loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak'tan 3 bavulla seçimlere itiraz eden AKP'ye: Balyoz kumpası 1 bavuldu, kendilerine 3 bavul yetmemiş. FETÖ tipi bir kumpasla karşı karşıyayız

CHP Sözcüsü Öztrak'tan 3 bavulla seçimlere itiraz eden AKP'ye: Balyoz kumpası 1 bavuldu, kendilerine 3 bavul yetmemiş. FETÖ tipi bir kumpasla karşı karşıyayız
Tarih: 16.04.2019 - 18:25
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Sözcüsü Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"Önce AA eliyle seçimleri çalmak istediler, seçimleri kaybedince de masa başında seçimleri nasıl çalarız girişimi içindeler. 

Sayın Yavuz öyle şeyler söyledi ki ciddi bir algı operasyonunun başladığı ortaya çıktı. Kanunun tanıdığı hakkın suistimaldir. Öyle bir itiraz dilekçesi hazırlanmış ki ortaya karışık. Bir sürü gerekçe var. Biri olmazsa diğeri. 

Sayım döküm çizelgelerinde usulsüzlük var, diyorlar. Çizelgeler doldurulurken üyeleri itiraz etmeliydi, etmemiş. Bunları düzeltince sonuç değişiyor mu? 

AK Parti temsilcisi oyların tamamı yeniden sayılsaydı seçim bizim lehimize olacaktı, diyor. AK Parti'nin elinde bizdeki tutanaklardan farklı tutanaklar mı var? Bu olabilecek bir şey değil. 

(Ali İhsan Yavuz) Oy kullanamayacaklarla ilgili usulsüzlüklerden bahsediyor. 5 bin 287 hükümlünün seçmen kütüklerinin kaydının yanına şerh düşülmediği söyleniyor. Bu hükümlüler oy kullanmış mı? Kullanılan oyun seçmen sayısını tutmadığını söylüyorlar. Toplam seçmen sayısıyla tutup tutumuyor mu bu incelenmeli. Sandık memurları hakkında iddialar var, diyor. Sandık kurullarındaki 19 bin kişi kamu görevlisi değil, diyor. Bu sandıklarda sizin gözlemcileriniz yok muydu? Bunları mülkiye idare amirleri bildiriyor. Bunların içinde engeli olanlar varsa yedekleri konuyor. Sandık kurulları belirlenirken AKP'nin adamları neredeymiş? Genel başkanları 'İstanbul'da 280 binden fazla sandık görevlisi atadık. Sandık başında kimsenin muktedir olamayacağı gücümüz var' diyordu. Çok önemli bir algı operasyonu yürütülmeye çalışılıyor. Yavuz'un sözlerinin arasına kumpas, şüphe sözleri bolca serpiştirilmiş. Sonra 3 bavulla YSK'dan içeri girdiler. Balyoz kumpası 1 bavuldu, öyle görünüyor ki kendilerine 3 bavul yetmemiş. FETÖ tipi bir kumpasla karşı karşıyayız. Bu suistimale dur diyecek olan YSK'dır. YSK bizim 2014'te Ankara seçimleriyle ilgili sonuçlara itirazlarımızı reddetmişti. Şimdi bu itirazlar bizim itirazlarımızdan çok daha hafif. Hukuk güvenliği hala varsa YSK'nın vereceği karar şimdiden bellidir. İstanbul'un seçilmiş büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'dur. Oy namustur dokundurtmayız, kazandığımız seçimi kimseye çaldırtmayız.

Öyle görünüyor ki Büyükçekmece'de hem devletin polislerine hem halka lüzumsuz yere eziyet etmişler. Baktığımız zaman itiraz ettikleri hususlar tutmayınca arabayı başka bir vitese takmışlar. 

İstanbul'da birleştirme tutanakları ortaya çıktıktan sonra mutlkara sayın İmamoğlu'na mazbatası verilmesi lazım."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları