loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: İktidarın derdi rantı üzerinden siyaset yapmaya alıştığı İstanbul'u elinden bırakmamak

CHP Sözcüsü Öztrak: İktidarın derdi rantı üzerinden siyaset yapmaya alıştığı İstanbul'u elinden bırakmamak
Tarih: 15.04.2019 - 14:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"Bugün açıklanan işsizlik rakamları krizin derinliğini tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi. 3,9 puan sıçrayarak yüzde 17,7'ye çıkmış. 2009 şubat ayından bu yana gördüğümüz en yüksek işsizlik rakamı. 2009'da Türkiye yüzde 4 daralmıştı. Bu da yüzde 5'e yakın bir daralma olacağının habercisi. Genç işsizimiz 1 milyon 259 bin kişi artmış. Bunu 2009'da dahi görmemiştik. 872 bin çalışanımız işini kaybetmiş. Bu da bir başka rekor. Resmi işsiz sayıs 4 milyon 668 bine çıkmış. En geniş haliyle işsiz sayısına baktığımızda işsiz sayısı 8 milyonu aştı. 8 milyon 344 bin kişi işsiz. Bu rakamları önceki krizlerde görmemiştitk. Gençler arasındaki işsizlikte tablo korkunç. Son 1 yılda 6,8 puan artarak yüzde 26,7'ye sıçramış. Türkiye yangın yeri ama iktidarın aklında sadece İstanbul var.

-Seçimlerin üzerinden 15 gün geçti. Tüm sandıkları 7 saatte sayanlar İstanbul'daki sandıkların yeniden sayımını 15 günde bitiremediler. Bu, sandıkların yeniden sayımı bitirilmesin diye çok özel çaba gösterildiğini ortaya koyuyor. Yeniden oylar sayılsın dediler, yetmedi. Bazı ilçelerde yeniden sayım talep ettiler. Bu itirazların haksız olduğunu söyledik. YSK, bazı yerlerde sayımın başlamasını gerekçe göstererek, iktidarın 'oyları sayın' demesine müsamaha göstermesi, geçmiş kararlarını görmezden gelmesi bugünkü tabloda büyük sıkıntı kaynağı. Baktılar Binali Yılıdırım sandıktan çıkmıyor bu nedenler yeniden sayalım diyorlar.

İktidar Büyükçekmece'deki seçmen listeleri üstünden 'seçimi iptal ettirebilir miyim' çabasına girdi. YSK'nın Maltepe sayımı bitmeden Büyükçekmece kararı almayacağı söylendi. Oyların hızla sayımını engellemek için AK P-MHP akıl almaz yöntemlere başvuruyorlar. İşi kavgaya kadar götürdüler. 1 Nisan sabahı oylar sayılsın diye ortalığı birbirine katanlar ne oldu da sayımı engelliyorlar? Derteri oyların sayılması değil. Maltepe'de sayım geçikmeye başlamıştı başvurumuz üzerine YSK sayım terminallerini 2'den 12'ye çıkarmıştı. Bu YSK hakimlerini denetiminde yapılıyordu. Dertleri oyları saydırmak değil süreci uzatmak. AKP'nin YSK'deki temsilcisi oy sayımını engellemek için yine çaba içindeydi dün. Terminaldeki sayımın durdurulmasını, sayılan sandıkların yeniden sayılmasını talep ettiler. Derdin üzüm yemek olmadığı bağcıyı dövmek olduğu açık seçik ortada. Hakimler bu talepleri reddetti. AKP'nin YSK'deki temsilcisi başvurarak ilave terminallerdeki sayımların iptalini talep etti. YSK kararıyla Maltepe'de her iki seçim kurulunun ayrı ayrı karar almasına karar verdi. Sayılmış oyların yeniden sayımını reddetti. İlçe seçim kurulları YSK kararına rağmen ilave terminallerdeki sayımları iptal etti. YSK kararına rağmen neyin peşindeler? Memur üyeler AKP-MHP üyeleriyle birleşmişler 5'e karşı 2 oyla karar almışlar. Oy sandıklarında 'yolsuzluk yapıldı' diyorlar ya. Sandık kurulları böyle oluşuyor. Memurlar iktidar partisiyle birlikte hareket ediyor. 

Şu anda Maltepe'de sayılması istenen sandık sayısı 400 civarındandır. Bu işi yokuşa sürmektir. Bu AKP-MHP'nin derdinin oyları saymak, gerçeğin ortaya çıkması olmadığını ortaya koymaktadır. Oyların sayımına başlayınca durduralamayacağına karar veren YSK'dır. Biz itirazımızı yaptık, kurul bizim itirazımızı bugün görüşecek.

İktidarın derdi rantı üzerinden siyaset yapmaya alıştığı İstanbul'u elinden bırakmamak. İstanbul seçimlerini bahane gösterip her gün derinleşen ekonomik krizi unutturmak. İktidarın derdi devlet çalışanlarına ürettirdiği sahte delilerle sahada kaybettiğini masada çalmak. 

İstanbul'un seçilmiş belediye başkanı sayın Ekrem İmamoğlu'dur. YSK da artık bu şımarıklığa yol vermemeli, kanun, içtihatlar ne diyorsa yapılmalı. Uyarılarımıza dahi tehdit diyorlar. İstanbul seçimlerinin sonuçlarını geciktirmek ekonomimizin en çok güvene ihtiyaç duyduğu günlerde krizi derinleştirmektedir.

-('Seçimlerin yenilenmesi vicdanları rahatlatacaktır' iddiası) İstanbul seçimlerinin yenilenmesinin vicdanları neden rahatlatacağını anlayabilmiş değiliz. Yenilenmesi ve İstanbul halkının sen bizim belediye başkanımızsın dediği Ekrem İmamoğlu'nun elinden hukuksuz şekilde mazbatasının alınmaya kalkılmasının vicdanlarda derin yaralar açacağını ifade etmek isterim. 

-(Ankara Belediye Meclisi'ndeki tartışma) Ankara Belediye Meclisi'nde kapıp kaçma hikayesi yaşanmış. Mansur Yavaş partimizin genel felsefesi ve kendi yaşam anlayışına uygun olarak Ankara'da tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmem demiş. Kendisine teşekkür ediyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları