye başladılar. Yılın başında sarayın damadı 2,5 milyon kişiye iş vereceğim, demişti işsizlikerin sayısı 8 milyona çıktı. 623 bin kişi işsiz kaldı. İlk defa Merkez Bankası'ndaki ihtiyat akçesine el koydular, imar barışından 24 milyar topladılar. Bunları aldıtan sonra açığımız 125 milyar TL olacak dediler. Bu paralar nereye gitti? 159 milyar borç ödeyeceğim, 211 milyar borçlanacağım, diyor Hazine. Bu bir rekor. Böyle bir borçlanmayı bugüne kadar görmedik. Devletin Hazinesi piyasada 5 kuruş bırakmıyor, bankalarla yandaşları kurtarıyor.

AK Parti genel başkanı kendi partisinin vekillerini övüyor, bizimkileri eleştiriyor. Kendi vekilleri bütçede genel kurulda yoktu.

Resmi Gazete'de yayımlandı, pasaport, harç yüzde 22 daha pahalı olacak. Asgari ücret net 2600 olmalıdır. Jest bundan sonrasıdır. 

Ekonomiyi berbat edeceksiniz sonra bize dışarıdan saldırdılar, diye ağlayacaksınız. CHP ve belediyelerine saldırarak gerçeklerin üstü örtülmüyor. 

Bu sabah TRT1'de bir program vardı. Sunuşunda alt yazı şöyle: 'CHP neden Türkiye'nin başarılı olmasını istemiyor.' Bu nereden çıkıyor? Yasalara uymaması nedeniyle TRT hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Yayıncılık etiğiyle ilgili tüm kurullara şikayet edeceğiz. 

-15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler için 309 milyon para toplandı. Ne oldu bu para? Kolunun üzerinden tank geçen gazi tedavi için kapı kapı borç alıyor. Saldırıda şehit olan kişinin babası evini satmak zorunda kalıyor. 

İktidar sorunlara çözüm bulmakta zorlanıyor, çare dini siyasete alet etmek. Resmi Gazete faizsiz finansla ilgili fıkıh kuralları yayınlandı. İkili hukuk sistemine mi geçtik? Sarayda oturan AK Parti genel başkanı ekonominin günlük işleyişine tüm gövdesiyle girmiş vaziyette. BDDK üzerinden bankacı ataması yapıyor. İşsizlik Fonunu finanasla operasyonlarda kullanıyor. Bu sıkıntıları aşarız ama doğru tedbirler alınırsa. Bunu başaracak yönetime ihtiyacımız var. Saray krizin varlığını da kabul etmiyor. Çare güçlü parlamenter rejime geçmektir. 

-(Sinan Aygün'ün Mansur Yavaş iddiası) Süreç yürümektedir. Bu mesele bizim için noktalanmıştır. Bundan asonra hukuk konuşacaktır. Bu ülkenin artık belli başlı büyükşehirlerinde müzik değişmiştir, dans da değişecektir. Rant lobileri cirit atamayacaktır. 

-(Bülent Arınç) Dönemin belediye başkanını Ankara'yı parsel parsel satmakla suçlamıştı, o dönem müfettişler hiç ortaya çıkmadı. Bizim başkanımızın suçlanmasıyla İçişleri Bakanlığı müfettişleri apar topar hareket geçti. Keşke önce de böyle hassasiyet gösterselerdi."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları