loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den 'FETÖ'nün siyasi ayağı Kılıçdaroğlu' diyen Erdoğan'a yanıt: Akın Öztürk'ü 2015'te emekli etmeyip görev süresini uzatan Kılıçdaroğlu mu?

CHP'den 'FETÖ'nün siyasi ayağı Kılıçdaroğlu' diyen Erdoğan'a yanıt: Akın Öztürk'ü 2015'te emekli etmeyip görev süresini uzatan Kılıçdaroğlu mu?
Tarih: 12.02.2020 - 14:15
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün grup toplantısında yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

CHP Grup Başkanvekil Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Erdoğan'ın bugün grup toplantısında yaptığı "FETÖ'nün siyasi ayağı Kılıçdaroğlu ve yönetimidir" şeklindeki açıklamalarına yanıt verdi. 

Özel, FETÖ uyarılarının yapıldığı 2004 MGK kararlarına ilişkin "O MGK kararının altında imzam var" diyen Erdoğan'a "MİT'in ve genelkurmayın MGK sunumları var. 'Bu adamlar orduya yerleşiyor, temizlenmeleri lazım' deniyor. Erdoğan imzam var, diyor. İmzanın gereği bunu bütün bakanlıklara dağıtman gerekiyor. Dönemin müsteşarı Ömer Dinçer, hiçbir işlem yapmadık, diyor. O MGK'nın gereğini yapsaydın 12 yıl sonra bunlar darbe yapacak güce kavuşmayacaktı" karşılığını verdi. 

İlker Başbuğ'un FETÖ ile mücadelede etkin olmadığını dillendiren Erdoğan, bugünkü konuşmasında Başbuğ'un genelkurmay başkanlığı dönemi için "Çıkıp söylesinler biz şu kadar subayı FETÖ'cülükten ihraç ettik" demişti. Özgür Özel Erdoğan'a, "İlker Başbuğ'dan sonraki genelkurmay başkanlarına da aynı soruyu sorun" yanıtını verdi. Özel, "Hulusi Akar döneminde kaç kişi ihraç oldu, sıfır. Necdet Özel zamanında kaç kişi ihraç oldu, sıfır. (Hulusi Akar) Seninki olanca FETÖ'cüyü terfi ettirdi. Takım elbise giydirip bakan yaptığın kişinin ihracı yok. Beraber yürüdüler o yollarda. Su uyur Hulusi Akar" ifadelerini kullandı.

Özel, Kılıçdaroğlu'nu FETÖ'nün siyasi ayağı olmakla suçlayan Erdoğan'a "Akın Öztürk'ü 7 Ağustos 2015'te emekli etmeyip YAŞ'ta atayan, görev süresini uzatan Kılıçdaroğlu mu?" diye sordu.

Özgür Özel'in açıklamaları şöyle:

"Esad'la kurulan diplomasinin önemli olacağını söylemşitik. 12 gözlem noktamızla ilgili kaygılarımızı dile getirmiştik. Rejim güçleri ilerledikçe rejime karşı savaşanların, cihadist grupların  hem Türkiye'ye sızmak isteyeceğini, askerlerimizin hayatından endişe ettiğimizi söylemiştik. Dinlemediler, 5-6 gözlem noktamız rejimin kontrolü altındaki bölgede kaldı. Rejim, koordinatleri verilen konvoyu vurdu.

Verdiğiniz sözleri tutmayıp,silahtan arındıracağınız sözünü yerine getirememenizin bedelini mehmetçik ödüyor.

Yaşananlar, geçtiğimiz hafta Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 5 maddenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bizim gözlem noktalarımız Suriye rejiminin kontrolü altında kaldı. Her şehitten sonra 'ama bedelini ağır ödettik' sözlerini reddediyoruz. Bunu kamuoyuna söylüyorsunuz ama gerçeklik nedir, bilmiyoruz. 1 mehmetçiğin hayatına misliyle karşılık da verseniz bizim içimiz yanıyor. Savaşı tırmandıracak tavırlardan çok diplomatik adımlar atılmalı. Türkiye , mehmetçiğin hayatını tehlikeye sokacak her tür tırmanışa karşı adımlar atmalı.

Şam rejimiyle diplomatik kanallar zorlanmalı. Türkiye masaya yumruğunu vurmalı. Yeni sığınmacı akınlarına karşı doğru hamleler bir an önce yapılmalı. 

-(Erdoğan'ın grup toplantısında) Hedef gösterdiği isimler var. Enis Berberoğlu ve Eren Erdem. Enis Berberoğlu'nu casuslukla suçluyor. Berberoğlu casusluk iddiasından beraat etti. O bir algı operasyonuydu, hakikat başka türlü gerçekleşti. Enis Berberoğlu'na bugün casus demek haysiyet cellatlığıdır.

Eren Erdem dosyası Yargıtay'dadır. Ülkeyi yöneten kişi açıkça yargıya talimat vermektedir. Eren Erdem Kanaltürk ve Bugün gazetelerini ziyaretten yargılmasından beraat etmiştir. MHP'nin dönemin il başkanı Bülent Karataş'ın polisle tartışıp darp raporu aldığını biiyoruz. Daha sonra bu kişi milletvekili olmuştur. Polis ifadesinde bizim vekillerimizin polise direnmediği, MHP'li isimlerin polisi darbettiği kayıtlarla ortadadır. 

Bugün CHP'lilerin kayyum atanan basın yayın organlarına gidişini gösterenlere şunu söylemek lazım. İttifak ortağınızın milletvekili, dönemin İstanbul il başkanın seçimlerde milletvekili adayı gösterilmesinde sıkıntı yok. Gidip de sürecin hukukiliğini takip etmeye geldik, diyen arkadaşlara FETÖ'cü diyorsunuz. O iki MHP'li isim bugün Meclis'te. Korku ittifakının üyesiyseniz sizi barkovizyona yansıtmıyorlar. Arkadaşlarımızı FETÖ'cü diye gösterirseniz o zaman MHP'li Ulvi izzet Yönter de Bülent Karataş da FETÖ'cüdür. Biz bizim arkdaşlarımıza da da bu arkadaşlara leke sürülmesini doğru bulmayız.

-Bahçeli Yurtta Sulh Konseyi'nin üyesi kimse siyasi ayak odur dedi. Doğru. O liste Erdoğan'dadır. Bylock yazışmaları deşifre edilmiş, mensuplarının bir kısmı sorgulanmış, itirafçılar var. Her şey biliniyor. Darbe başarılı olsa kimler yönetime gelecek o liste kayıp. 

Bahçeli (Darbe başarılı olsa) 'Kılıçdaroğlu'na görev düşer miydi?' diyor. Hatırlatmak gerekiyor o darbe dinci bir darbe. Dini kendine göre yorumlayan bir meczubun darbesi. Kılıçdaroğlu'na idam düşmeseydi de Hamzakoy düşerdi. Bu darbe solcuları, Atatürkçüleri, bilimi savunanaları hedef alırdı. İran'dan beter olurduk. En beter de biz olurduk. Hepimizin anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan gelirdi. Biz darbelerde genel başkanları hapse atılmış, gençleri işkenceden geçirilmiş parti olarak en ağır bedeli öderdik. 

(Darbe girişimi gecesi Bahçeli'nin açıklaması) Bahçeli, 'Halkın sokağa daveti Türk askeriyle muhtemel çatışma içine girmesi vahimdir. MHP'lilerin sokağa çıkarak iç savaş şartlarına hizmet etmesi düşünülmeyecektir' diyor. O metin hala MHP'nin sitesinde durur. 

-Erdoğan soruyor bir yandan da inkar mı etsin bilemiyor, 'O MGK kararının altında imzam var' diyor. MİT'in MGK sunumu ve genelkurmayın sunumları var. 'Bu adamlar orduya yerleşiyor, temizlenmeleri lazım' deniyor. Erdoğan imzam var, diyor. İmzanın gereği bunu bütün bakanlıklara dağıtman gerekiyor. Dönemin müsteşarı Ömer Dinçer, hiçbir işlem yapmadık, diyor. O MGK'nın gereğini yapsaydın 12 yıl sonra bunlar darbe yapacak güce kavuşmayacaktı.

FETÖ'yü darbeden önce mi, sonra kollayanlar mı FETÖ'cü diyor. Biz haber alındığını, gereğinin yapılmadığını, darbe girişiminden sonra fırsata çevrildiğini söylüyoruz. Bu farklı. Bir suç bir tarihten önce yapıldığında suç değil, sonrasında suç diye bir şey belirlediler. Milat olarak tarih Erdoğan'ın nasırına bastıkları tarih.

Ayakkabı kutusunudaki paraları faiziyle geri alanlardan bahsediyoruz. Erdoğan'da aydınlanma olmuş, gözlerdeki perde kalkmış, CHP'nin yıllardır söylediğine ikna olmuş. Yalan. 'Hakan Fidan Gülen'i uyardı, örgüt olma cemaat ol' başlıklı haberler var. Örgütleştiklerini görüyor, bilgi sahibi oldukları açıkça ortada.

Hepimiz biliyoruz ki ceza kanunu suç diyorsa her tarihte suç olarak benimsenmesi lazımdır. Bugün yapılan, Erdoğan'a hukuki konfor alanı yaratmaktır. Ne istediyse vermekleri, aynı yola farklı menzile gitmekleri doğru bulmuyoruz.

Erdoğan, İlker Başbuğ'a FETÖ ile niye mücadele etmedin, diyor. Bu soru o görevi yapan herkese sormak lazım. İlker Başbuğ'a 'Senin döneminde kaç kişi ihraç oldu?' diyorsun. Cevap 32. Bu soruyu İlker Başbuğ'dan sonra gelen genelkurmay başkanlarına da sorun. Hulusi Akar döneminde kaç kişi ihraç oldu, 0. Necdet Özel zamanında kaç kişi ihraç oldu, 0. (Hulusi Akar) Seninki olanca FETÖ'cüyü terfi ettirdi. Takım elbise giydirip bakan yaptığın kişinin ihracı yok. Beraber yürüdüler o yollarda. Su uyur Hulusi Akar.

Akın Öztürk'ü 7 Ağustos 2015'te emekli etmeyip YAŞ'ta atayan Erdoğan mı soruyor? Görev süresini Kılıçdaroğlu mu uzattı? 

Dr. Alpaslan Altan. Binali Yıldırım ve Erdoğan Denizcilik Müsteşarlığına atıyorlar. 31 gün tutuyorlar. Sonra dönemin cumhurbaşkanı da AYM'ye atıyor. İmza Erdoğan. FETÖ'den alındı. Kemal bey mi atadı? Darbe sabahına kadar göreve devam. 

(Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun kasetle geldiği söylemi) Bir siyasi partinin liderinin başka lideri için söylediği yatak odasına girmişler lafını biz duymaktan utandık, nasıl utanmadan söylemiş bilmiyorum. Bu lafı ülkenin başındaki kişi edebiliyor. 

6 danışman FETÖ'cü çıktı diyor. 6 danışmanla FETÖ'cü olunuyorsa senin 7 yaverinin 6'sı FETÖ'cü çıkmış. Adam ensesendeymiş. Hulusi Akar'ı kendi koridordundaki adamlar derdest ettiler, Boğazını sıktılar, anlattıkları doğruysa. 

Muhafazakar bir parti bir de. Önce temiz dili, siyasi nezaketi muhafaza edin. En olmadık imalardan utanmıyorsun, sonra çok dindarız. Seni örnek alan küfürbaz olur."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları