loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den Mersin'in afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi

CHP'den Mersin'in afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi
Tarih: 08.01.2020 - 17:02
Kategori: Siyaset

Mersin’de yaşanan sel, hortum ve heyelanlar sonrası 2 kişi yaşamını yitirdi, birçok ev ve işyeri zarar gördü. CHP’nin Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Alpay Antmen ve Ali Mahir Başarır, Mersin’in afet bölgesi ilan edilmesi için Meclis Başkanlığına kanun teklifi verdi.

CHP’li vekiller, 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair kanunda yapılması için verdikleri değişiklik teklifinde, Mersin’de 06-07 Ocak 2020 tarihlerinde yaşanan yoğun yağışlarda metrekareye en az 170 kilogram yağış düştüğünün tespit edildiğini belirterek “Alınan tedbirler, yağışların afete dönüşmesini engelleyememiş, maddi hasarın yanında maalesef biri taşan derenin arabasını sürüklemesiyle diğeri heyelan nedeniyle evinin göçük altında kalmasıyla iki yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaşanan afet sonucunda çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kalmış, bölgede yoğun olarak yapılan seracılık faaliyetleri afetten olumsuz etkilenmiştir.” ifadelerini kullandılar.

CHP’li üç Mersin milletvekilinin verdiği kanun teklifinde hayvancılıkla geçinen çok sayıda vatandaşın ağıllarının zarar gördüğü ve birçok hayvanın da telef olduğu ifade edildi. Sular altında kalan alanların önemli bir kısmının, DSİ yatırım programında bulunan ve ıslah edilmesi gereken ancak ödenek yokluğu gerekçesiyle yıllardır ıslah edilmeyen derelerin taşması sonucunda zarar görmüş olduğu belirtilen teklifte bu nedenle “vatandaşlarımızın afetten zarar görmesinde Devletin sorumluluğunun da bulunduğunu gözler önüne sermiştir. Bu kanun teklifi ile Mersin ili ve çevresinin afet bölgesi ilan edilerek 06-07 Ocak 2020 tarihlerinde meydana gelen sel, heyelan, hortum gibi doğal afetler sonucunda evleri, işyerleri, malları, hayvanları ve tarım alanları zarar gören afetzedelerin yardım almaları amaçlanmıştır” denildi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları