loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak'tan AKP Sözcüsü Çelik'e 'FETÖ borsası' yanıtı: Yakından takip ediyoruz, dosya bulmakta zorluk çekiyorsa kendisine klasörler verebiliriz

CHP Sözcüsü Öztrak'tan AKP Sözcüsü Çelik'e 'FETÖ borsası' yanıtı: Yakından takip ediyoruz, dosya bulmakta zorluk çekiyorsa kendisine klasörler verebiliriz
Tarih: 17.07.2019 - 14:40
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"Dün ve bugün ekonomiye ilişkin önemli veriler açıklandı. Açıklanan her rakam milletimizin mutfağındaki yangının ne kadar büyüklükte olduğunu açık seçik gösteriyor.

Son 1 yılda işsizler ordusuna 1 milyon 116 bin kişi katılmış. İş bulma ümidini yitirenler, eksik istihdam edilenleri de dahil edince işsizlerin sayısı 8 milyona dayandı. 1 milyon 447 bin kişilik bir artış var. Mevsim etkilerinden arınmış işsizlik oranı 14 aydır srtıyor. Bu kadar uzun bir dönem artışı ilk kez görüyoruz. 2009 krizinde dahi ise işsizlik 8 ay üst üste artmış sonrasında azalmıştı. Bunun ciddi sosyal maliyetleri de olacak. Üniversiteli işsizlerin sayısı 1 milyon 29 bin kişi. Çocuklarımız işle buluşamıyor. Maalesef evlatlarımız canlarına kıyma noktasına geliyor. Sanayide işini kaybeden sayısı 97 bin kişi. Sanayideki istihdam kaybı 5 aydır sürüyor. 

İnşaatta çalışan sayısındaki azalış 13 aydır sürüyor. 544 bin artış olmuş işsiz sayısında.

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 49 gerilemiş. Elektrikli eşya satışında gerileme yüzde 20. 

Tüm veriler ekonominin 3. çeyrekte de daralacağını gösteriyor. Bütçe dengeleri yerel seçimler için altüst edildi. Vergi gelirlerindeki azalış yüzde 10'un üzerinde. 

Bu yıl bütçe açığı hedefi 81 milyar TL idi. İlk 6 ayda gerçekleşen açık 79 milyar TL. Neredeyse tamamı ilk yarıda gerçekleşmiş. Bu bütçe dengelerinin darmadağınık olduğunu gösteriyor. İktidar MB'nin ihtiyaç akçesine el atmış durumda. Bunun anlamı ülkenin kefen parasına el koymak. MB bunu para basıp ödeyecek. Zaten harlanmış enflasyonun üzerine benzin döküyorsunuz demektir. TÜİK'in başına arkadaşınızı atarken, fiyat toplarken bazı marketleri arayarak, fiyat toplama usullerini, bazı değiştirerek belki bir yere kadar enflasyonu saklamak mümkün ama keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Bu oyunlarla enflasyona hakim olacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. 

TBMM'de torba yasaya bakmakta yarar var. 17 yıl 6 ay önce 2002 ocak ayında TBMM, şirketlerin borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili İstanbul yaklaşımını tartışıyor. Bugün yine şirket borçlarının yapılandırılması için yeniden İstanbul yaklaşımı tartışılıyor. Hiçbir para harcanmadan yapılacak gibi görünüyor ama özel bankalara da destek verilmek zorunda kalınacak. Bütçeden verecekler kaynağı. Milletin vergileriyle şirket kurtaracaksınız. Vatandaşın parasıyla yandaş kurtarılacak. 

Torba yasaya bakıyorum, varlık barışının uzatılması var, enerji şirketleriyle ilgili düzenlemeler var. Ama vatandaş için yapılmış hiçbir şey yok. 3600 ek gösterge yok, EYT sorunları halledilmiyor. Bu torba yasada asgari ücretle artık geçinemeyen vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak vergi düzenlemeleri de yok. Yasa Meclis'te tartışılıyor. Ucube rejim nedeniyle sanki bu yasayı iktidar vekilleri getirmiş gibi gözüküyor ama açıklamaları bürokratlar yapıyor. Bir şuna cevap alamıyoruz: bu bütçe ne getirecek ne götürecek? Damat bakanın ağzını bıçak açmıyor. Ucube rejimin arkasına saklanmışlar. Son 1 yılda 7 paket açıkladılar. Sonrasında 8 paket var. Bu paketlerle işsizlik azalacağaına her gün daha bozuldu.

11. Kakınma Planını getirdiler o çıkacak sonra Meclis tatile girecek. 11. plan hukuken malul geldi. Plan meclise geldiğinde 6 ayı uygulanmıştı. Milletin derdine derman olacak, ayakları yere basan bir plan değil. Tüm kesimlerinin görüşlerinin alınmadığı bir plan. Bu plan iktidarın böbürlenerek anlattığı hedeflerin tutmayacağını gösteriyor. Gelir hedefleri (iyi hedefler) yarıya düşülmüş kötü hedefler (işsizlik vs.) 2 katına çıkarılmış. 

Cumhuriyetin 100. yıl hedefleri tek adam parti devleti inşası için heba edilmiştir. Ekonomideki kötü gidişin bir sorumlusu vardır o da görevden alınan MB başkanı! Esas ekonomiden sorumlu bakan korunmaya devam edilmektedir. 

Bu ucube sistemle ülke yönetilemiyor. Bedelini maalesef milletimiz ödüyor. 

(Ömer Çelik'in FETÖ borsası açıklaması) Ömer Çelik'in açıklamalarına baktığımızda bol miktarda vesayet, Yassıada kelimelerini görüyoruz. 24 Haziran'dan sonra sarayın ülkenin tüm kurumları üzerine, yasma, yargıya, basına koyduğu vesayet kadar ağır bir vesayeti hiç görmemiştik. Ömer Çelik'in vesayetten bahsetmesi üzerinde eğri duruyor. 

FETÖ borsasında yer aldığı iddiasıyla İzmir'de yargılanan iş adamı öldürüldü. Bu iş adamı AK Parti il yöneticisiydi. Burada mafyaya kadar uzanan ilişki zincirleri var. O dosyayı sayın Çelik alsın baksın FETÖ borsasını görecek. Bu davanın 7'si tutuklu 69 sanığı var. İstanbul Adliyesi'nde FETÖ borsası soruşturmasında örgüt üyelerine takip sözüyle tutuklanan kadın avukat var. AK Parti'nin genel başkanının kızının başkan yardımcısı olduğu KADEM'in hukuk komisyonunda yer alıyormuş, kadın kolları üyesiymiş, ihraç edilmiş. Bize güvenmediniz hadi, Şamil Tayyar'a sorun, eski vekiliniz. Bu işleri yakından takip ediyoruz. Dosya bulmakta zorluk çekiyorsa kendisine klasörler verebiliriz.

FETÖ'nün üstünü örtmekten bahsediyor. Ben kendisine 2004 MGK kararını hatırlatmak istiyorum. Gülen'in yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine karşı eylem uygun görülmüş hükümete tavsiye kararı verilmesi uygun görülmüş. Genelkurmay başkanı hükümeti bilgilendirdik, pek bir şey yapıldığını görmedik, diyor. Kim FETÖ'nün üzerini örtmeye çalışmış?

Meclis'te araştırma komisyonu kurulmuştu ama darbe sürecinde görevde olan genelkurmay başkanı ve MİT müsteşarı komisyona davet edildikleri halde cumhurbaşkanının talimatıyla komisyona gelmediler. Komisyonlar kurulmasını biz de önerdik, AK Parti ve ortağının oylarıyla reddedildi. Fettah Tamince var. Emniyetin, MİT'in, MASAK'ın raporu var ne hikmetse kimse dokunamıyor. Ömer Çelik bunlara bakarsa kimlerin FETÖ'yü himaye ettiğini görecektir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları