loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: İlçelerdeki oy artışı 31 Mart sürecine verilen en sert mesajdır

CHP Sözcüsü Öztrak: İlçelerdeki oy artışı 31 Mart sürecine verilen en sert mesajdır
Tarih: 24.06.2019 - 13:59
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak CHP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"İstanbullular 31 Mart'ta seçtikleri büyükşehir belediye başkanını yeniden seçmek için sandık başına gittiler. Bu yurttaşlarımızın mecbur bırakıldığı ir seçim olduç Bir kısmı tatilini yarıda kesi sandık başına gitti. 31 Mart'ta 13 bin 700 oy farkıynı beğenmeyenler, hak yemenin, boş tencerenin bedelini 800 bin oy farkı yaşayarak ödediler. İstanbullular 31 Mart'ta seçitikleri ama mazbatası hukuk katledilerek elinden alınan sayın Ekrem İmamoğlu'na hakettiği mazbatasını yüzde 54 oyla bir kez daha verdi. Böyle bir oy daha önce hiçbir İstanbul büyükşehir seçiminde alınmamıştı. Biz sandığa giden, demokrasi şölenine katılan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu süreçte sahada var gücüyle çalışan İYİ Parti örgütlerine teşekkürü borç biliyoruz. CHP yönetiminden sahadaki örgütüne tek yürek oldu Her partiliye, sandık başında bekleyen gönüllülere teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sayın İmamoğlu'na sadece CHP'liler ve İYİ Paritliler oy vermedi. AK Parti'ye, MHP'ye, ÖDP'ye, HDP'ye, SP'ye, DSP'ye oy vermiş, tüm partilerden seçmenler oy verdi. İmamoğlu tüm İstanbulluların belediye başkandır. Bu seçim milletimizin engin ferasetiyle haklının yanında durduğu, demokrasiye sahip çıktığı, demokrasi dersi verdiği anlamlı bir seçimdir. 

Bugün 24 Haziran seçimlerinin yıl dönümü. Devleti aile şirketiyle karıştıranlara gerçeği hatırlatma zamanı geldi.

Türkiye 5 yılda ortalama her 8 ayda bir sandık başına gitmiş. Millet artık yoruldu. Bu çok kıymetli bir zaman dilimidir. 2014'ten bu yana geçen süreye çok kıymetli bir zaman dilimi dememin sebepleri var. ABD eskisi gibi dolar basmayacağını açıkladı. Biz ve bize benzeyen ülkelerin alması gereken önlemler hızla arttı. Sıcak paraya bağımlılığı artırmak, rezervleri güçlendirmek gerekiyordu. Tüm uyarılarımıza rağmen hiçbiri yapılmadı. Sadece yanlışları söylemekle yetinmedik, sorumluluk da aldık. 2018'in ağustos ayında genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu krizden çıkış yolunu açıkladı, kulak verilmedi. Günü birlik tedbirler alındı. 
Ekonomi yönetimi vatandaşın gözünü boyamayı tercih etti. 7 paket açıkladılar. Dengelendik dengeleniyoruz, dediler, krizin bu defa da teğet geçeceğini sandılklar, yanıldılar.
24 Haziran'da yapılan tek adam parti devletine geçiş sonrası TL dolar karşısında yüzde 18 değer kaybetti.
Parlamantoyu geri plana ittikçe kriz derinleşti. Bütçe açığı 3'e katlandı. Bütçe ilk 5 ayda 1 defalık gelirlerle ayakta kaldı. İlk 5 ayda faiz dışı bütçe açığı 6 kat arttı. 66 milyar TL'ye ulaştı. İşsizlik yüzde 14'e çıktı. Vatandaş hayat pahalılığı ile işsizlik arasında her geçen gün daha fazla eziliyor.
Ekonomi gündemine dönme zamanı geldi. Millet vatandaşlık görevini yaptı. Şimdi sıra iktidarda, sonra tüm kurumlarda. Dış güçler, finansal saldırı gibi gerçekliği olmayan laflarla kaybedecek vaktimiz yok. 
Araç saltanatlarıyla, saraylardaki şatafatla, kibirle özdeşleşen bu yönetim anlayışından vazgeçilmeli. Yapılan her işte saydamlık esas olmalıdır.
Krizle mücadelede ilgili tüm tarafların görüşleri alınmalıdır. 5 Şubat 2019'dan beri toplanmayan Ekonomik ve Sosyal Konsey derhal toplanmalı. Tedbirleri uygulayacak liyakatli kadrolar yönetime getirilmeli, alınacak önlemler ayakları yere basan, üretimi önceleyen bütüncül planın parçası olmalıdır. Hukuk devleti güçlendirilmeli. Saray kaybettiği belediyeler üzerinden vesayet mekanizmaları oluşturmamalı. 
 
(Erken seçim beklentisi) Türkiye seçimlerden yoruldu. Millete verilen sözlerin yerine getirilmesine öncelik verilmeli. Herkes kendi işine odaklanmalı. 
-İlçelerdeki artış aslında İstanbulluların kendi sesini duymayan, milletin irdaesini masa başında gasp eden, mazbataya el koyan, seçim tarihinde görülen en büyük haksızlıklardan biri olan 31 Mart sürecine verilmiş en sert cevaptır. Milletin sesine kulak vermemenin sonucudur, millet sesini duyurmuştur."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları