loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: TÜİK'in verilerine artık güvenmek mümkün değil

CHP Sözcüsü Öztrak: TÜİK'in verilerine artık güvenmek mümkün değil
Tarih: 10.01.2020 - 15:25
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"(10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü) İktidarın elinceki kamu gücünü basına karşı kullanması, kamu kaynaklarının yandaşlara kaydırılması, gazetecilerin fişlenmesi gibi bir çok neden basınımızı görev yapamaz hale getirmiştir. Kağıt zammı basını ciddi sıkıntıyla karşı karşıya bırakmıştır. Kriz nedeniyle yerel ve ulusal basında 300'den fazla dergi gazete yayın hayatına son verdi

Ucube tek adam rejimi en çok basın özgürlğüne darbe vurmuştur. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün raporuna göre 180 ülke arasında 157. sıradayız. 

Türkiye ekonomisi hatalı politkalar sonucunda son derece kırılgan hale geldi. Popülist dış politka kırılganlıkları daha da artırmıştır. Millet borç yükü altında eziliyor, saray boş tencereleri görmüyor.

Ekim ayına ait işsizlik rakamları yayınlandı. Gerçek makyajlanan rakamlarla bile gizlenemiyor. Damat işler düzelmeye başladı diyor. Neden insanlar iş aramaktan vazgeçiyor. 

Geçen yıl çalışma yaşına ekim ayında 693 bin kişi gelmiş, iş aramaya başlayanlar 726 bin kişi. 1 sene içinde demografik verilerin değişmesi mümkün değil. TÜİK kantarın topuzunu iyice kaçırmaya başladı. Geçen yılki kadar vatandaşımız iş aramaya başlasaydı işsizlik oranı yüzde 14,5 olacaktı. 

TÜİK'in verilerine artık güvenmek mümkün değil. Gençlerimizin işsizliği çok daha ürkütücü. Sadece 20-29 yaş aralığında 11 milyon gencimiz  var. 4 milyon 149 bini ne okuyor ne çalışıyor. Bu gençler anne babalarının eline bakıyor. Cumhurbaşkanı çıkıyor gençlerin evlenmesinden bahsediyor. 17 yıldır iktidardasınız madem devlet babadan bahsediyorsunuz o zaman bu ülkenin evlatlarına iş bulmak zorundasınız. 

Bu gençlere iş bulma niyetinde değilseniz evlenme işlerine karışmayacaksınız. Sene başında 2,5 milyon kişiye iş vermeyi vadeden sizin damadınızdı. Siz gençlerin evlenemediğinden bahsediyorsunuz ağırlaşan kriz nedeniyle aileler darmadağın oluyor. 2018'de boşananların sayısı 14 bin kişi arttı.

Bu ucube saray rejiminde devletin hazinesi tam takır oldu. 2018'de 53 milyar TL borçlanan hazine 2019'da 154 milyar TL borçlandı. İhtiyat akçesine el konmasına rağmen. Bu kadar borçlandınız bu işsizlik neden toparlanmıyor? Bu paralar nereye gitti? Yandaşa gitti. Bu nedenle işsizlik azalmıyor. Yapmanız gerekn bu paraları fakir fukara için kullanmaktı.

Asgari ücret 2600 TL olsun dedik. Çiftçinin borcunu yapılandırın, desteklerini ödeyin, dedik. Bakan dün borcunu yapılandıracağız, dedi. 3-5 yandaş için milletin sınırlı kaynaklarını heba ettiniz. 

Boş bir kibirin yönettiği ülkemiz her alanda duvara çarpıyor. Devletin kurumları tarumar edildi, bürokrasi çalışmıyor, işler yapboz tahtasına döndü. Seri kararlar alacağız diye bu tek adam parti devleti ucubesini getirdiniz. Karar da alamıyorsunuz. Termik santrallerin bacasına filtre takılmasını erteleyen yasa çıkartıldı. Millet tepki göstermeye başlayınca sarayda hazırlanan teklif AK Parti tarafından veto edildi. Saray sorumluluğunu AKP'li vekillerinin sırtına yıktı. AKP milletvekilleri kuyruk olup genel başkanlarına teşekkür etti, tam komedi.

Ziraat Bankası Rekabet Kurumu'na başvurdu simit sarayı için. Millet tepki gösterdi AK Parti genel başkanı doğru bulmadığını söyledi. Başvuru geri çekildi. 

Konut vergisi getirdiler. Tepki gelince bunun da değerlendirileceğini öğreniyoruz. Biz iptali için AYM'ye başvurduk. 

Bu sene başından itibaren prim borcunu ödeyemeyen vatandaşlarımız tedavi olamayacaktı. Tepki gelince yıl sonuna ertelendi.

2015'ten sonra üretilen kamyonlara fabrikadan çıkarken takograf takılıyordu. Yine takılması için düzenleme yaptılar. Bu uygulamayı kimler zengin olsun diye yaptınız? Kamyoncuya yükünü indirdikten 6 saat içinde e-fatura keseceksin demişler ama eğitim vermemiş, altyapı geliştirmemişler. Kamyonlar tepki gösterince ertelediler. 

Bu rejim milletin derdine çözüm getiremiyor. Tek adam rejimi geldiği günden beri cebimizi boşaltıyor. Devlet yönetimi liyakat ister. Kurtlar Vadisi retoriğiyle hareket eden cumhurbaşkanlığı personeli, mehdi bekleyen personelle devlet gemisinin yol alması mümkün değil. Bu memleketin çok büyük potansiyeli var. Yeter ki kaynaklar 3-5 yandaş için talan edilmesin, 82 milyon için kullanılsın. Doğru bir yönetimle kara bulutları üstümüzden atarız. 

(MHP'nin siyasi ayak açıklaması) Getirsin araştırma önergesini Meclis'e araştıralım. 

(Libya'da arabuluculuk tartışması) Dün Lavrov'la beraber Bakan Çavuşoğlu açıklama yapıyor. Arabulucular Rusya ve Türkiye. CHP başta genel başkanı olmak üzere devlet nizamını bilen bir partidir. Ne önerdiğimizi biliriz. Sonuç itibariyle Rusya ile konuştuktan sonra genel başkanlarının bizim dediğimize gelmiş olması Mahir Ünal'ı rahatsız etmiş."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları