loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Milli güvenliğin sağlanmasından cumhurbaşkanı sorumludur. Sorumluluk makamı TBMM'yi kendisi bilgilendirmelidir

CHP Sözcüsü Öztrak: Milli güvenliğin sağlanmasından cumhurbaşkanı sorumludur. Sorumluluk makamı TBMM'yi kendisi bilgilendirmelidir
Tarih: 28.02.2020 - 14:58
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından CHP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı.

Öztrak'ın açıkalamaları şöyle:
"Milletimizin ocağına ateş düştü. İdlib'de 33 askerimiz şehit düştü, 32 askerimiz yaralandı. Milletimize sabır ve baş sağlığı diliyoruz. 
Dün gece MYK toplantısında İdlib'deki gelişmeleri değerlendirdik. Bugün de değerlendirmelere devam ettik. 
 
TBMM'yi kapalı oturuma çağırma kararını dün gece almıştık. Bugün de grup başkanvekillerimiz TBMM'de yarın kapalı görüşme yapılması için TBMM Başkanlığına başvurdu. Bu çağrımız anayasamıza dayanmaktadır. Türk ordusu TBMM'nin ordusudur. Başkomutanlık TBMM'nin manevi varlığından ayrılmaz bir bütündür. Onlarca şehidimiz varken TBMM'nin hızla toplanmaması düşünülemez. Milli güvenliğin sağlanmasından cumhurbaşkanı sorumludur. TBMM'yi bilgilendirme görevinin atanmış bakan yerine seçilmiş cumhurbaşkanınca yapılması anayasanın gereğidir. 
Sorumluluk makamı bu bilgilendirmeyi kendisi yapmalıdır. Böyle bir toplantının Meclis'in olağan takvimine uydurulması yaşananları sıradanlaştırmaktan başka bir işe yaramaz. TBMM başkanını Meclis'in hukukuna sahip çıkmaya, milletimizin iradesinin tecelligahı olan TBMM'de ortak aklı aramanın önünü açmaya davet ediyoruz. Parti olarak tek beklentimiz budur."
Sorulara cevap vermesi gereken makam bugün de hala sustuğundan soru almayacağım."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları