loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Uzunköprü adayı Özlem Becan: Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, herkese eşit hizmet edeceğiz

CHP Uzunköprü adayı Özlem Becan: Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, herkese eşit hizmet edeceğiz
Tarih: 01.03.2019 - 11:54
Kategori: Siyaset

CHP'nin Uzunköprü Belediye Başkan adayı Özlem Becan, "Göreve geldiğim günden itibaren Uzunköprü’de yaşayan herkese hoşgörüyle yaklaşıp herkesin derdine derman olmaya çalışacağım. Bize oy versin vermesin, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, herkese eşit hizmet edeceğiz" dedi....

CHP Uzunköprü İlçe Örgütünün ‘2019 Yerel Seçimi Aday Tanıtım ve Proje Lansman Toplantısı’ yapıldı.

Çakıcı Hotel Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Belediye Başkanları, Belediye Başkan adayları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri, CHP ve İYİ Parti İlçe ve Belde Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda konuşan CHP Uzunköprü Belediye Başkan adayı Özlem Becan, şunları söyledi:

"Uzunköprü’nün umudu olduğumuzu biliyoruz; ve işsiz gençlerimiz için geliyoruz, kepenk kapatan esnaf için geliyoruz, üretemeyen çiftçi için geliyoruz, işten eve omuzları çökmüş gelen babalar için geliyoruz, ay sonunu getiremeyen emekçiler için geliyoruz, çocuklarının geleceğinden endişeli anneler için geliyoruz, insanın insana kulluğunu bitirmek için geliyoruz. Uzunköprü için geliyoruz. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Uzunköprü kararını vermiş gözüküyor. Ben öncelikle buradan sizlere seslenebilmemi sağlayan, biz kadınlara dünyada birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını kazandıran, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum, ruhları şad olsun.

Çok çalışıyorum dediğimde, daha fazla çalış diyen; elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım artık sizin beni cesaretlendirmenize ihtiyacım var dediğimde, yolumu açan ve tüm Türkiye’ye örnek ol deyip Trakya’nın tek kadın belediye başkan adayı olmanın gururunu bana yaşatan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdardaroğlu’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Geçmiş dönemdeki başkanlarımız Uzunköprü için mutlaka ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Bu vesileyle bugüne kadar Uzunköprü Belediye Başkanlığı yapmış, taş üstüne taş koymuş tüm başkanlarımıza saygılar sunuyorum. Ahirete göçmüş olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşayanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Şimdi hizmet bayrağını alma sırası bize geldi. Bu bayrağın asıl sahibi Uzunköprü halkıdır. Ben ve arkadaşlarım bu ilçede yapılmayanı yapmak için yola çıktık.

Gün kişisel hesapların günü değil, gün kırgınlıkların, farklılıkların günü değil, Gün yaşadıklarımızın farkında olma günü, gün hak ettiklerimizi almak içi kenetlenme günü, gün Uzunköprü’nün geleceğine sahip çıkma günü, bu bilinçle, bu sorumlulukla ve sizlerde aldığım güçle bugün burada karşınızdayım. Bunu başarabilecek gücümüz ve bu işe inanan yüreklerimiz var.

Uzunköprü’nün bir Özlem’i var evet, benim de Uzunköprü için hayallerim var. Uzunköprü’müzün geleceğine yönelik hayallerimiz ve projelerimiz konusundaki heyecanımız da inancımız da çok büyük. Ben, "Bu şehir hepimizindir" anlayışıyla Uzunköprü’yü yönetmenin sözünü veriyorum. Şeffaflığa, halka ve meclis üyelerine hesap verme prensibine, vicdana ve adalete dayalı bir yönetim anlayışı sözü veriyorum. Seçildiğimde, yaptığı işi özenle yapan, herkesin hakkına saygıyla yaklaşan, sorumluluklarını bilen, kibirden arınmış,  güler yüzlü ve hepsinden önemlisi hukuku en üstte tutan ve kararlarına uyan bir yönetim anlayışı vaat ediyorum.

Uzunköprü Belediyesi 3 prensip ile yürütülecek Disiplin, Denetim ve Tasarruf. Belli periyotlarda Uzunköprü’nün ve Uzunköprülünün parasını nereye harcadığımızı nerelere yatırım yaptığımızı sizlerle paylaşacağız. Yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı sizlerle anlatacağız.

Değerli dostlarım, ülkemiz zor günlerden geçiyor. Her geçen gün daha da kötüye giden ekonomimizden maalesef Uzunköprü’de payını alıyor. İşsizliği, göçü, hayat pahalılığını iliklerimize kadar hissediyoruz. Hep anlattık anlatmaya devam edeceğiz. Üretim olmadan olmaz dedik, gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklendi bunu yolun sonunda göreceksiniz dedik. İşte şimdi onlar için yolun sonu. Kendi kendine yetebilen bir ülkeden samanı dahi ithal eden bir ülke haline geldik.

Olan kime oldu soruyorum dostlarım? Bizim insanımız topraklarından koparıldı, bizim çiftçimiz ne ekse kazanamaz oldu. Bizim çocuklarımız gurbette. Bir Uzunköprü daha Çorlu’da, Çerkezköy’de yaşıyor. Uzunköprü’de 1.000 kişi istihdam edilecek diyorlar, o zaman soruyorum 1.000 kişi istihdam eden fabrikalarımızı neden muhafaza edemediniz o fabrikalar neden kapandı? Bu insanlar bu topraklarda doymuyorlar mıydı? Doyuyorlardı evet. Üretiyor ve kazanıyorlardı. Ama Uzunköprü 17 yıldır yaprak dökümü yaşıyor maalesef.

Bizler bu düzen değişecek diye yola çıktık. Peki nasıl değiştireceğiz? Bunu nasıl yapacağız?

Kadın erkek üreteceğiz. Uzunköprü’yü her platformda temsil eden tüm yöneticilerin fikir birliği ile Uzunköprü’yü ayağa kaldıran projeler üreteceğiz. Dayanışacağız, kooperatifleşeceğiz. Çünkü birlikten kuvvet doğar. Çünkü belediyeler ve kooperatiflerin ortak çalışmaları sosyal refah ve ekonomik fayda getirir. Çünkü kooperatifleşme yaşadığımız bu ekonomik sıkıntının aşılmasını sağlayacak toplumsal katılımı ve sahiplenmeyi duygusunu geliştirecek tek modeldir.

Markalaşacağız. Hepiniz bilirsiniz Uzunköprü peyniri, Uzunköprü kaşarı halihazırda tüm Türkiye’de aranan bir üründü. Mandıralarımız vardı. Her gittiğimiz yere hediye olarak peynir ve pirinç götürürdük. Bu bilinçle ve lezzetimize inanarak peynirimizi, sütümüzü, kesiğimizi, kaşarımızı Türkiye’ye satacağız. Sadece bir marka ürün, o ürünü üreten bölge için altın değerindedir. Biz Belediyelerin öncülüğünde kooperatifleşmeyi detaylı bir şekilde inceliyoruz. Ülkemizde ve dünyada birçok örneği var. Örneğin Tire süt kooperatifi elde edilen ciro ve bölgede yarattığı istihdam takdire şayan. Bu kooperatif 2015 yılında Birleşmiş Milletler Kırsalda Refahı Arttırma ve Üreticiyi Koruma Ödülünü almış. Günümüzde internet sayesinde burada ürettiğiniz her ürünün pazarı artık tüm dünya. 7.000 nüfuslu Ovacık Belediyesi tüm dünyaya kuru bakliyat satıyor mesela.

Uzunköprü’nün Organize Sanayi Bölgesine şiddetle ihtiyacı var evet. Destekliyor muyuz evet. Çünkü biz çocuklarımızı, Uzunköprü’den giden herkesi geri getirmek istiyoruz. Fakat altyapı çalışmaları ve yatırımcının buraya gelmesi belli bir zaman alacaktır. Belki 3 belki 5 sene. Ama Uzunköprü’nün bu kadar süre bekleyecek vakti yok. Bu nedenle bölgemizi en hızlı şekilde kalkındırmanın yolu kooperatifleşmektir.
Sizden beklentim bana omuz vermeniz. Ben Uzunköprü’nün kızıysam eğitimimle, vizyonumla, donanımımla ve sizlerle bu işi başaracağımıza ben eminim.

“Üreten kadınlar, kazanan Uzunköprü” projemiz ile kadınlarımızın; Uzunköprü’nün geleceğinde izleri olacak. Türlü sebeplerden dolayı çalışamayan, yaşı günde 8 saat çalışmaya uygun olmayan ve çalışmak isteyen tüm kadınlarımızı kapsıyor bu proje. Belediyenin garantörlüğünde, kar amacı gütmeden evlerinden yapacakları işler sayesinde kadınlarımız hem ev ekonomisine hem de ilçe ekonomisine katkı sağlayacaklar.

Kuracağımız Kadın Güçlendirme ve İstihdam Merkezimizle Avrupa Birliği projelerinden de faydalanarak, kadınlarımız üretirken, Uzunköprü kazanacak. Birlikte üreteceğiz, hakça bölüşeceğiz.

Evet değerli Uzunköprülüler, Kendi çocuklarım için ne istiyorsam, Uzunköprülü her bir çocuk için de onu istiyoruz dedik ve yola öyle çıktık. Çocuk Akademisi Projemiz, Engelsiz Yaşam Evi Projemiz, Faaliyet ve Meslek Edindirme evi projemiz ile çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlayacağız. Belediyemiz bünyesinde kuracağımız bu tesislerimizde çocuklarımız okul öncesi eğitim ile ilgi alanlarını belirleyecek, engelli çocuklarımız sosyalleşecek, kötü alışkanlıklardan kurtulan çocuklarımız hayatını idame ettirecek meslekler edinecek.

Çevre kirliliğinden çok çeken bir bölgeyiz. Yanı başımızda Ergene nehri zehir akıyor. Hani şu her seçim dönemi bize temizleneceği vaadedilen Ergene nehri. Tıp fakültesine gidin onkoloji servisinde tedavi gören yüzler hep tanıdık.İşte bu yüzden yenilenebilir enerjiyi çok çok önemsiyoruz. İnsanımızı önemsiyoruz. İlçemiz her mevsim güneş ışığı alıyor, hali hazırda Çöpköy mahallemizde güneş enerji santrallerimiz var. Bu projenin devamı niteliğinde ve daha geniş kapsamlı kullanacağımız Güneş Enerji Santrallerimiz ile birçok belediyeye örnek olacağız.
Bununla birlikte az önce detaylarını izlediğiniz pazaryeri ve terminal projelerimiz ile bu projemizi yaygınlaştırıp, bu enerjiyi halkımız ile paylaşacağız.

Son olarak 8 Temmuz’da yaşadığımız tren faciası ile ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. 8 Temmuz, o kara günde kaybettiğimiz 25 can. Bizler Uzunköprü’de 13 canımızı toprağa verdik. Çocuklarımızı, abilerimizi, ablalarımızı… O günden bu yana bizler kazada canlarını yitiren ailelerimizle çok büyük bir dayanışma içindeyiz olmaya da devam edeceğiz. Kaza süsü verilmiş bu cinayetin sorumlularının bulunmasını isteyenler bugün bu salonda. Çünkü hepsi tanıdığımızdı, komşumuzdu, hemşehrimizdi. Yaşadıkları derin üzüntüyü bizde ta ciğerimizde hissettik. Ama birileri sorumluların bulunmasını istemedi. Yandaş suçluları, koruyanlar utansın diye diye biz 8 Temmuz Adalet Anıtı’nı Demirtaş Mahallemize 25 cana mezar olan o kara trenin kalktığı yere dikeceğiz. Sorumlular bulunana dek bu işin peşini bırakmayacağımızı bugün bir kez daha söylemek istiyorum.

Göreve geldiğim günden itibaren Uzunköprü’de yaşayan herkese hoşgörüyle yaklaşıp herkesin derdine derman olmaya çalışacağım. Genel Başkanımızın da dediği gibi bize oy versin vermesin, seçildiğimiz andan itibaren hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, herkesi kucaklayacağız. Herkese eşit hizmet edeceğiz ama yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapacağız, oraya daha fazla hizmet götüreceğiz. İnsan onurunu itibarını koruyacağız yoksula yardım yapacağız ama yoksulluğunu teşhir etmeden yapacağız, bir elin verdiğini diğer el görmeyecek.

İçinde bulunduğumuz bu durum dolayısıyla, ülkesi için, yaşadığı şehir için benimle aynı duyguları paylaşan, aynı kaygıları taşıyan, aynı zorlukları sırtlanmaya hazır bir şekilde bu salonu dolduran Uzunköprülüler bugün bu salonu varlığınızla onurlandırdığınız için ve beni yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum. Martın Sonu Bahar Değerli Uzunköprülüler."

CHP Uzunköprü İlçe adayları şöyle:

Belediye Başkan Adayı    Özlem Becan

Belediye Meclisi Kontenjan Adayı   Rasim Kapsız
Belediye Meclisi Kontenjan Adayı  Mehmet Kuruçay

Belediye Meclisi Adayı    Edip Can Yayalar
Belediye Meclisi Adayı    Şerafettin Çakır
Belediye Meclisi Adayı    Hakan Doğan
Belediye Meclisi Adayı    Ogan Ersoy
Belediye Meclisi Adayı    Asuman Karaağaç
Belediye Meclisi Adayı    Ali Bülent Ulusoy
Belediye Meclis  Adayı    Ertan Erbil İşeri
Belediye Meclisi Adayı    Hülya Özdemir
Belediye Meclisi Adayı    Birsen Çotra
Belediye Meclisi Adayı    Savaş Özen
Belediye Meclisi Adayı    Kamil Özgür Özkan
Belediye Meclisi Adayı    Recep Çıtık
Belediye Meclisi Adayı    Caner Mısırlı
İl Genel Meclis Üyesi Adayı   Yaşar Sasa
İl Genel Meclis Üyesi Adayı   Mustafa Üstün
İl Genel Meclis Üyesi Adayı   Ahmet Sarıgül
İl Genel Meclis Üyesi Adayı   Orhan Kalyoncu

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları