loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'de olağanüstü PM toplantısı çağrısı yapan 12 isim talebini geri çekti

CHP'de olağanüstü PM toplantısı çağrısı yapan 12 isim talebini geri çekti
Tarih: 21.02.2019 - 11:35
Kategori: Siyaset

Siyasi partiler belediye başkan adaylarının listelerini YSK'ya 19 Şubat'ta teslim etti. CHP'yi listelerin son teslim tarihinden 3 gün önce, 16 Şubat'ta, olağanüstü Parti Meclisi toplantısı yapmaya çağıran CHP'li 12 isim 23 Şubat'ta yapılacak PM toplantısı öncesi çağrıyı geri çektiklerini açıkladı...

CHP'den 12 isim aday listelerinin YSK'ya teslimine 3 gün kala PM'yi olağanüstü toplantıya çağırmıştı. CHP de 23 Şubat Cumartesi günü PM toplantısı yapılacağını duyurmuştu. Olağanüstü PM çağrısını yapan isimlerden Selin Sayek Böke 12 ismin imzasının yer aldığı bir açıklama paylaşarak, "Kasıtlı olarak gündemsiz bırakılan Parti Meclisimizin toplanması, anlamını, faydasını ve gerekliliğini yitirmiştir. Bu şartlar altında faydasını yitirmiş, gündemi ortadan kaldırılmış bir Parti Meclisi toplantısı yapmanın, doğası gereği anlamı olmayacağı gerekçesiyle olağanüstü toplantı talebimizi geri çekiyoruz" dedi.
Selin Sayek Böke'nin paylaştığı açıklama metni şöyle:
CHP Parti Meclisimizin 2 Şubat tarihinde, tüm itirazIarımıza rağmen MYK'ya devredilen yetkiye dair hukuki tartışmaların sonlandırılması ve bu yetkiye dayanılarak belirlenen adayların yeniden değerlendirilmesi gündemiyle olağanüstü toplanması talebi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı'na, yeterli imza ile 15 Şubat 2019 tarihli dilekçe ile iletilmişti. Partimizin Türkiye'de demokrasi mücadelesindeki ağır sorumluluğunun bilinciyle ve partimizin başarısını gözeten bir yaklaşımla yapılan bu çağrı, örgütümüzün ve seçmenlerin talep ve rahatsızlıklarının demokratik araçlarla ve doğru zamanda değerlendirilmesini önemseyen bir anlayışın sonucuydu. Zira partimizin katılım, çoğulcu demokrasi geleneği ve kurucu değerleri de bu anlayışı zorunlu kılmaktaydı. Ancak ne yazık ki, YSK takvimini ve parti tüzüğümüzü de göz önüne alarak yaptığımız uyarıların hepsi göz ardı edilmiş, dilekçemizin Genel Merkezimize ulaştığı andan itibaren, sözkonusu toplantı için yeterli zaman olmasına rağmen, olağanüstü PM toplantısı, aday listelerinin tesliminden ve hatta itiraz süresinin bile bitiminden sonraki bir tarihe konulmuştur. Yaşanılan bu durumla, ne yazık ki orgütümüzün ve CHP'ye gönül veren milyonların sesini duymaya ve bu sesle ortaklaşarak partimizin gücünü ve başarısını artırmaya dönük bir fırsatın kaçırılmış olduğu açıktır. Ancak Genel Merkezimiz tercihini bu yönde kullanmıştır. Gelinen noktada, kasıtlı olarak gündemsiz bırakılan Parti Meclisimizin toplanması, anlamını, faydasını ve gerekliliğini yitirmiştir. Bu şartlar altında faydasını yitirmiş, gündemi ortadan kaldırılmış bir Parti Meclisi toplantısı yapmanın, doğası gereği anlamı olmayacağı gerekçesiyle olağanüstü toplantı talebimizi geri çekiyoruz. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da, partimizin tüm adaylarının seçimlerde en iyi sonucu alabilmesi için sahada ve her alanda hep birlikte, omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
 
CHP PM Üyeleri
Ali Şeker
Ekrem Kerem Oktay
Erdal Aksünger
Gaye Usluer
Gökhan Günaydın
Hakkı Süha Okay
Haluk Pekşen
İlhan Cihaner
Mehmet Ali Çelebi
Müslim Sarı
Selin Sayek Böke
Yaşar Seyman 
 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları