loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Vatandaş 'vergimi nereye harcadın' diye sorunca kalem kalem açıklayacaksınız

CHP Sözcüsü Öztrak: Vatandaş 'vergimi nereye harcadın' diye sorunca kalem kalem açıklayacaksınız
Tarih: 29.01.2020 - 14:15
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak CHP Genel Merkez'inde açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Trump ve Netanyahu Orta Doğu Planı yerleşim planın açıkladılar. Kudüs'ün İsrail toprağı olarak tanınacağı söylendi. Sayıları 6 milyonu bulan Filistinlilerin topraklarına döneyemeyecekleri söylendi. Filistinlilerin kabul etmedikleri anlaşmayı bizim kabul etmemiz mümkün değil.
Plan, Orta Doğu'daki tansiyonu artırmaktan başka işe yaramayacaktır. Bu plan, bağımsız Filistin devletinin kurulmasını sekteye uğratmıştır. İsrail 1967'de işgal ettiği topraklardan çekilmelidir. CHP, İsrail-Filistin sorununa BM çerçevesinde iki devletli çözüm bulunmasını savundu, bu tutumumuzu devam ettireceğiz.
İsrail'de bir gazetede MİT Başkanı Fidan'a yönelik tehditler yazıldı. Türkiye'nin resmi bir devlet görevlisini kimse tehdit edemez. Bu, sayın Erdoğan'ın uçak sohbetinde söylediği gibi 'demek ki doğru yoldayız' yaklaşımıyla geçiştirilemez. Bu olaya tepki vermekte neden mahçup kalındığını anlamakta zorluk çekiyoruz.
İdlib Suriye'de radikal örgütlerin kontrolündeki son bölgedir. Türkiye, İdlib'de ağır sorumlulukların altına girmiştir. Silahları toplama taahhütlerinde bulundu Türkiye. Yerine getiremedi. Suriye bunu gerekçe göstererek İdlib'e harekat yürütüyor. İdlib'den Türkiye sınırına yeni göç dalgası öncekilerden daha büyük bir tehdittir. 
Dün İdlib'in en büyük noktası Suriye güçlerinin kontrolüne gçti. Gözlem noktalarımız kuşatılmıştır. Türkiye'ye Rusya garantörlük yapıyor. AK Parti iktidarının acilen adım atmalı, tehditleri bertaraf edecek bir strateji izlemelidir. Suriye yönetimiyle iletişime geçilmeli, Adana Mutabakatı canlandırılmalıdır. Aktörlerle dengeli ilişkiler kurulmalıdır.
Dışişleri Bakanlığı devre dışı bırakıldı. Liyakat bitti, kurumsal yapı çöktü.
 
Deprem vergileriyle ilgili verilen cevaplar hamasi şekilde yerine harcandı, diyorlar. Sen millet binaların altında kalmasın diye ne yaptın, bunu soruyoruz. Demokrasi hesap sorma rejimidir. Vatandaş vergimi nereye harcadın, diye sorunca kalem kalem açıklayacaksınız. 
Depremde kimse yaşamını yitirmesin, felsefesi çerçevesinde büyük bir strateijiyi başlatmalı. Obama, ABD'deki durgunluğu yeşil enerjisiyle aştı. İpucu veriyoruz iktidara otusunlar baksınlar. 
Son 3-4 gündür bölgede yaşananlara bakınca önemli tespitler var. Protokol ziyaretlerinden ilk günlerde yapmayın, işlerimizi aksatıyorsunuz demişlerdi. İnsanlar enkaz altıından kurtarılmaya çalışılıyor, heyetler resmi geçit yapıyor. Önce işleri yapacak olanları göndereceksiniz, sonra taziye, geçmiş olsun ziyaretlerine gideceksiniz. Genel Başkanımız da gidecek. 
-Ömer Çelik'in tepkilerini anlamak mümkün değil. Orada büyükşehir belediyelerimiz Malatya'da, Elazığ'da bulunuyor. Ömer Çelik, niye hiçbir devlet yetkilisi bizim belediyelerimizin faaliyet gösterdiği yerlere uğramamış bunu söylesin. 
(Darbe girişimi) Siyasi ayak aranıyorsa işi kim darbe sürecine götürdü bunlara bakılacak. Biz özel yetkili mahkemelere itiraz ettik hep. Bunun sonunda Kozmik Oda'ya FETÖ girdi.
(Kızılay'a verilen paranın Ensar'a aktarılması) Devlette işleri hesap vererek saydam şekilde yapmanız lazım. Başkent Gaz'ın o parayı devretmek yerine refah seviyesini artırmak görevidir. Deprem için verilen paraların yerine harcanmadığı kanaatine kapılıyor millet haklı olarak. 34 milyar doları insanların hayatlarının kaybetmesini önlemek için nerelere harcadınız? Kalem kalem sıralayacaksınız. Elazığ'da, Malatya'da şu önlemleri aldık, İstanbul'da şuraya harcıyorum, diyeceksiniz. Sonuçta deprem bölgeleri biliniyor. Kızılay'ın Ensar Vakfı'na doğalgaz şirketinden para alıp aktarması skandaldır. Doğrudan Ensar'a aktarabiliyor musunuz, hayır. Kanun buna izin vermiyor. Bu ne , kanunun etrafından dolanmak.
-Belediyeler yerel yönetimin unsuru. Bir ülkede demokrasi varsa o yörede yapacağınız işlerle ilgili o yöredeki insanların tercihlerini sormak zorundasınız.
-(Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum tatili) Ekrem İmamoğlu, Elazığ depreminde İstanbul'dan yardımları götürmek suretiyle görevini yapmıştır. Çocukları Erzurum'da, ailasine karşı da sorumlukları var. Ekrem İmamoğlu görevini aksatmış mıdır, hayır? Buradan farklı bir hikaye çıkmaz."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları