loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak'tan Erdoğan'a: Tek adam olacağım diye son 6 yılda faşizmin kitabını yazdınız

CHP Sözcüsü Öztrak'tan Erdoğan'a: Tek adam olacağım diye son 6 yılda faşizmin kitabını yazdınız
Tarih: 20.07.2020 - 15:10
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"-Yunanistan Lozan Anlaşması'nın açık hükümlerini ihlal ederek adaları silahlandırıyor. Bu yetmezmiş gibi egemenliği antlaşmalarla devredilmeyen kara parçaları üzerinde hak iddia ediyor. Yunanistan cumhrbaşkanı Eşek Adası'nda askeri birlikleri denetleyerek nispet yaptı. Adanın ismi bile Türkçe. Saray hükümetinin gıkı bile çıkmadı. Tek kişilik saray hükümetinin aklına toprak deyince vatan toprağı değil kupon arazi geldiğini biliyoruz. Süleyman Şah Türbesi'ni teröristlere bırakıp kaçanlar da bunlardı. Bunların tek önceliği İstanbul başta olmak üzere vatan topraklarını parsel parsel Katarlılara satmak. Anlayamadığımız sayın Bahçeli'nin tutumudur. 3 yıl önce bir başka Yunan cumhurbaşkanı Aydın'ın Bulamaç ve Eşek adalarını ziyaret edince Bahçeli yeri göğü yıkmıştı. 3 yılda ne değişti de sus pus oldunuz? Ne oldu da satrayın mutemet bekçisine dönüştünüz? Parmağınıza Ayasofya yüzüğü takıp sarayın müsamerelerine nasıl 3 yıl sonra dekor olabiliyorsunuz? Buna kendi vekilleriniz bile dayanamıyor. Kendi vekillerinizin şikayetlerine sahip çıkmak yerine neden sürekli sarayın iadesine sahip çıkıyorsunuz? Elinizi kolunuzu bağayan ne?
-AK Parti'de dedikodu kazanları kaynıyor. FFETÖ'nün kendisi okyanus ötesinde fikirleri iktidarda diyorduk meğerse uzuvları da hala iktidardaymış. FETÖ hala emniyet teşkilatı olmak üzere kamuda kadrolaşmaya devam ediyormuş. Bunu AK Partili eski vekil söylüyor. Bizde isimler var, diyor. Kim bunlar? Sarayın İçişleri Bakanı AK Partili vekille FETÖ kavgasına tutuşuyor, yetmiyor sosyal medyaya taşınıyor. Bu kifayetsizlerin elinde devletimiz muz cumhuriyetine döndü.
Türk Tarih Kurumu'nun başındaki kişi 15 Temmuz gecesi halka kurşun sıkan darbecileri affetmekten söz etti.
-Yabancı para karşılık oranları 3 puan artırıldı. Bankalar vatandaşın yatırdığı döviz mevduatları karşılığında MB'ye daha fazla karşılık yatıracaklar. Burada amaç vatandaşın yatırımının güvencesini artırmak değil. Tulumbada su bitti. Piyasadan çekecekleri dövizle ekonomiye yama yapmaya çalışıyorlar. 
-Yılın ilk 5 ayında 4,5 milyar dolar kaybımız var. Hükümet bankalara ben dışarıdan döviz bulamıyorum, sen vatandaşın yatırdıklarkarşılığında çık dışarıdan bana döviz bul, diyor. 
Vatandaş saray yandaşlarının alacağını dövize bağladığını bundan kar ettiğini gördü. Parasının bu liyakatsizlerin elinde pul olacağını görüyor, parasını korumaya çalışıyor.
MB ilk 5 ayda 22,5 milyar dolar döviz rezervini eritmiş. Bunu döviz kurunu sabit tutmak için yapmış. MB bu rezervleri bu kadar ucuza sattığında yurt dışına para çıkaranlar zarar etmiyor.
 Saray hükümeti gideceğini anlıyor. Ülkeyi benden sonrası tufan anlayışıyla yönetiyor.
-Ucube rejim iş başı yaptığından beri 3 milyon 202 bin kişi işini kaybetmiş. Saray hükümeti giderayak işçinin üzerine yükü yıkmak istiyorlar.
18 yıllık iktidarlarında 20 paket açıklamışlar. 21. yolda. Her birinden sonra işsizlik daha da artmış. Temmuz 2021'e kadar ücretsiz izin uygulamasını uzatmak istiyorlar. 1 yıl boyunca ücretsiz izne çıkarılan işçilere günlük 39 TL verilecek. Bu insanlar karınlarını nasıl doyuracak? 
2 milyona yakın işçi ücretsiz izne çıkarılmış. İşçiler aç kalsınlar ama işsiz görünmesinler. Bari İşsizlik Sigortası'ndan asgari ücret kadar destek verin. 
-Sarayın kibir abidesi, ekonomide pek çok ülkeyi geride bıraktık, diye caka sattı. Türkiye'de gerçek işsizlik oranı yüzde 19,4. İflas etmiş Yunanistan, salgının merkez üssü İtalya ve İspanya'dan sonra en yüksek işsizlik oranı bizde. 
Uçan, kaçan, yürüyen saraylar sizde. Millet makarna bulamazken ejder meydeli smoothieleri mideye indiren sizsiniz. 15 Temmuz'da sokağa çağırdığınız gazilere sokkları dar eden de sizsiniz. Bağış paralarının üstüne yatan da sizsiniz. Tek adam olacağım diye son 6 yılda faşizmin kitabını yazdınız. Adınız firavuna çıktı. 
-Bugün karanlık 20 Temmuz sivil darbesinin 4. yıl dönümü. FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıkarıldı mı, hayır. Ucube tek adam rejimi kuruldu. 
Türkiye her alanda sıkışmışlık içinde. Sorunları çözmeye 18 yılın kirini, pasını, çürümüşlüğünü ortadan kaldırmaya talibiz. CHP bu ülkeyi yeniden ayağa kaldıracak partidir.  
37. Olağan Kurultayımızı bu cumartesi yapacağız. Kurultayımızın parolası iktidardır. Davamızın doğruluğuna, kadrolarımızın liyakatine itimadımız tamdır.
-Bugün son MYK'mızı yapıyoruz. Kurultayımıız salgın nedeniyle olağanüstü koşullarda yapıyoruz. Her türlü tedbiri aldık. Kurultayımızın milletimize, partimize, demokrasimize hayırlı olmasını diliyoruz.
 
Kurultayımızda genel başkan olma şartlarını taşıyan herkes aday olma hakkına sahiptir.
-(Türk Tarih Kurumu Başkanı) İstifa tek taraflı bir müessese ama her nedense saray hükümetinden istifa etmek sarayın başındaki tek adamın onayına bağlı. Bu zatın sözleri son derece tehlikeli sözlerdir. Sarayın kibirli adamının söylemesini beklemeden istifa etmelidir.
-Libya'da sular ısınıyor. Biz gerginlikten yana değiliz. Aklı selimin bir an önce hakikm olması lazım. Libya meselesinin barış içinde çözülmesi için girişimde bulunulursa arkasında oluruz. Askerimizin ayağına taş değdirecek adımların karşısındayız.
-(Ayasofya'da namaza davet geldi mi) Namaz için davete ihtiyaç yok, namaz kılmanın VIP'si, protokolü olmaz. 
-(Netflix tartışması) Her türlü sansüre karşıyız. Uluslararası kabul görmüş normlara bakılarak düzenleme yapılır ama burada düğmeye hınçla basıldı. Hesap sorma yaklaşımıyla basıldı. 
-Gizli tanık meselesi FETÖ'nün yargı için getirdiği bir düzenlemeydi. Hak ihlallerini bununla gerçekleştirdiler. Bu yetmiyor artık gizli duruşma noktasına doğru gidiyorlar. Davaya, kişiye özgü mahkemeler olmamalı. Her şey açık seçik herkesin gözü önünde gerçekleşmelidir.
-Kurultaya kaılacak üyelerimizin, tüm katılımcıların, basının sağlık şartlarıyla kurultay iradesinin demokrasiye uygun olarak ortaya çıkması konsunda elimizden gelen şekilde yapacağız. 
-(HDP'li Tuma Çelik hakkındaki tecavüz iddiası) Ortada mağdur bir kadının iddiası varsa o kadının yanında olacağız. Söz konusu kişi partisinden istifa etmiştir. Dokunumazlığının kaldırılması için talep etmelidir. Aklanmak için yargılanması gerekir. Biz mağdur olan kadının yanındayız. Bu iş aklanan kadar milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılamsı doğru olacaktır. 
-İstanbul Sözleşmesi kadınların haklarını güvence altına alıyor. Bir kadının mağdur olduğunu söylemesi meselenin dava haline getirilmesi için yeterlidir. Şimdi imzamızı geri çekeriz diyenlerin CHP'ye kadına karşı şiddete sessiz kalıyorsunuz demeye hakları yoktur."
 
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları