loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den 'CHP'li belediyelerde yolsuzluk yapılıyor' diyen Erdoğan'a yanıt: CHP'li belediyelerden yandaş vakıflara para yok, Erdoğan'ın tepkisi buna

CHP'den 'CHP'li belediyelerde yolsuzluk yapılıyor' diyen Erdoğan'a yanıt: CHP'li belediyelerden yandaş vakıflara para yok, Erdoğan'ın tepkisi buna
Tarih: 26.02.2020 - 14:05
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla AKP'li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu ve CHP'ye yönelik sözlerine yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü grup toplantısında  "Pek çok CHP belediyesinin yönetiminde terör örgütünün güdümündeki parti tarafından tayin edilmiş kişiler var. Bize düşen CHP'li belediyelerdeki ihanetleri, yolsuzlukları, hırsızlıkları adım adım takip edip milletin huzuruna çıkarmaktır" demişti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın iddialarına yanıt verdi.

Özel, 'Gördünüz CHP'li belediye nasıl yolsuzluk yapmış' diyor. Yalova Belediyesi'nde devlet adına denetim yapan Sayıştay bulamamış, belediye iç denetçisi bulmuş. O başkana söylemiş, o da suç duyurusunda bulunmuş. Ayakkabı kutularında para vardı, FETÖ yaptı dediniz faiziyle aldınız parayı. 

CHP'li belediyelerden yandaş vakıflara para yok. Milletin kanını emen AKP'nin siyasetine göre kindar-dindar yetiştiren vakıflara, AKP'nin çiftliği yapılmış derneklere, cumhuriyete hasımlı nesil yetiştirme çabalarına Ankara, İstanbul seçmeni dur dedi. Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisi burada" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'in açıklamaları şöyle:

"Mahir Ünal'ın sayın genel başkanımızı eleştirmek ve yanıtlamak yerine hakaret ve küfür ettiği düzeysiz konuşmasına cevap vermeyi doğru bulmuyoruz. Mahir Ünal'ın seviyesi dünya üzerinde magma tabkasını zorlayacak seviyededir. 

Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamada Fox TV'ye gösterdiği tepki manidar. Fox TV birkaç şehidimiz var ifadenizi muhalefet eleştiriyor, ne diyorsunuz, diyor. Kanalı yalan haberle suçluyor. İfadeler herkesin önünde. Bunu sarayın iletişim başkanlığının, yandaş medyanın haberlerinden ayıklatmanız bu sözü sarfetmediği anlamına gelmiyor.

Kendi söylediğini sorana yalancısın diyene Kremlin Sözcüsü Peskov cevap veriyor. Putin ve Erdoğan arasında ikili temaslar üzerinde konuşulmuyor, diyor. 

Türk diplomasisi ve dış politikası uzun süredir güçlük yaşıyor. Erdoğan ve ABD arasında dağlar kadar fark var. Erdoğan ve Rusya arasında Karadeniz kadar fark var. Karşı taraftan teyit etmemişseniz açıklamazsınız. Biz utanıyoruz. Biz Putin'le görüşeceğiz, diyorsunuz karşı taraf planlamıyoruz, diyor. 

Erdoğan, (Kılıçdaroğlu'na) 'cibiliyet fukarası' diyor. Bunu eskiden Cumhur İttifakında birlikte olduğun lidere söylüyordun. Bunlar siyaset dili değil. Dün gece oturdun bula bula bu küfürü mü buldun ana muhalefet liderine cevap vermek için.

Apo'nun ortaklarıyla ortaklığı var, diyor. Akıl alır gibi değil. Apo'nun bir tane ortağı varsa o da kamuoyunda bilinen 23 Haziran seçim ortaklığı. 13 bin oy farkı kabul etmediler, İstanbullu olmaz dedi, İmamoğlu'na 1 milyona oy yakın oy verdi. İmralı'ya birini yolladılar. Abdullah Öcalan'dan mektup aldılar devletin ajansına mesaj okuttular. Doğrudan Binali Yıldırım'a destek. Apo'nun ortağı sizsiniz. 

İmralı'da masalar kurup, İmralı'dan Kandil'e devletten maaş alan kişilerin mektup taşımasını unutacağımızı mı sanıyorsun? 

Gazi Mustafa Kemal'in Trablus'ta ne işi vardı,diyor. Bu kadar cehalet diplomayla olur. Libya o zamanlar vatan toprağı. Gazi Mustafa Kemal oraya vatan toprağı savunmaya gitti. Sen askerleri törensiz defnediyorsun. Biz Türkiye Libya'da denge unsuru olmalı, dedik. Suriyeyi karıştırdın bedelini ödüyoruz. Libyayı karşıtırdın, bedelini ödüyoruz. Misliyle karşılık vermeye değil bir tane daha mehmetçik kaybetmemeye ihtiyacımız var. 

Bir iddia koydu. Saman ithal ettiğimizi söylüyor ispat etsin, dedi. Dün genel başkan Türkiye'ye ithal edilen samanı belgesiyle gösterdi. Dün onu gördü bugün buna cevap, yalan diyemiyor saman kafalı demeye getiriyor. Böyle cevap mı olur? Dün genel başkan alnının ortasına saman ithalatı belgesini çaktı.

Bölücü terör örgütünün güdümündeki tayin edilmiş kişiler belediyelerde görev yapıyormuş.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden gelen fatura dağıtan çocukların gözüne bakın. İSPARK'ata size park yeri gösteren kadınların, erkeklerin gözünün içine bakın. Ankara'da Mansur Yavaş kazanırsa faturaları DHKP-C dağıtacak, diyorlardı. İSPARK'a terör örgütü militanları alınacak, diyorlardı.

Karşınızda PKK militanı görüyorsanız polisi çağırın. Bu AKP-MHP'nin anketlerdeki yüzde 40'ı çok fazladır. Biz bunlara mahkum değiliz. 

Cumhurbaşkanlığı kararıyla verilen yetkiyle yazlık saray yapılıyor, yeşil alanın tamamı çam ormanı. Sarayın büyüyüp gelişmesi için yeni yapılaşma izni verdi Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü. Yetkiyi veren kendisi (Erdoğan). 

Okluk Muğla'nın ciğeri. Bu şartlar altında vatandaşa hatırlatmamız gereken bir şey. Bunlar AYM aykırı bulduğu halde Ahlat'ta kışlık saray yapıyorlar. Muğla'da yazlık saray yapıyorlar. Atatürk Orman Çiftliği'ne kaçak sarayı hançer gibi batırıyorlar. Burada dünya liderlerini ağırlayacakmış. 

Bunların mutfak masrafı yok. Millet arabaya mazot koyamıyor bunların mazot masrafı yok. Uçan sarayla geziyorlar Katar'dan siyasi rüşvet olarak aldılar. 7 milyon işsiz var. Devletin borç yükü 1 trilyon 336 milyar. Faizle borça alıp saray yaptırıyorlar. Vatandaşın bankalara borcu 3 yılda 100 milyardan fazla artarak 617 milyar TL'ye çıktı.

Yazlık, kışlık saraya para var ama vatandaşa yok. 20 milyon 553 bin icra dosyası var. Son bir ayda Türkiye'deki 15-20 haneden birine icra geldi. Daha büyük satay yapacağım, diyor. Doymuyor. 

Hiçbir masrafları yok, hepimizin sırtından geçinip bu işleri yapıyorlar. Tutmuş CHP'li belediyelere iftira etıyor. Belediyede işe almak için prosedürler belli. Güvenlik soruşturması yapılıyor.

Yalova Belediyesi... 'Gördünüz CHP'li belediye nasıl yolsuzluk yapmış' diyor. Yalova Belediyesi'nde devlet adına denetim yapan Sayıştay bulamamış, belediye iç denetçisi bulmuş. O başkana söylemiş, o da suç duyurusunda bulunmuş. Ayakkabı kutularında para vardı, FETÖ yaptı dediniz faiziyle aldınız parayı. 

CHP'li belediyelerden yandaş vakıflara para yok. Milletin kanını emen AKP'nin siyasetine göre kindar-dindar nesiller yetiştiren vakıflara, AKP'nin çiftliği yapılmış derneklere, cumhuriyete hasımlı nesil yetiştirme çabalarına Ankara, İstanbul seçmeni dur dedi. Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisi buna. CHP'li belediyeler tertemiz çalışmaya devam edecek.

(Erdoğan'ın depremle ilgili 'yapı stokunun dönüştürülmesinde devlet ile milletin birlikte çalışma yürütmesi gerekiyor' sözü) Böyle bir saçmalık olmaz. Vatandaşa evini dönüştür diyeceğine Van'da yıkılan evlere baksın. Fakirlik, çaresizlik paçalardan akıyorken o vatandaş bunu yapamaz ama Meclis yapar. Dün araştırma komisyonu kuralım, dedik. Fay hattı üstünde olan köyleri mutlaka taşımalıyız. Çorbayı kaynatacak parası olmayana evini fay hattının dışına taşı diyorsun. Acilen Meclis'te komisyon kurulmalı. Tüm bilim insanlarını dinlemeli, gerekeni yapmalı, saraylara, kanallara para bulanlar, deprem faciasından gariban vatandaşı kurtarmaya para bulmalıdır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları