loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Seçilmiş başkanlarımıza kumpas peşindeler

CHP Sözcüsü Öztrak: Seçilmiş başkanlarımıza kumpas peşindeler
Tarih: 17.05.2019 - 16:09
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Yıldırım Kaya CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundular.

Faik Öztrak'ın açıkalamaları şöyle:

"6 Mayıs'ta YSK'nın sandık darbesi gerçekleştirilmeden önce devlet gücü kullanılarak kısıtlı seçmen listelerinin AK Parti'ye nasıl verildiğini sormuştum. 6698 sayılı yasa açık. Devlet kendisine emanet edilen özel nitelikli kişisel verileri vatandaşların rızası olmadan kimseye veremez, diyor. Anlaşılan AK Parti ve devlet arasında hiçbir sınır kalmamıştır. AK Parti hem kısıtlı hem cezaevi seçmen kayıtlarına nasıl ulaşmıştır? Bu verilerin bir kısmı adalet, bir kısmı sağlık bakanlığına emanet edilmiş verilerdir. Vatandaşın rızası olmadan bu verileri AK Parti'ye kim vermiştir? Adalet ve sağlık bakanı da bu soruyu derhal cevaplamak zorundadır.

Kişisel Verilerin Korunması Kurulu üyesi olan partimiz temsilcisi 1 Hafta önce kısıtlı ve cezaevindeki seçmen bilgilerine AK Parti'nin nasıl ulaştığına ilişkin şikayeti vermişti. 1 hafta geçti ama konu kurul gündemine alınmadı. Oysa İstanbul'un seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu verileri kopyalamak istediğinde kurul bu konuyu hemen gündemine almıştı. Temsilcimizin 1 hafta önceki dilekçesinin işleme koymayınca, yine şikayet başvurusunda bulunduk. Bugün grup başkanvekillerimiz TBMM'ye araştırma önergesi verdiler.

AK Parti'nin bir yetkilisi sandığa gitmeyen seçmeni birebir iknaya çalışacağız, demiş. Sandığa gitmeyen seçmeni nereden biliyorlar. YSK bu bilgiyi kimseyle paylaşmıyor. AK Parti yetkilisi bu bilgiyi nereden alıyor? Bu bilgiler AK Parti'nin elindeyse biz de YSK'dan istiyoruz o zaman.

-Milletin aşı, işi küçüldükçe milletin sesi yükselmeye başlıyor. Saray bu işten çok rahatsız oluyor. AK Parti genel başkanı kendisine oy vermeyenler için 'karnını doyuruyorsunuz ama yine de oy vermiyor' demiş. Bu yalanlanmadı. Millet bunu söyleyebilir. Bu ülkeyi yönetsin diye AK Parti genel başkanının maaşını bu millet ödüyor. Sizin millete dönüp karnınızı doyuruyoruz, deme hakkınız yok. Milleti hakir görme hakkınız yok. Zor durumda olanların ihtiyaçlarını karşılıyorsanız bu sosyal devlet gereği anayasada var. Bunu cebinizden ödemiyorsunuz.

Ekonomik krizde vatandaşlar, iş adamları perişan olmuştu. Seçim bitecek, biz de 4,5 yılda işimize gücümüze bakacağız diye düşünüyorlardı. 1 Nisan'dan itibaren kumpasın düğmesine basıldı. 23 Haziran'a kadar seçim süreci yaşayacağız. İktidar yine ekonomi konusunda ayak sürüyecek.

1 Nisan'dan bugüne kadar borsada şirketlerin kaybettiği değerin toplamı 55 milyar TL.

Şikayette bulunan vatandaşları tehdit etmeye kimsenin hakkı yoktur. Hele Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanının hiç yok. Sıkıntıları dinleyip çözmeye çalışacaksınız. Hem sorumluluk makamında oturacaksınız hem de gereğini yapmayıp milleti tehdit edeceksiniz. Korku duvarları yıkılmıştır artık herkes konuşacaktır.

Süleyman Soylu'ya: Yarası olan gocunur

(FETÖ sanığının İmamoğlu aleyhine ifade vermesi için bakanların da devreye girdiği açıklamasına Süleyman Soylu'nun tepkisi) Atama İçişleri Bakanı yavuz hırsız ev sahibini bastırır taktikleriyle topa girmiş. Ben de açıkladım; sanık olan bir vatandaş 'Benim Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu'nu suçlamam için Aydın'lı bir gazeteci yanıma geldi, onları suçlarsan seni bırakırız'dedi. Bakanlar aileme ulaştı bana da haber gönderdiler. Bu iki ismi suçlarsam serbest bırakacaklarını söylediler' dedi. Bu skandal. Biz açıklansın dedik. Demek ki alınanlar var. Yarası olan gocunur. Kim bu gazetecinin hapsihaneye girmesine izin verdiyse, kimin haberi varsa açıklanması lazım. Seçilmiş başkanlarımıza kumpas peşindeler. Biz kimlerse o bakanlar çıksınlar açıklasınlar diyoruz.

(Öcalan'ın avukatlarıyla görüşme yasağının kaldırılması) Cezaevinde bir mahkumun avukatlarıyla görüşmesi hukuken olamıyor ama devlet seçim öncesi uygun olur deniyor. Demek ki bu karar tamamen siyasi. Bu kararın takdirini milletimize bırakıyorum. Milletimizin gözü önünde bir oyun oynanıyor. Bir beka sorunu varmış ama bu koltuklarının bekasıymış.

(Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın 19 Mayıs davetine katılması) Genel başkanımız ana muhalefet lideridir. Yapılan devlet törenidir. Genel başkanımız davet edilmemiş olsaydı garip olan bu olurdu."

CHP'nin 19 Mayıs programı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da Faik Öztrak'tan sonra söz alarak CHP'nin 19 Mayıs programını açıkladı. 

Yıldırım Kaya'nın açıklamaları şöyle:

"100 yıl önce de bu karamsar tablo vardı. Tek adam padişah yönetimi vardı. Buna dur diyecek, halkın derdine derman olabilecek bir kahraman çıktı. İstanbul'dan Samsun'a hareket etti. Dün Mustafa Kemal'i Beşiktaş iskelesinden Samsun'a uğurladık. 19 Mayıs'tan 100 yıl sonra Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, MYK üyelerimiz, milletvekillerimiz, gençlik kolları başkanlarımızla Samsun'da karşılayacağız.

Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu 19 Mayıs sabahı Samsun'a hareket edecek. 14.00'te devlet törenleri olacak. Törene milletvekilllerimiz, MYK üyelerimizle genel başkanımız katılacak. MYK toplantısı 16.00'da Atakum'da yapılacak. 17.00'de MYK 100. yıl bildirgesini açıklayacak. Atakum ve İlkadım belediye başkanlarını sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve sayın Meral Akşener ziyaret edecek.

19.00'da illerden gelen gençlik temsilcileriyle genel başkanımız sohbet gerçekleştirecek.

19.45'te yaklaşık 10 bin kişinin katılacağı yeryüzü sofrasında olunacak. 21.00'de ise geleneksel Ramazan şöleni olacak. Kıraç ve Niyazi Koyuncu katılacak. 100. yılda hem İstanbul'da olduk hem Samsun'da olacağız. 

21 Mayıs'ta İzmir'de Hasan Tahsin'in ilk kurşunu attığı anıtta gençlerimizle birlikte olacağız. 100. yılın bize öğrettikleri konulu bir panel gerçekleştirilecek.

24 Mayıs'ta saat 17.00'de Anıtkabir'de Türkiye'nin dört bir yanından gelen 1919 gençle ziyaretimiz olacak. Ondan önce genel merkez büyük salonunda panel olacak.

100 yılın çınarı genel merkez bahçesine dikilecek."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları