loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den '2010'dan beri FETÖ ile mücadele ediyorum' diyen Erdoğan'a: 15 Temmuz'dan bir ay öncesine kadar ilişkiniz ortada

CHP'den '2010'dan beri FETÖ ile mücadele ediyorum' diyen Erdoğan'a: 15 Temmuz'dan bir ay öncesine kadar ilişkiniz ortada
Tarih: 19.02.2020 - 14:23
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün AKP grup toplantısında FETÖ ile ilgili açıklamalarına bir basın toplantısıyla yanıt verdi.

Engin Altay'ın açıklamaları şöyle:

"Erdoğan bilmelidir ki siyasi ayak tartışmaları ile ilgil feryat sayın Kılıçdaroğlu'ndan önce sayın Bahçeli'nin ısrarıdır. Bu ısrar yanlış değildir. Erdoğan'a genel başkanımızın sorudğu 7 soru var. Okumadığını sanıyorum, sevmiyor okumayı. Ses kaydını yollayalım. 

Tartışma FETÖ'nün doğumundan 15 Temmuz'a kadar olan tartışmadır. 15 Temmuz 2015 saat 17.00'dan itibaren ne olduğuna ilişkin tartışmaya henüz başlamadık. 

FETÖ ile ilgili olarak Erdoğan kısmi günah çıkardı. Allah beni affetsin, milletimden özür dilerim, dedi. Bu zımnen de olsa bir suçun ikrarı değil midir? 

Erdoğan milatları habire değiştiriyor. Bu defa miladı daha geri çekmiş. 17-25 Aralık pis bir iş. FETÖ'nün ortaya çıkarması kirliliği ortadan kaldırmıyor. Erdoğan miladı geri çekmiş. 2010'dan beri mücadele ediyorum, demiş. 2010 referandumunda Gülen'in mezardan ölülerinizi kaldırın oy versinler, talimatı var. Erdoğan değişik tarihler verme huyunu edindi. Asıl mücadele 7 Şubat MİT kriziyle başladı, dedi. 2010'da Erdoğan ve Fethullah Gülen kol kola çalıştılar. 7 Şubat MİT operasyonunda kendisi ameliyat masasındayken MİT müsteşarına operasyon yapılması sonrasında Erdoğan ne yaptı? Mayıs 2013'te Pensilvanya'ya hangi çok önemli devlet adamı ve siyasetçiyi gönderdi ve niye gönderdi? Erdoğan'ın 2010'dan beri mücadele ediyorum, sözleri çürümüş oldu.

2004 MGK kararlarını niye görmedin diye sorarlar? Erdoğan'ın bir bakanı Gülen ve camiası için 'daha 4-5 yıl yol yürümemiz lazım' dedi. Bu bakanla ilgili ne yaptın? 2004 MGK kararını toplantıya katılmayan bakanlardan sakladığın bir gerçek.

17-25 Aralık kepazeliğinden sonra gerçeği gördüğünü varsayarsak sorarım, Fehmi Koru'yu apar topar 'Pensilvanya'ya git' derken muradın neydi? İster miladı 2004'e, ister 2010'a, ister 2012'ye çeksin Erdoğan için FETÖ ile kesin ayrışma 15 Temmuz 2015 saat 17.00'dir. Erdoğan FETÖ ile arayı iyi tutmak için elinden gelen her şeyi yapmıştır.

17-25'ten sonra FETÖ okullarına hükümet teşvik olarak 214 trilyon para dağıtmış. Hani sen 2013'te 7 Şubat MİT krizinde görmüştün? 

Dönemin İçişleri Bakanı '81 il emniyet müdürünün 74'ü FETÖ'cü çıktı' dedi. 74 il müdürünün atama kararlarının altında kimin imzası var?

TSK'nın kurmay kadrosunun 3'te 1'i FETÖ'ye teslim edilirken neredeydin? Yargıya kitlesel atama yapılırken, 2010'u unuttun mu? 15 üniversite kurdun sonra kapattın. 8 tanesi 2010'dan sonra kurulmuş. Hani 2010'da mücadeleye başlamıştın? 

FETÖ'ye bu kadar seni teslim eden nasıl bir ilişki var, anlamak mümkün değil. 

FETÖ'nün gerçek yüzünü 2010'da, 7 Şubat 2012'de gördüm diyorsun. Bir vekilimizin soru önergesi var. Gülen'e 2016 Haziranına kadar maaş ödenmiş. Terörist olarak gördüğü beyefendiye bir de maaş ödemişsin. 

FETÖ'nün 15 Temmuz'a kadar devlete yerleştirilmesinde hamiliğin var. 15 Temmuz darbesinden bir ay öncesine kadar ilişki ortada. 15 Temmuz'dan sonrası ayrı. Bir tartışma gerekiyorsa onu da hep birlikte yaparız. 

15 Temmuz başarılı olsaydı kimler başa getirilecekti, diye genel başkanımız soruyor. HTS kayıtlarının niye açıklanmadığı, kimlerin kamuda üst düzey görevlere getirileceği, 15 Temmuz Araşatırma Komisyonuna genelkurmay başkanı ve MİT müsteşarını niye göndermediğini, FETÖ soruşturması yapan savcıların neden görevden alınmadığı, FETÖ borsasının kimin kurduğu sorularına yanıt yok.

İbrahim Kalın samimiyet çağrısı yapıyor. 10 siyasi parti var Meclis'te. 7 partinin siyasi ayak ortaya çıkarılsın, talebi var. Sayın Kalın FETÖ borsasını kim kurdu, Gezi husumetini kim pompaladı gelin Meclisi ortaya çıkaralım.

Erdoğan-FETÖ ilişkisini bizim söylememiz gerekmez çarçaf çarşaf ortada duruyor.

15 Temmuz sonrası kıyıda köşede saklanan AK Partililerin akıbetini merak ediyorum. Meclis'e bir kısım AK Partili vekil geldi. Genel Başkanımızın nerede olduğu belli. O gece onunla aynı uçakta olan Hayati Yazıcı'nın havalimanından ayrıldığını, sonra nereye gittiğini bilen var mı?

-Osman Kavala'nın 840 gün gereksiz yere özgürlüğünden alıkonduğunu düşünüyorum. Dün dava beraatle sonuçlandı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ soruşturmasından gözaltı kararı çıkardı. Beraat kararı çıkmasaydı İstanbul Cumhuriyet Başsavsısı Osman Kavala'yı FETÖ soruşturmaya dahil edecek miydi, etmeyecek miydi? 

Erdoğan bazı manevralarla beraat ettirildiler, diyor. 

Bir vandal arıyorsak o da şudur: İçinde insanlar uyurken çadırları yakanlar, TOMA'ları, panzerleri çadırların üzerine sürme emrini verenler vandaldır. Barışçıl bir hareketi vandalizm diye tarif etmek Gezi'de yaşananları görmemek demektir. 

İnsanların can güvenliğini tehlikeye sokarsanız insanların refleksi normaldir. Araçları yakanlar provakatörlerdir. Gezi sadece Taksim'den ibaret değildir. Bütün şehirlerin meydanlarında insanlar vardı. 

352 cuma geçti. Hani camide içki içenler ey Erdoğan. Çatışma dilini kulanırsa bir cumhurbaşkanı, yüzde elliyi sürerim demek asıl vandallıktır. 

Gezi davasının da Ergenekon, Balyoz davaları gibi kumpas davaları olduğu ortaya çıktı. Osman Kavala'yla ilgil belli ki Erdoğan'ın kişisel bir husumeti var. 

-Erdoğan'ın genel başkana atacağı çamur atanın elinde kalır. Kılıçdaroğlu'na FETÖ'cü yakıştırmasını kamu vicdanı almaz. 

Dolarların kimin evinden çıktığını herkes biliyor. Sadece 1 dolar da değil. Para sayma makinelerinin kimde olduğunu, paraları kaçırmak için oğlum git şurdan villa al, diye kimin dediğini herkes biliyor. 

Erdoğan'ın kötü bir huyu daha gelişti. Milletin aklıyla dalga geçme huyu edindi. Bunu yapmasın, millet sevmez böyle şeyleri. 

(İş Bankası) geçmişte, Atatürk'ün vasiyeti anayasaya aykırı şekilde çiğnenmiştir. Normale dönüldüğünde CHP üyelerini orada temsilen tutar. Orta yerde Anayasa varken bu olamaz. Atatürk'ün vasiyetini çiğneyerek bir bankaya çökme operasyonunun en çok Erdoğan'a ve Türkiye'ye zarar verreceğini en çok Erdoğan biliyordur. 80 darbesi gibi dönem Türkiye'de varsa bu günlerin geçmesini beklerim. 

(Darbe söylentileri) Mağrur Erdoğan'ı mağdur Erdoğan'ı gösterme gayreti olabilir. Türkiye'de işler çok kötü. Cumhur İttifakı darbe paranoyasına tutulmuş olabilir. Türkiye'de darbeler dönemi kapanmıştır. Kimse darbe yapmayı aklından geçirmesin. Erdoğan bir darbeyle aşağı inmeyecektir. Erdoğan kısa sürede yapılmasını beklediğim seçimlerde oradan inecek."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları