loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devri için adım atmaya hazırlanan AKP'ye: CHP öyle bir mücadele verir ki pişman olursunuz

CHP'den İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devri için adım atmaya hazırlanan AKP'ye: CHP öyle bir mücadele verir ki pişman olursunuz
Tarih: 13.02.2020 - 14:40
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Meclis'te düzenlediği bir basın toplantısıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özgür Özel'in açıklamaları şöyle:

"CHP FETÖ'nün siyasi ayağı çıkarılsın diyor. Önerge veriyor, kabul edilmiyor. Genel başkan soruyor cevap alamıyor. İftiralar tutmuyor. Nasıl karıştırırz, İş Bankası'nı gündeme getirelim, diyorlar. Bu tenezzül meselesi. Kenan Evren buna tenezzül eden son kişiydi hukuk karşısında mahkum olmuştu. Hukuk her zaman CHP'yi haklı buldu. Çünkü CHP'nin yaklaşımı anayasal güvence altında. 

Atatürk'ün vasiyeti, miras hukukuna anayasal güvence yaratmış durumda. AK Parti'nin mirasa, vasiyete karşı yasa teklifi hazırlaması olanaksız. Vaisyetnamelere karşı yasa çıkaramazsınız. 

Biz ülkede hukuk güvencesi yok, yatırımcı gelmiyor, diyoruz bunlar tutuyorlar miras hukukunu tartışmaya açmaya çalışıyorlar. Yargıdan döner, yaptığınız iş başınıza dert olur. Bir gözü dönmüşlükle karşı karşıyayız.

Dünyada bir kuruluş var. Bankaların sıralamasını yapan kuruluş, bu dikkate alınır. Tartışmalar başladığında İş Bankası Türkiye'nin 1. bankasıydı, Şubat 2020'de 4. banka oldu. Bu tartışmalar başladığında dünyanın 150. bankasıydı geçen sene 179, bu sene 197. sırada. Sebep bu tartışmalar. 

İş Bankası'nda Atatürk hisseleri sadece yüzde 28'dir. Bugün yüzde 20 değer kaybetti banka. Bugün insanlar para kaybediyorlar. İş Bankası'nın çalışanları, emeklileri kaybediyor. Siz almaya kalkarsınız CHP öyle bir mücadele verir ki pişman olursunuz. CHP kendisini yollayanlardan aldığı güçle mücadele veriyor. CHP milletin verdiği göreve güveniyor. Ne Katarlılara satılmış arsaya, ne damadın ailesine ne Londra'dak fazi lobilerine...

Hadi bakalım getirin yasa teklifini, Kenan Evren'in yaptığını yapın. Zaman'ın manşetten yaptığı çağrılara uyun. FETÖ de bunu istiyodu. CHP buna direnir. Başarsanız da hukuktan döner.  20 sene sonra belki CHP'nin grup başkanvekili çıkar. Buna Recep Tayyip Erdoğan tenezzül etmişti, der.

5 Eylül 1938'te Atatürk vasiyetini tane tane kaleme almış. 'Malik olduğum bütün nakitleri, Çankaya'daki menkulerimi, atideki şartlara terk ediyorum' demiş. Bir kör kuruş almayız biz. Yönetimde bulunuruz, paranın bir kuruşu bir gece bizde durmadan teslim ederiz. 

Bu Erdoğan olsa Makbule, Afet, Gökçen, Ülkü ele güne muhtaç kalır. Sabiha Gökçen'i sokağa atacak. Makbule'nin yaşadığı eve Atatürk gidince tahliye edin diyecekler. Dönecekler İsmet İnönü'nün çocuklarının tahsilini üstlenmiş. Utanmadan tahsilini kesecekler. Atatürk'ten sonra bunlar gelse yapacakları bunlar. 

O zaman bir tek CHP vardı ona bıraktı diyorlar. Şimdi Hazine'ye bırakalım diyorlar. Atatürk, Atatürk Orman Çiftliği'ni Hazine'ye bıraktı. Hazine'ye bırakmayı biliyormuş demek ki. İş Bankası'nı bırakır mı bırakır. Bırakmamış. Sen Hazine'ye emanet çiftliğin bağrına kaçak saray inşa ettin. En son bu kararı alacak mahkeme bırakmadın, diyorsun ki hukuka uydum.

Biz İş Bankası'na 4 yönetici atıyoruz. 'Siyasi partinin banka yönetmesi doğru değil, bunu Hazine'ye koyalım' diyorlar. Başında Erdoğan var. AKP'nin genel başkanı. CHP yönetimde olmasına karşı ama AKP genel başkanı Varlık Fonu başkanı olarak İş Bankası'ndaki Atatürk hisselerini devralsın. Nerenizi tutsak dökülüyorsunuz. 

Onların yapacakları varsa bizim de yapacaklarımız var. Genel başkan bunları sıkıştırdıkça bunlar da İş Bankası'nı sıkıştırıyor. İş Bankası'nı dünyada 20 sıra geriletecek inadın faydası yok. 

-Genel Başkanımız Erdoğan'a kamuoyunun önünde sorular sormaktadır. 

1- 215 bin 92 kişilik bylock listesi var. Bu listeyi açıklamamak suç değil mi, delilleri neden gizliyorsun?

2- 15 Temmuz gecesi siyasi parti liderleri, bakanlar, milletvekilleri neredeydi, neden darbe gecesinin HTS kayıtlarını açıklanmıyor? 

3- Darbe girişimi başarılı olsaydı kimler başa gelecekti, bu liste Erdoğan'ın elinde. Kim varsa açıklansın. 

4- 15 Temmuz darbe girişimini araştırma komisyonu kuruldu. 2 kilit ismi MİT müsteşarı ve genelkurmay başkanı çağrılmalarına rağmen ifade vermeye gelmediler. Komisyona açıklama yapmamaları niçin talimatlandırıldı? Hangi sorulardan korkuyorsunuz? 

5-TBMM'nin darbe araştırma komisyon raporu hala basılmadı, neden engel oluyorsunuz?

6- FETÖ borsasını kimler kurdu? Erdoğan'ın avukatları da bunun içinde var mı? Erdoğan'ın avukatlarının malvarlıklarının açıklanmasını istiyoruz.

7- FETÖ soruşturması yapan savcılar neden görevden alınıyor?

-Mustafa Şentop, Meclis'in kasıtlı olarak yanlış yapmayacağına herkesin inanması gerekir, diyor. Meclis yanlış yapmıyorsa niye AYM var. Bu yüksek yargı organında Meclis'in yaptığ her yasa yeterli imza varsa oraya taşınabilir. Niçin mahkeme bazı kanunları iptal eder? Meclis'in aykırı işlemlere karşı Anayasa Mahkemesi var. Bu mahkeme gerektiğinde Yüce Divan sıfatıyla yargılamalar yapabilmektedir. 

(Askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmalarının önünü açan düzenlemeye ilişkin) Biz AB'ye uyum yapacağız, dediler, ilk cümlenin sonuna uyuşturucuyla ilgili bir şey ekleyeceğiz olur mu dediler. Olur, dedik. Sonra askerler atıldı, Atatürkçüler kodese girdi. HSK Başkanvekili İbahim Okur FETÖ'den içeride.

(Meclis'ten Sadullah Ergin, AHmet İiymaya ve İbrahim Okur'un olduğu bir fotoğraf göstererek) Meclis yanlış yapmaz da FETÖ'cüyü yanına oturtur, önerge verditrtir, geceyarısı getirir. 

250. madde Meclis gündeminde olmasa bu operasyon olmaz. İmzayı atan Erdoğan. Biz 'Erdoğan'ın haberi olmadan bir şey olmaz' diyorduk. Kabul etmek zorunda kaldılar. FETÖ'cüler kandırdıdan bunu savunma noktasına kadar geldiler. FETÖ'nün çizgisine savunma noktasına geliyorlar.

CHP olarak ilan ederiz ki dün Recep Tayyip Erdoğan kendi yarattığı hegemonyayaı terk etmiştir. 17-25 Aralık nasırına basıldığı tarih. O tarihten önce FETÖ'nün yaptıkları suç değil sonrakiler suç. Hiçbir hukuk devleti anlayışına uymayan uydurma milat. Dün bunu terketti. O tarihten önce genelkurmay başkanlığı yapmış kişiye 'senin döneminde kaç ihraç var' diyor. Sonrakiler hiç ihraç yapmamış 31 ihracı soruyor. 28 Şubat iddianamesi ve eklerini unutuyor.

Esasen bunlar ihraç yapar ama ihraçlar Nurcuların başka kanadından, bunları atarlar. Ordu geçmişte ihraç yapardı FETÖ'cüleri atmazdı başka Nurcuları atardı, diyor. 'Ordudan atılanlar FETÖ'cülükten ihraç edilmedi, o yüzden şerh koyuyorduk' lafı küliyen yalan. İtiraz imzaları var. Gülen'in adı da verilerek yapılmış.

(Ekrem İmamoğlu'nun 'hangi bakan seçimlerden önce İmamoğlu'nu FETÖ'cülükle suçla' dedi sorusu) Ben bilmiyorum öğrenmek istiyorum. Milletvekilleri soru önergesi verirler. Süleyman Bülbül, Abdulhamit Gül'e sormuş. 14 Ocak 2019'da. 'Sanık Erkan Karaaslan'ın mahkemedeki ifadesine dayanarak Karaaslan 3. duruşmada '14 Mart 2019'da avukat görüşü adı altında beni görüşe çıkardılar, psikolağa götürdüler. Baskı olup olmadığını sordular. Cezaevine girmesi mükün olmayan Aydın'da gazetecilik yapan bir kişiyi gördüm. Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu hakkında beyanda bulunmam halinde o gün itibariyle tahliye olacağımı beyan etmiştir. Tutanaklara isminin geçmesini istemediğim bakanlar bana ve aileme ulaşarak beyan vermemi istediler. 18-19-20-27 Mart'ta cezavine talebim olmaksızın gelenler oldu. Başsavcılığa başvuru yaptım' demiş. 

Erkan Karaaslan'ın ifadeleri sonrası dile getirdiği isimler ve iddialarla ilgili soruşturma başlatılmış mı? Cevap yok. Yüksek güvenlikli bir cezaevi infaz kurumuna bir gazeteci nasıl girmiştir? Kimlerle görüştü hangi makam izin verdi? Cevap yok. Şu anda tutuksuz kendisi. Ben Karaaslan'la görüşmek istesem bakana yazı yazmam gerek.  Süleyman Bülbül'ün önergesine bakanlık ne zaman cevap verecektir? 

-AYM'ye başvurduk, Kanal İstanbul yap-işlet-devretle yapılamaz dedik. İnsanlığın ortak mirası bir şehirdedir. Bu şehrin ortasına yarık açılması coğrafi bir katliamdır, şehre ihanettir. İstanbul'da depremi tetikleyebilecektir. Yandaşlara 25-30 yıllığına verilip bunlara borçlanmasına izin verilmemeli dedik. CHP'nin kararlılığı devam edecek.

Berat Albayrak babası yer almıştır, Katarlılar yer almıştır, BAE yer almıştır. Kanal İstanbul Arap sermayesi ve dünürlere kıyak yapmanın aracı haline gelmiştir. Buna mani olmak Türkiye'nin borcudur. Berat Albayrak haberler yasak getirtti. Neden rahatsız oldu?

-Hamza Dağ'ın söylediklerinin sorulacağı en doğru kişi AK Parti'nin ittifak ortağı Bahçeli'dir. Siyasi ayak açıklanmalıdır diyen kişi Bahçeli'dir. Hamza Dağ, 'Bahçeli siyasi ayağı gündeme getirerek FETÖ'yü memnun etmektedir' diyor yani. Biz CHP olarak siyasi ayak konusunda her meslek grubundan var siyasetten olmaması mümkün değil, dedik. Parlamentoda komisyon kurulmalı, bütün partilerden üyeler cesaretle üzerine gitmeli, dedik. 

Hamza Dağ'a İzmir il başkanlığı yaptığında 15 Temmuz sonrası il başkanlığı binasını apar topar boşaltığını, bina sahibinin FETÖ'cülükten mallarına el konduğunu, kendisinin FETÖ soruştumasına tabi tutulduğunu, 17-25 Aralık'tan 15 Temmuz'a kadar FETÖ'nün ev sahipleri olduğunu hatırlatmak gerekir. 

(İlker Başbuğ'un konuşması) Konuşan kişi genelkurmay başkanıysa ve siyaseti eleştiriyorsa bu kötüdür. Emekliyse, vesayet odağı yaklaşımı nasıl izah edilir? FETÖ kumpasıyla içeri atılacaksın, tartışmalarla ilgili açıklama yapacaksın, eleştirileceksin.

(Eski asker) Şirin Ünal AK Parti'de 4 dönemdir vekillik yapıyorsa bundan daha büyük siyasi çaba olabilir mi? Vesayet odağı dedik mi? Bu AK Parti kolaycılığı. Sıkıştıklarında ya FETÖ'cüler yapmış oluyor ya da vesayet odağı. 

Türkiye'de ilk kez partili genelkurmay başkanı yaptılar. (Hulusi Akar) Üniforma çıkmış, cumhurbaşkanı önünde hizaya geçiyor. Genelkurmay başkanlığını bırakmış onlar biliyor biz bilmiyoruz. Siyaset asker ilişkisini keseceksen perdenin arkasından genelkurmay başkanı çıkar önce. İstifa etmesi, istifasının alenileşmesi lazım. Milli irade bir kişi seçiyor o da genelkurmay başkanını seçiyor. 

(KErdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açması) Daha önce dava açmıştı mahkemedeki hakimleri dava başlamadan değiştirmişlerdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatları reddi hakim talebinde bulunmuşlardır. Talep reddedilmişti. Genel başkana apar topar ceza vermişlerdi. Üst mahkeme reddetmişti. Erdoğan'dan 1,5 2 milyonluk dava beklerdik. Kendi çıtasının altında kalmış. Kendimizi onu geçen seferki kadar rahatsız edemediğimiz için gözden geçiririz. 

-Zindaşti meselesi Burhan Kuzu'nun suçüstü yakalandığı bir meselesi. Hakimler baskı yaptı, tutuksuz yargılanma talep etti, diyor. Bunu yapan eski vekil, hukuk politkaları kurulu üyesi, cumhurbaşkanı başdanışmanı. Maaş alıyor. Niye maaş alıyor? Bir köşe yapmışlar Burhan Kuzu'yu orada oturuyorlar bakın bunun gibi yapmayın mı diyorlar? Cumhurbaşkanı buna ne danışıyor? Burhan Kuzu istifa etmiyor bir ayp, istifası istenmiyor başka bir ayıp. Bunu görevde tutanlara halk nasıl güvensin? İstifaya davet ediyoruz. Sorulşturmalar açılmalı, yargı gereğini yapmalıdır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları