loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: TÜİK'in başında oturan damadın arkadaşı kalemi eline almış bazı düzeltmeler yapmış

CHP Sözcüsü Öztrak: TÜİK'in başında oturan damadın arkadaşı kalemi eline almış bazı düzeltmeler yapmış
Tarih: 16.09.2019 - 14:01
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"-Tarık Akan'ın ölüm yıl dönümü. Rahmetle anıyorum. Önemli bir demokrasi mücadelecisiydi.

-Haziran ayı işsizlik rakamları açıklandı. İşizlik yüzde13'e yükselmiş. İşsiz sayımız her ay 900 binin üzerinde artıyor. Bu durumu hiçbir krizde görmemiştik. Son 1 yılda çalışma çağındaki nüfus artmış. İş gücüne katılım düşük. İş gücüne katılanların sayısı geçen yılki kadar artsaydı bugünkü 4 milyonluk işsiz sayısı 530 bin kişi daha yüksek olacaktı. Anlaşılan TÜİK'in başında oturan damadın arkadaşı kalemi eline almış bazı düzeltmeler yapmış. Verilerle oynayarak gerçekleri gizleyemezsiniz. İşsizlik milletin canını çok yakıyor. Bu düzeltmelere rağmen gençlerin işsizliği 5,4 puan artmış. İş arayan her 4 gencimizden biri iş bulamıyor. Boşta gezen gençlerin sayısı 5 milyon 200 bin oldu. İşini kaybeden yurttaşlarımızın sayısı ise 802 bin kişi. Çalışanların sayısındaki azalma 8 aydır sürüyor. Bu kadar yapışkan işsizliği 2009 krizinde dahi görmedik. 

-İşsizlik sigortasından yararlananların sayısı 657 binde kalmış. Bu İşsizlik Fonu'nun başka amaçlar için kullanıldığını açıkça ortaya koyuyor. 

Bu ülkede bir yazar kasa atıldı diye iktidar düşmüştü. Bugün insanlar Ankara'nın göbeğinde kendini yakıyor. (Fotoğrafını göstererek) Recep Peker'in gözlerindeki çaresizliğe sarayın bakmasını istiyorum. Yılın ilk 7 ayında protestoya düşen senet tutarı yüzde 30 artmış, karşılıksız çıkan çekler yüzde 53 artmış, bankaların tahsil edemediği borçlar yüzde 55 artmış. Saraylarda oturup milleti unuttular. Daha yeni Almanya'dan 4 tane lüks araç almışlar. Ülke yönetilmiyor ülke savruluyor. Bunlar israfın doruklarında gezerken milletten iyice koptular. 

Ayçiçeği üreticisi malını nereye satacağını bilemiyor. İthalat tarım bakanını açıkladığı rakamın altında. Birlik var, gücü malın tamamını almaya yetmiyor. Ektrik'ten doğalgaza sigaradan çaya zam yağmuru altında millet sıslsıklam. Ay sonunu getiremeyen emeklimiz perişan. Memlekette mutlu bir kesim var, saray sosyetesi. 82 milyon çalışıyoruz, sarayı geçindiremiyoruz. Damat yabancı ajanslara güçlü mali tablolar var diye dil döküyor, buraya geliyor borçlanma genel müdürlüğü kuruyor. Devri iktidarlarında devletin dış borcu 453 milyar dolar artmış. Ellerinde artık satıp savacakları mal kalmamış. Son 16 yılda devletin arsalarını, fabrikalarını sattılar. Milletin kesesinden tek kuruş çıkmayacak dedikleri kamu özel işbirlikleri tam bir kara delik olmuş. Milletin geçmediği köprüler için dolarla garanti vermişler. 

Cumhuriyti kuran kahramanlar ekonomik bağımsızlık olmadan siyasi bağımsılık olmaz dediler. Şeker, bez fabrikalarını dışarıdan tek kuruş borç almadan kurdular. Cumhuriyeti 90 yıllık reklam arası olarak görenler bunu göremedi. Cumhuriyete 90 yıllık reklam arası diyenlerin iktidarı el atına binip sağa sola çalım satıyor. Tank palet fabrikasını Katar'a peşkeş çekmeye hazırlıyorlar. Genel Başkanımız dün yine 1105 sayılı karar neden Resmi Gazete'de yayınlanmadı diye sordu. Bunu açıklamak sayın Bahçeli'ye düşer. 

Son 16 yılda bütçeden faiz için ödenen tutar 467 milyar dolar. Faize her gün bu iktidar 77 milyon dolar ödemiş. Bugün aynı beyler 50 milyon dolar için tank palet fabrikasını Katar'a peşkeş çekmeye çalışıyorlar. 

Hani ucube tek adam rejimi bu ülkeyi şahlandıracaktı. Ülkemizi iflasın eşiğine getirdiler. Böyle ekonomiye borçlanma genel müdürlüğü de gelir Düyun-u Umumiye de gelir. 

Geöen yıl iktidara 13 madelik reçete verdik. İlk defa bir iktidar Merkez Bankası başkanını kovdu. Bunlar memlekette TL'ye güveni artırır mı, döviz bağımlılığını artırır mı görceğiz. 

Bütçe 18 milyar dolar açık verdi. Zamlara rağmen, vergi gelirlerindeki artış yüzde 9,3'te kalmış. Kefen parasıyla ayakta duran bütçe olmaz. Ekonomi tel tel dökülüyor, saray verileri makyajlatarak gündem değiştirmeye çalışıyor. 

(Bülent Turan'ın sözleri) Şaşkınlık içindeyim. Bunu söyleyen Meclis grup başkanvekili. Bu iş artık Osmanlı dönemindeki biat dönemi siyasetini geçti, Hitler dönemi siyasetini de geçti. Bu Kuzey Kore siyasetinin aynısı. Bu laflar son derece tehlikeli laflardır. Siz millet yoksa hiçsiniz, o ve ya bu kişi değil.

(İktidarın, 'FETÖ'cü olan 15 vekili partiden gönderdik' açıklaması) Bu FETÖ'cü vekiller hakkında ne işlem yaptınız? Milletvekillerini vekil olmak için atayanlara ne yaptınız? Bu memlekette cebinde dolarları olan zengin olan FETÖ'cüler protokollerde geziyor. Milletvekili isen ahkkında bir şey yapılmıyor ama mahkemelerde beraat etmiş insanlar hala devlete dönemiyorlar.

(Akşener'in anahtar parti açıklaması) Millet İttifakı mahalli idareler seçimlerinde çok büyük bir başarı inşa etmiş, otoriter rejime kayışı durdurmuşlardır. Ciddi bir demokrasi mücadelesi vermişlerdir. Kendimi genel başkan hakkında açıklama yapma konusunda yetkili görmüyorum."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları