loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak'tan hükümete: Madem istihdam zirvede neden SGK 8 aydır rakamları karartıyor?

CHP Sözcüsü Öztrak'tan hükümete: Madem istihdam zirvede neden SGK 8 aydır rakamları karartıyor?
Tarih: 05.08.2019 - 14:37
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısı sonrası kamuoyuna gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

34 liraya Avrupa Yakası'ndan Anadolu yakasına geçiş. Kamyoncunun ödeyecceği ücret 99 lira. Yeni otoyolda 646 lira. İki güzerhah arası aynı olmasına rağmen İstanbul'dan izmir'e gitmenin maliye Ankara'ya gitmenin maliyetinin 7 katı.

Biri devlet tarafından yapılıyor, diğeri yandaş şirket tarafından.  Diğerinde milletimiz köprüden geçtiğinde para veriyor. Kamu işbirliğiyle yapıln projede geçse de geçmese de ödüyor. Biz bunları dile getirince kızıyorlar. 

Yandaşların kasasından değil milletin cebinden, hazineden çıkıyor.  Araç sayısı 40 binin altında geçse de geçmese de ödeniyor. Geçiyorsa geçen ödüyor, geçmiyorsa devlet ödüyor.

Neden verilen yolcu ve hasta garantisinin her bir proje için ne kadar olduğunu neden açıklamıyorsunuz? Ne kadarının karşılandığını neden açıklamıyorsunuz?

Yap-işlet-devlet modeli Erdoğan'ın bulduğu finansman modeli değildir. Bulup, Türkiye'ye getiren rahmetli Özal'dır. Milletin cebinden para çıkmayacak der. Verdiği her ihale için dolara endeksli garanti verir. Torba kanunla sözleşmeleri yeniden gözden geçirme yetkisi alır. Para ödenmeyecek der hastanelerde 14 çeşit vatandaştan para alır.

Saray'dan millete dürbün ile bakılınca her şey toz bembe görüyor. Madem istihdam zirvede neden SGK 8 aydır rakamları karartıyor. Rakamları karartarak ne kadar saklayabileceğinizi sannediyorsunuz? Millet yaşıyor bunu. 

Seçimlerin bitmesiyle zamlar gümbür gümbür geliyor. Zamlardan efkarlanan millete bir darbe de sigara zammıyla vuruldu. Doğalgaz ve sigara zammı Ağustos'ta yapıldı ki temmuz enflasyon rakamları etkilenmesin. 

Açıklanan enflasyon rakamları mutfakta daha büyük. Temmuzda tek bir ayda şekerin fiyatı yüzde 12, sarımsağım fiyatı yüzde 11, domatesin fiyatı yüzde 8, kayısının, çayın fiyatı yüzde 7 artmış. 

Elektriğe temmuz başında yüzde 15 zam gelmesine rağmen üretici fiyatları yüzde 1 geriliyor. Sanayici ürettiği fiyatı malına yansıtamamış.

Mecvut veriler rahatlamak için erken olduğunu gösteriyor. Hem damat hem kayınpeder reklamlara geçmiş. Dişe dokunurhangi tedbirleri aldınız da rahatlama bekliyorsunuz? Önerdiğimiz 13 maddeden hangisini hayata getirdiniz.

Erdoğan'ın 2023 hedefi ülkeyi yönetememesi nedeniyle hayal olmasından genel başkanımızın millete anlatmasından rahatsız olmuş. 

Planda 2023'te kişi başına düşen gelir indirildi mi indirilmedi mi? Kimin imzası var. Erdoğan'ın.

Türkiye ekonomisini ilk 20'den düşürecek duruma getirdiler. Sıkışınca da dış müdahale. 

 

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları